Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΝΤΟΡΑΣ


Ο ΓΡΙΦΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
-Σενάρια για μετακόμιση  της Ντόρας Μπακογιάννη σε άλλη περιφέρεια στις εκλογές

-Η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη στο Δήμο της Αθήνας και η ημερομηνία καμπή
-Τι θα κάνει ο Γιώργος Πατούλης και πως θα απαντήσει αν η ΝΔ στηρίξει άλλη υποψηφιότητα
Τα πάνω κάτω φαίνεται πως έρχονται στη Ν.Δ στις επικείμενες εκλογές καθώς οι δύο από τις τρεις πολιτικές αναμετρήσεις εθνικές εκλογές και εκλογές για την Τ.Α θα περιλαμβάνουν πρόσωπα από το στενό συγγενικό κύκλο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως έχει δώσει το πράσινο φως στον ανιψιό του Κώστα Μπακογιάννη να διεκδικήσει τον δήμο της Αθήνας. Σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει πιθανότητα τότε η μητέρα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας  να μην είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές στην Ά Αθήνας , που εκλέγεται μέχρι τώρα ,
αλλά να μετακομίσει στα Χανιά, την ιδιαίτερη πατρίδα της οικογένειας τιμώντας έτσι και τον πατέρα της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Ο λόγος που φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη μια τέτοια συζήτηση είναι γιατί στην πορεία προς τις εκλογές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να δώσει την εντύπωση ότι στο κέντρο των αποφάσεων όπως είναι η Αθήνα, θα συγκεντρωθούν όλα μαζί τα συγγενικά του πρόσωπα και η αδερφή του Ντόρα και ο ανιψιός του Κώστας και για αυτό το λόγο σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες έχει ανοίξει μια τέτοια συζήτηση χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί όλες οι τελικές  αποφάσεις.
Στο μεταξύ ο κ. Μητσοτάκης θέλει να λύσει και το γρίφο που λέγεται Πατούλης. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ ετοιμάζεται και ο ίδιος να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, κάτι που αυτομάτως θα σημάνει και την κόντρα με τον κ. Μπακογιάννη που θα συνοδευτεί από την ήδη κόντρα που έχει με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Αν ο κ. Πατούλης επιμείνει στην υποψηφιότητά του κόντρα στον κ. Μπακογιάννη αν φυσικά τελικά κατέβει και αυτός υποψήφιος , τότε η εκτίμηση που υπάρχει στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας είναι οτι δεν θα επηρεάσει πολύ αρνητικά και δεν θα κόψει ψήφους από την επίσημη υποψηφιότητα της ΝΔ. Ωστόσο υπάρχει και μια δεύτερη εκτίμηση στο στρατόπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μπορεί τελικά αν εκδηλωθεί η υποψηφιότητα του περιφερειάρχη  για το δήμο της Αθήνας , να μην κατέβει ο κ. Πατούλης τελικά υποψήφιος στην Αθήνα και παραμείνει στο δήμο του που αποτελεί και αδιαμφισβήτητο φαβορί στις εκλογές.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ωστόσο επιμένει και φαίνεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον να μην κάνει πίσω από την διεκδίκηση του δήμου της Αθήνας διατηρώντας σε πολύ υψηλό ποσοστό την αισιοδοξία του οτι δηλαδή ακόμη και ο κ. Μπακογιάννης να κατέβει υποψήφιος για το δήμο , ο τελικός νικητής θεωρεί οτι θα είναι ο ίδιος . Άλλωστε για τη διεκδίκηση του δήμου ο κ. Πατούλης εργάζεται εδώ και πολλούς μήνες έχοντας οργανώσει σε απόλυτο βαθμό οργανωτικά και πολιτικά την κάθοδό του στην πρωτεύουσα της χώρας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξυπακούεται ότι θα δώσει τη στήριξη του στον ανιψιό του Κώστα Μπακογιάννη και όχι στον δήμαρχο Αμαρουσίου που πολιτικά προέρχεται και αυτός από το χώρο της Ν.Δ . Η εικόνα του κ. Κ. Μπακογιάννη και της μητέρας του Ντ.  Μπακογιάννη να δίνουν εκλογική μάχη στην ουσία στην ίδια εκλογική περιφέρεια δεν είναι κάτι το ενθαρρυντικό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θέλει να αποδείξει ότι διαπνέεται από μεταρρυθμιστικές τάσεις και για αυτό το λόγο εμφανίζεται αποφασισμένος να κάνει οτιδήποτε για να μην περάσει μια ανάλογη εικόνα.  Αν στο μεταξύ οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης αλλάξουν και αποφασίσει να κάνει εκλογές (εθνικές εκλογές μαζί με τις εκλογές για την Τ.Α) και όχι ξεχωριστά, παράδειγμα τις εθνικές εκλογές με τις ευρωεκλογές τον Μαΐο του 2019,  τότε σε αυτή την περίπτωση θεωρείται σχεδόν βέβαιον οτι η εκλογική περιφέρεια για την κ. Μπακογιάννη δεν θα είναι η Αθήνα αλλά τα Χανιά . Εκτός και αν αποφασίσει η ίδια οτι δεν θα κατέβει υποψήφια  ώστε να βοηθήσει τον γιο της Κώστα στην εκλογή του για το δημαρχιακό αξίωμα. Κάτι τέτοιο όμως προς το παρών δεν διαφαίνεται.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Δεν υπάρχουν σχόλια: