Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ;

«Να πάτε για μπάνια» συνέστησε χθες ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους υπονοώντας ότι δεν θα έχουμε εκλογές τους προσεχείς μήνες.
Το ίδιο είχε πει και το 2015 στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, που κακώς ψήφισαν το μνημόνιό του, εκείνο τον Αύγουστο. Τους έστειλε για... μπάνια και σε 10 μέρες προκήρυξε εκλογές.
Εξ ου και ο χαρακτηρισμός «ψευτράκο» που του απένειμε ο Βαγγέλης στα debates που ακολούθησαν.
Δεν ξέρω αν θα επαναληφθεί το 2015, όπως επίσης δεν ξέρω και πολλούς, που να εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα, πολύ περισσότερο που χθες στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, έγινε συζήτηση και υπήρξε μεγάλος προβληματισμός για το που θα μοιραστούν τα 750 εκατομμύρια από το υπερπλεόνασμα.
Στην ουσία το πολιτικό συμβούλιο ,
ασχολήθηκε με το μοίρασμα χρημάτων από την υπερφορολόγηση των Ελλήνων, με το πως θα στηρίξουν υποψήφιους της κεντροαριστεράς στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και έτσι να καλύψουν την «ένδεια» στελεχών που έχουν σ’ αυτό το χώρο, με το πως θα αντιμετωπίσουν τη ΝΔ και πως θα γιορτάσουν την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο Τσίπρα.
Ασχολήθηκαν δηλαδή με τον εαυτό τους και με το κόμμα και όχι με την κοινωνία.
Ακόμα και το θέμα της περικοπής των συντάξεων δεν το βλέπουν από την πλευρά των συνταξιούχων και των αναγκών τους, αλλά από εκείνη της πολιτικής και εκλογικής ζημιάς που θα υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ουσία ο «προοδευτικός» ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ιδιαίτερα συντηρητικός.
Έχει στη λειτουργία και τη σκέψη του όλα τα αρνητικά ενός συγκεντρωτικού κόμματος της παλαιάς κομμουνιστικής αριστεράς και ταυτόχρονα η κυβέρνησή του λειτουργεί σαν μια παρέα. Γι’ αυτό η «νομενκλατούρα» του ΣΥΡΙΖΑ, έντρομη τώρα, βλέπει ότι χάνει την εξουσία και ψάχνει να βρει απεγνωσμένα λύσεις, ακολουθώντας συνταγές ενός πολιτικού συστήματος, που μας οδήγησε στην κρίση.
Η λογική του «υπερφορολογώ, για να σου δώσω αργότερα ένα... αντίδωρο και να μου δώσεις τη ψήφο σου» είναι η σημερινή λογική ΣΥΡΙΖΑ και δεν απέχει από την κλασική παλαιότατη συνταγή της εξαγοράς ψήφων με ανταλλάγματα και υποσχέσεις.
Η λογική «κυβερνώ σαν μια παρέα», τακτοποιώντας τα χρέη των αδερφών μου και βολεύοντας τους δικούς μου απέχει πολύ από τη σκέψη και τη δράση προοδευτικών κομμάτων στην Ευρώπη.
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, εκείνο που ενδιαφέρει την παρέα τους, είναι πως θα παραμείνει στα πράγματα...
Γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τι λέει ο κ. Τσίπρας.


Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: