Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΤΙ ΖΗΣΑΜΕ ΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΩΝ ΨΥΧΑΚΗΔΩΝ,ΤΙ;

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΓΡΑΦΕ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ-ΤΟ «ΟΧΙ» ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ «ΝΑΙ», ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ MEA CULPA ΤΣΙΠΡΑ

Το «όχι» που έγινε «ναι» και τους… έμεινε συνήθεια – Μετά την Κυριακή του δημοψηφίσματος ακολούθησαν «Μνημόνιο 3», «Μνημόνιο 3 plus» και «Διαρκές Μνημόνιο» (σ.σ. και χωρίς χρήματα μάλιστα) με 154 «ναι σε όλα» των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

Η εικόνα με τις παρέες να χορεύουν αγκαλιασμένες στο Σύνταγμα για το υπερήφανο «όχι» του δημοψηφίσματος αποτελεί μακρινό παρελθόν, παρότι έχουν περάσει μόλις τρία χρόνια από το σαρωτικό 62% υπέρ του «όχι» στη συμφωνία που πρότειναν οι δανειστές. 

Η πραγματικότητα που ακολούθησε είχε μόνο… «ναι σε όλα»! Από όλους τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ: «Ναι» σε νέα μνημόνια, «ναι» σε νέα μέτρα, «ναι» στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια, «ναι» σε περικοπές συντάξεων, «ναι» στο κόψιμο του ΕΚΑΣ, «ναι» σε αυξήσεις φόρων και εισφορών, "ναι" στα θελήματα των ξένων για ξεπούλημα της Μακεδονίας, «ναι» και στη γραβάτα! 

Στην πιο ακριβή γραβάτα όλων των εποχών. Ίσως η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο, πριν από λίγες ημέρες,
να απαλύνει φέτος τον πόνο της συζύγου του, η οποία αποκάλυψε σε συνέντευξή της πως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στην επέτειο του δημοψηφίσματος, βάζει τα κλάματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: