Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ «ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ» ΚΑΜΜΕΝΟΥ (VIDEO)

Για το αν θα «ρίξει» την κυβέρνηση στην περίπτωση που η συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων έρθει προς ψήφιση στη Βουλή με 151 ψήφους, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε πως θα στηρίξει μέχρι τέλους τον Αλέξη Τσίπρακαι την κυβέρνηση, τονίζοντας πως «εάν, όταν και εφόσον» έρθει η συμφωνία με 151 ψήφους, θα κάνει αυτό που πρέπει και τον λόγο θα έχει ο ελληνικός λαός.
Ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει το πρωί της Τρίτης ότι αν έρθει η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή θα ρίξει την κυβέρνηση. Λίγες ώρες αργότερα, μετά και την έκταση που έλαβαν οι δηλώσεις του, ανασκεύασε, κάνοντας λόγο για… «εάν, όταν και εφόσον», έρθει και με προϋποθέσεις, θα πρέπει να πάρει θέση ο ελληνικός λαός,
ενώ θα στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι το τέλος. Με άλλα λόγια, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, «ποντάρει» στις διαδικασίες που πρέπει να προηγηθούν στα Σκόπια για την κύρωση της συμφωνίας, οι οποίες εκτιμά ο ίδιος, ότι θα διαρκέσουν πάνω από δύο χρόνια,  μετά, δηλαδή, την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης στην οποία μετέχει.
«Η κυβέρνηση αυτή έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2019. Είπατε δύο λέξεις κλειδιά. Εάν έρθει η συμφωνία και γι’ αυτό πρέπει να γίνουν πολλά βήματα, όπως εκλογές στα Σκόπια και να ανατραπεί ο πρόεδρος. Αυτό για μένα, θα τραβήξει δύο χρόνια. Θα πρέπει να διασφαλιστεί και η γνώμη του λαού της FYROM. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει Αλβανός πολίτης που να ψηφίσει», τόνισε αρχικά o Πάνος Καμμένος.
«Το δεύτερο είναι το 151. Θα σας θυμίσω ότι στην ανακοίνωση του Μαξίμου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγάλη κυβερνητική πλειοψηφία. Σήμερα ο κ. Μοσκοβισί ανακοίνωσε την έξοδο από τα μνημόνια. Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης έπεμψαν τον κ. Μοσκοβισί γιατί είπε ότι θα έχουμε καθαρή έξοδο. Ο κ. Χατζηδάκης σχεδόν έκλαιγε. Πριν λίγο ο κ. Μεϊμαράκης έβγαλε ένα πολύ σημαντικό tweet. Αντί ο κ. Μητσοτάκης να ακολουθήσει τη σοβαρή γραμμή του κ. Μεϊμαράκη, επέλεξε την ακροδεξιά λογική του «Γερούν βάστα γερά». Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν το Σκοπιανό», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του, τόνισε: «Το Βόρεια Μακεδονία το είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Η θέση μου για το Σκοπιανό ήταν γνωστή στον Τσίπρα. Είπα ότι όταν έρθει και αν έρθει, και αν έρθει με 151 και όχι με 180, είμαι υποχρεωμένος να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό. Δεν θα επιτρέψω η συμφωνία αυτή να έρθει με 151 ψήφους και τον λόγο θα έχει ο ελληνικός λαός. Εάν, όταν και εφόσον.
Ο κ. Κοτζιάς είναι εκπρόσωπος μίας κυβέρνησης με δύο κόμματα. Έχει προσωπικές απόψεις, με τις οποίες διαφωνούμε, αλλά όταν είναι υπουργός Εξωτερικών, εκπροσωπεί μία κυβέρνηση συνεργασίας. Είμαι ευτυχής που έγινε η διαπραγμάτευση. Αυτοί οι οποίοι κάνουν τους Μακεδονομάχους είχαν παραδώσει τα πάντα. Ο Σαμαράς, ο μεγαλύτερος Μακεδονομάχος, είχε υπογράψει το Μακεδονία σκέτο. Στηρίζω τον Τσίπρα και την κυβέρνηση μέχρι τέλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: