Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ , ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ


Μάξιμος Τσίπρας, θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος αυτού του άρθρου, καθώς η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι πλήρης.
Επιδίωξη του Α.Τσίπρα—που έκανε προσωπική δήλωση—είναι να παραμείνει το καθεστώς προστασίας.

Για ποιο λόγο όμως επιμένει σε αυτήν την στάση, την στιγμή που για τους εφτά από τους, υπό κατηγορίες τελούντες, πολιτικούς η υπόθεση μπήκε στο αρχείο;

Τι φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ας πάρουμε την υπόθεση από την αρχή. Κι ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής γνωρίζει πως μαρτυρίες της μορφής «άκουσα πως...» ή «δεν μπορεί να πήρε λιγότερο από 120.000 ευρώ» ή « μου είπαν πως κυκλοφορούσαν στο Μέγαρο Μαξίμου τροχήλατες βαλίτσες...», δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορητήριο. Η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο.

Η κυρία Τουλουπάκη δεν το έκανε αυτό αλλά έστειλε την υπόθεση στην Βουλή με τέτοιες μαρτυρίες. Ετσι βρέθηκαν κατηγορούμενοι δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί.

Συνεπώς εδώ εγείρεται ένα θέμα. Ή η κυρία Τουλουπάκη στερείται επαρκών νομικών γνώσεων ή συμμετέχει σε ένα πολιτικό παιχνίδι που σχεδίασαν, σε αγαστή συνεργασία, ο ΣΥΡΙΖΑ με την δεξιά συνιστώσα του.

Αρα θα πρέπει να ελεγχθούν όλες οι πράξεις της, με κορυφαία αυτήν της προστασίας των μαρτύρων. Δηλαδή θα πρέπει να εξετάσουμε αν ήταν σύννομη αυτή η ενέργεια της.

Να εξετάσουμε μήπως οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες δεν πληρούσαν τις, εκ του νόμου, προϋποθέσεις είτε γιατί προσδοκούσαν οικονομικό όφελος από τις ΗΠΑ είτε γιατί ενέχονταν στην υπόθεση Novartis.

Αλλά για να γίνει αυτός ο έλεγχος θα πρέπει να γνωρίσουμε τα ονόματα των προστατευομένων μαρτύρων.

Ενας ακόμα λόγος που θα πρέπει να βγουν οι κουκούλες είναι για να διαψευσθούν οι φήμες που κυκλοφορούν, μετ΄επιτάσεως, τις τελευταίες ημέρες πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι τα ίδια πρόσωπα που κατέθεσαν επωνύμως στην προανακριτική επιτροπή.


Με απλά λόγια προστατευόμενοι μάρτυρες δεν υπάρχουν, αλλά όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε για να στηριχθούν, άνευ συνεπειών για τους ψευδομάρτυρες, ανυπόστατες κατηγορίες κατά των πολιτικών αντιπάλων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αν ισχύει αυτή η περίπτωση ουδέποτε θα εμφανισθούν οι κουκουλοφόροι μάρτυρες, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν.

Ετσι εξηγείται η εμμονή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο να μην αποκαλυφθούν τα ονόματα των προστατευομένων μαρτύρων. Θα καταρρεύσει όλη η υπόθεση και θα αποκαλυφθεί η σκευωρία.

Μα, σε όλον τον κόσμο υπάρχουν προστατευόμενοι μάρτυρες, διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους οι Συριζαίοι. Φυσικά και υπάρχουν, αλλά εκεί είναι μάρτυρες, δεν είναι ψευδομάρτυρες.

Εκεί, πριν δοθεί η ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα, εξετάζεται σχολαστικά και ενδελεχώς η αξιοπιστία των στοιχείων που προσκομίζει.

Στοιχεία που να τεκμηριώνουν κατηγορίες και όχι «ας πάνε στο δικαστήριο κι εκεί ας δούμε τι θα γίνει».

Πιστεύω πως όλοι οι πολιτικοί που συκοφαντήθηκαν, θα επιμείνουν μέχρι τέλους στην αποκάλυψη αυτών των ονομάτων που θα σημάνει και την κατάρρευση της σκευωρίας η οποία, ας σημειωθεί, έχει και τα χαρακτηριστικά της συνωμοσίας κατά του Πολιτεύματος, όπως εύστοχα είχε επισημάνει ο Β.Βενιζέλος.


liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: