Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

EΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

Σε μια πολύ επιτυχημένη και μαζική εκδήλωση στην Ιτέα το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ έκοψε την πίτα του 2020 παρουσία του Γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη και όλων των στελεχών και φίλων του κινήματος στη Φωκίδα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με εκτενή τοποθέτηση του Μανώλη Χριστοδουλάκη τόσο στα γενικότερα πολιτικά θέματα της επικαιρότητας όσο και στα σημαντικότερα που απασχολούν τη Φωκίδα.
Ειδικότερα επισήμανε ότι το Κίνημα και ο ίδιος έχουν ενημέρωση και γνωρίζουν αρκετά καλά τα προβλήματα που «καίνε» τη Φωκίδα και δίκαια οι πολίτες της ζητούν να προωθηθούν οι απαιτούμενες λύσεις.
Αναφέρθηκε στη στελέχωση και λειτουργία του Νοσοκομείου, στον διαγώνιο άξονα Θερμοπυλών – Αντιρρίου, στα θέματα της Λίμνης του Μόρνου, στη λειτουργία των τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Φωκίδα, σε αναπτυξιακά κίνητρα στην περιοχή όπως ο αναδασμός Μόρνου κ.ά.
Στο σκέλος της γενικής πολιτικής τοποθέτησης ξεκαθάρισε,
το ιδεολογικό στίγμα του Κινήματος που εκφράζει την κεντροαριστερά και την σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα με ξεκάθαρες και αταλάντευτες θέσεις χωρίς να «αλληθωρίζει» ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε προς την Νέα Δημοκρατία, είτε θέλουν να το καταλάβουν κάποιοι είτε όχι.

Σχολιάζοντας μάλιστα την τελευταία παραφιλολογία για συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν κάθετος και ξεκάθαρος. Δεν ξεχνάμε τίποτα, είπε, ποιοι έστησαν τις σκευωρίες, ποιοι ήταν το πλυντήριο των Καραμανλικών, ποιοι εφάρμοσαν αντιλαϊκές πολιτικές, ποιοι διέλυσαν την μεσαία τάξη.
Στρατηγική προτεραιότητά μας είπε είναι τα εθνικά θέματα και η κοινωνική πολιτική μέσα στο πλαίσιο της σοσιαλδημοκρατίας.
Γι αυτό και εν όψει της προσεχούς Συνδιάσκεψης του Μαρτίου έχουμε βάλει στην ατζέντα 6 πολύ σημαντικές θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν σε όλη τη χώρα σε κάθε Περιφέρεια. Είναι οι 6 βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα διεξαχθούν οι περιφερειακές συνδιασκέψεις πολιτικού, ιδεολογικού αυτοπροσδιορισμού του Κινήματος Αλλαγής με στόχο την αποσαφήνιση της ταυτότητας του και της κατάθεσης προτάσεων.
  1. Η προοδευτική αντίληψη για τη νέα εποχή – ο δρόμος της σοσιαλδημοκρατίας
  2. Νέα Αλλαγή και στην Ευρώπη: Η Ευρωπαϊκή Ένωση – Ομοσπονδία
  3. Η Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή. Κράτος – Οικονομία – Έρευνα – Εκπαίδευση
  4. Το Κοινωνικό κράτος ως δικαίωμα
  5. Η σοσιαλιστική μας ταυτότητα και ο πολιτικός φιλελευθερισμό
  6.  Η Απάντηση στην κλιματική κρίση: Μια νέα Πράσινη Συμφωνία – Στοίχημα ζωής.
Κάλεσε τους πολίτες της Φωκίδας να δραστηριοποιηθούν μέσα από τις τάξεις του κινήματος Αλλαγής με διάλογο και προτάσεις για όλα αυτά τα θέματα και ιδιαίτερα για όλα όσα αφορούν τον τόπο τους.
Παρεμβάσεις και τοποθετήσεις στο διάλογο που ακολούθησε έκαναν ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Παναγιώτης Μισερλής, ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, ο καθηγητής π.Διοικητής ΙΚΑ Άρης Σισσούρας, εκπρόσωπος Φοιτητών των ΤΕΙ Φωκίδας, η Υπεύθυνη Στερεάς Ελλάδας του ΚΙΝΑΛ Κωνσταντίνα Αντερριώτη, ο εκπαιδευτικός Θοδωρής Μήταλας.
Η εκδήλωση έγινε στο «Καφέ Πέτρα» της Ιτέας, την πίτα ευλόγησε ο ιερέας από την Κίρρα, το ένα  φλουρί έπεσε στον Νίκο Πρασσά  στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και το άλλο στην Αργυρώ Καρακώστα, Εκπρόσωπο Επικοινωνίας & ΜΜΕ Ομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας Ανατολικής Στερεάς,  ενώ θετικά συζητήθηκε η παρουσία πάρα πολλών στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ Φωκίδας που τα τελευταία χρόνια κάποιοι είχαν αδρανοποιηθεί!
Ειδικότερα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι, Καραχάλιος Αποστόλης, Φάκος Μπάμπης, Αντωνόπουλος Κώστας, Παπακώστα Ανδριανή, Μαντά Γώγα, Μέγκος Τάσος, Σπυροπούλου Πένυ, Βασίλης Πανάγου, Αναστάσιος Σπάτουλας, Γιαννοσπύρος Σάββας, Τσιλίκης Χρήστος, Μπεχλιβανίδης Παναγιώτης, Καρακώστα Αργυρώ, Κορομπίλης Ηλίας, Σπυρόπουλος Μίμης, Ξηρός Ηλίας, Κατσούλης Μάρκος, Πρασσάς Νίκος, Χλεμπογιάννης Γιώργος κ.ά.
ΠΗΓΗ . doridanews.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ !!! ΛΕΣ ?????

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι αυτο, σημαίνει πως όλη οι σαβούρα εχει φύγει και είναι στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ΝΔ