Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΕΙ ΚΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ;

Κοίτα να δεις που η στυγνή πραγματικότητα ρούφηξε την μητσοτακική κανονικότητα.
Με το Μαξίμου να αντικρίζει πανικόβλητο την αυξανόμενη φθορά κάνοντας τα πάντα για να την εντείνει περισσότερο.
Κι όλα αυτά από την πρώτη αυτοδύναμη κυβέρνηση στην Ελλάδα της κρίσης που υποτίθεται θα την έβγαζε στο ξέφωτο.
Δυστυχώς κι ο σωτήρας Μητσοτάκης αποδείχτηκε ένας απλός διαχειριστής των τετελεσμένων που επέβαλαν στη χώρα οι Βρυξέλλες και οι λοιποί «σύμμαχοι». Εξ ου και η τόσο σύντομη φθορά του.
Θα μας πείτε, πως είναι δυνατόν ένας εκπρόσωπος του μεταπολιτευτικού πολιτικού κατεστημένου που χαντάκωσε την Ελλάδα να πράξει διαφορετικά.
Ας όψεται η λαίλαπα του Τσίπρα που τρομοκράτησε τον λαό και πήγε και τον ψήφισε και με τα δυο χέρια. Διότι υπό άλλες συνθήκες,
θα έψαχνε την ψήφο του με μεγεθυντικό φακό.
Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Πόσο θα αντέξει ακόμη μια λαοπρόβλητη κυβέρνηση που βουλιάζει στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα;
Πολύ φοβούμαστε ότι με τους ρυθμούς που κινείται θα πρόκειται περί θαύματος αν κλείσει τη διετία.
Φυσικά οι κυβερνώντες διά των ακατάσχετων επικοινωνιακών πομφολύγων επιχειρούν να μας πείσουν ότι η κυβέρνηση είναι πανίσχυρη κι όχι μόνο θα εξαντλήσει την τετραετία αλλά θα συμπληρώσει οκταετία.
Προφανώς ο αναμενόμενος ανασχηματισμός θα γίνει για να εμπεδωθεί η κυβερνητική ισχύς.
Άραγε ποιον θαρρούν ότι κοροϊδεύουν;
Έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους από τις απανωτές γκάφες και σφαλιάρες και βαυκαλίζονται, όπως κι οι προηγούμενοι, ότι θα ξεγελάσουν τον λαό με την προπαγάνδα τους.
Έρχονται κάθε βδομάδα με νέο σχέδιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού επιδιδόμενοι σε απίστευτες κωλοτούμπες και φρονούν ότι έτσι θα επισκιαστεί το γεγονός ότι για να μην παρθούν νέα δυσβάσταχτα μέτρα έχουν συμφωνήσει να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.
Ο σουλτάνος μέσω στοχευμένης κλιμάκωσης για δημιουργία τετελεσμένων τους σέρνει στη Χάγη με τη δική του ατζέντα κι αυτοί βγάζουν λαγούς για να πείσουν τον κόσμο ότι αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση για να αποφύγουμε τον πόλεμο.
Οσονούπω θα σκάσει και η φούσκα της υποτιθέμενης ανάπτυξης και θα ψάχνουν λαγούμι να κρυφτούν.
Εκτός κι αν εκτιμούν ότι με τις κατασχέσεις και με κάποια επιπλέον μείωση της δυσβάσταχτης φορολογίας, οι τσακισμένοι πολίτες θα βγουν στους δρόμους να φωνάζουν... ζήτω ο Μητσοτάκης.
Λεφτά θέλει ο λαός αγαπητά νεοφιλελεύθερα αδέρφια για να γεμίσει τα άδεια του στομάχια, κι όχι καλαμάκια για να παίρνει αναπνοές μπας και γλυτώσει τον πνιγμό.
Αλλά είπαμε, όταν εκτελείς εντολές επιμένοντας να εφαρμόσεις κάτι που δεν εφαρμόζεται, η πορεία προς τον γκρεμό είναι προδιαγεγραμμένη.
Τα βάσανα του δύσμοιρου σωτήρα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς μέχρι και οι... δικοί του έχουν αρχίσει να τον αδειάζουν.
Αν διαβάσει κανείς το σημερινό κομμάτι βασικού αρθρογράφου της ναυαρχίδας του κουμπάρου, θα νομίζει ότι αγόρασε κατά λάθος την Αυγή.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο κουμπάρος είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με συγκεκριμένες επιλογές του Κυριάκου πέραν αυτών του ποδοσφαίρου και αναμένεται να εντείνει περαιτέρω τα χτυπήματα αν δεν αλλάξει ρότα.
Δυσαρεστημένη είναι επίσης και η κουμπαρά μαθαίνουμε, η οποία ούτε καν του μιλάει κι έχει αποφασίσει να ασχοληθεί μονάχα με το μέλλον του γιου της. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι τα ίδια είχε τραβήξει κι ο πατριάρχης της οικογένειας.
Ούτε στην... Τιμή των Πρίτσι δεν έπεφταν τέτοιες ενδοοικογενειακές μαχαιριές.
Στο μεταξύ πληροφορούμαστε ότι ετοιμάζεται και κλιμάκωση του πολέμου που έχουν ξεκινήσει... ριγμένοι επιχειρηματίες του ενεργειακού τομέα, ενώ επίθεση ετοιμάζουν και οι επιχειρηματίες που πετάχτηκαν έξω από το διαγωνισμό για το καζίνο του Ελληνικού.
Παράλληλα αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στην κεντροαριστερά που ενδέχεται να οδηγήσουν μέχρι και στην διάλυση του ΚΙΝΑΛ, με τις ευλογίες κάποιων εκ των παραπάνω επιχειρηματιών, για να ευνοηθεί ο Τσίπρας.
Μάλλον δεν ήταν τυχαία η αναφορά του Αλέξη για τους... αρμούς της εξουσίας.
Έτσι ο Κυριάκος εκτός από τους δεξιούς που είναι έτοιμοι να κάνουν χαρακίρι λόγω των κυβιστήσεων σε εθνικά - μεταναστευτικό, κινδυνεύει να χάσει και μεγάλο κομμάτι του κέντρου.
Βέβαια αν τολμούσε να βάλει στο κάδρο της υπόθεσης Novartis και τον Τσίπρα, θα τον έπαιζε στα δάχτυλα του ενός χεριού. Προτίμησε παρ' όλ' αυτά να τον αναγάγει σε βολικό αντίπαλο, υποτιμώντας τον όπως τον υποτίμησε κι ο Τσίπρας.
Ας λουστεί τώρα την λανθασμένη κρίση του μαζί με τον τραγέλαφο που εκτυλίσσεται στην προανακριτική.
Και πάμε στα... λατρεμένα μας εσωκομματικά. Που αφανίζουν τον εκάστοτε πρωθυπουργό - πρόεδρο της ΝΔ αν δεν προσεγγιστούν καταλλήλως.
Το είχαμε γράψει εδώ και καιρό. Αν ο Μητσοτάκης δεν κρατήσει τις απαραίτητες ισορροπίες θα πρέπει να θεωρεί δεδομένο τον πόλεμο από τους γαλάζιους βαρώνους.
Εντούτοις δεν μας άκουσε, κι όχι μόνο δεν τις κράτησε, αλλά αποπειράται μάταια να συνταξιοδοτήσει δυο εκ των ισχυρότερων.
Ο ένας, γνωστός για την παρορμητικότητά του, εξέφρασε δημοσίως τις απειλητικές προθέσεις του. Ο άλλος, πιο ψύχραιμος, έχει αφήσει τα μέσα που τον στηρίζουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.
Επειδή τα μέτωπα πυκνώνουν αντί να περιορίζονται, μήπως τελικά οι ιθύνοντες του Μαξίμου πρέπει να αναθεωρήσουν τις σκέψεις για εξάντληση της τετραετίας και να βγάλουν από το συρτάρι το σχέδιο για πρόωρες εκλογές μπας και αποφύγουν την επανάληψη του ντροπιαστικού 19%;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚΙΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ..Ο ΚΟΥΛΗΣ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ..

Ανώνυμος είπε...

φανατικέ δεξιουλη που βλέπεις παντού πασοκ δεν είδες οτι το άρθρο είναι απο το αντινιουζ του ΣΑΜΑΡΆ !!!!!! χαχαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Οι Μητσοτάκηδες παρασιτούν επί δεκαετίες σε βάρος του ελληνικού δημοσίου για να έχουν την άνεση να κάνουν τις δουλειές τους ανενόχλητοι πλουτίζοντας σε βάρος του ελληνικού λαού, δηλαδή σε βάρος σου.
• Οι Μητσοτάκηδες είναι εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων και ντόπιων επιχειρηματιών. Είναι «εκπαιδευμένοι» ώστε να τοποθετούνται σε θέσεις εξουσίας για να προωθούν τα συμφέροντα ξένων και εγχώριων οικονομικών και πολιτικών κέντρων. Αυτό συμβαίνει πάντοτε προς όφελος μιας στρατιάς στελεχών και δημοσιογράφων που ταΐζουν με διαφόρους τρόπους.
• Οι Μητσοτάκηδες είναι το απόλυτο παράδειγμα οικογενειοκρατίας. Φέρουν μεγάλη ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας και τώρα ετοιμάζονται ξανά σαν ακρίδες, οι πατεράδες, οι μετανοημένες σύζυγοι, οι αδερφές, τα ανίψια, οι νύφες, οι γαμπροί, οι σώγαμπροι και τα εγγόνια, να καταστρέψουν τη σοδειά της εξόδου από τα μνημόνια και σαν βδέλλες να πιούν το αίμα της Πατρίδας και του λαού μας.
• Οι Μητσοτάκηδες εκπροσωπούν το πιο παλιό και από το παλιό. Είναι ο πολιτικός βραχίονας του παλιού, χρεοκοπημένου καθεστώτος της διαπλοκής που έριξε τη χώρα στα βράχια.
• Είναι οι εκφραστές της πιο αντιδραστικής, αντιδημοκρατικής και αντιλαϊκής στρατηγικής που ανά περιόδους επιχειρείται να υλοποιηθεί στη χώρα (Βλέπε 1990-93)
• Έχουν συνδέσει την παρουσία τους στα πολιτικά πράγματα με πολιτικές σκευωρίες (βλέπε αποστασία και παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο), με παρακρατικές μεθόδους (υποθέσεις υποκλοπών και δολοφονία Τεμπονέρα), με σκάνδαλα (βλέπε τη Siemens, το σπίτι του Βολταίρου, τις χρηματοδοτήσεις μέσω offshore, τα εκατομμύρια του Αλαφούζου, τις χορηγίες του Μαρινάκη, τον "Κήρυκα Χανίων", τις χορηγίες και τα δώρα από τον Χριστοφοράκο κλπ) και σχεδιάζουν να συνεχίσουν. Τώρα ετοιμάζουν χοντρές μπίζνες δισεκατομμυριων, των δικών σου δισεκατομμυρίων, των χρημάτων του ελληνικού λαού.
• Δεν νοιώθουν καμία ντροπή να υποστηρίζουν δημόσια υπόδικους για υποθέσεις ναρκωτικών και καταδικασμένους για ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ.
• Δεν νοιώθουν καμία ντροπή ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, η αδελφή του να είναι υποψήφια βουλευτής, ο γιός της αδελφής του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι δήμαρχος, η σύζυγος του γιου της αδελφής του υποψήφιου πρωθυπουργού να είναι δημοσιογράφος σε τηλεοπτικό σταθμό, η αδελφή του γιού της αδελφής του υποψήφιου πρωθυπουργού να παίρνει «χρυσές» δουλειές πολλές φορές από το Δημόσιο, ο σώγαμπρος, σύντροφος της αδελφής του γιού της αδελφής του υποψήφιου πρωθυπουργού να παριστάνει κι εκείνος τον δημοσιογράφο κλπ, κλπ.
• Οι Μητσοτάκηδες θα λειτουργήσουν επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι είναι η αγαπημένη οικογένεια της σημερινής πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ στην Τουρκία.
Θυμήσου ακόμη: Την τελευταία φορά που κυβέρνησε τη χώρα κάποιος Μητσοτάκης, ο ελληνικός λαός τον έδιωξε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, έχοντας μετανιώσει φυσικά για την καταστροφική επιλογή του.
Τέλος να θυμάσαι πάντοτε το εξής: "Μητσοτάκης" δεν είναι επώνυμο κάποιας πολιτικής οικογένειας, "Μητσοτάκης" είναι επάγγελμα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΓΑΜΙΟΝΤΑΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ...ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΟΥΝ