Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Η ΔΙΑΣΩΣΗ/ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΑΝΤΙ–ΝΕΟΦΙΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΫΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΜΠΕΝ ΣΥΡΙΖΑ

Του Ηλία Παπαναστασίου

Εν μέσω πανδημίας και υπαρξιακής μάχης επιβίωσης του ελληνικού λαού που δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού αλλά και την ύπουλη επίθεση των αληταράδων «προσφύγων» – διάβαζε τζιχαντιστών– του Ερντογάν στα σύνορα του Έβρου, έχουμε να κάνουμε τις παρακάτω επισημάνσεις
Σε περίοδο πανδημίας με χιλιάδες νεκρούς

θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όχι μόνο στην τακτική μας – δηλαδή στη καθημερινή κριτική – αλλά και στην στρατηγική μας δηλαδή στους στόχους μας.

Αυτό σημαίνει πως οδηγός μας αυτές τις στιγμές δεν είναι η «εξέγερση των μαζών» ούτε μόνο η κριτική στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά η επιβίωση του λαού μας. Χωρίς λαό δεν υπάρχει Πατρίδα και χωρίς Πατρίδα δεν υπάρχει «αντι–νεοφιλελευθερισμός», «εξέγερση» ή «Σοσιαλισμός». Προϋπόθεση όλων των παραπάνω είναι να υπάρχει ο λαός μας δηλαδή να επιβιώσει.

Αναγκαία η κριτική σε όποια Κυβερνητικά μετρά βλέπουμε, αναγκαία και η πίεση για νέα μέτρα, πιο τολμηρά και θαρραλέα. Άλλο όμως αυτό και άλλο ο νιχιλισμός (μηδενισμός) των Λούμπεν που παρατηρούμε στα Social Media και που κατά πλειοψηφία προέρχονται από τον Κοινωνικό υπόνομο και καρκίνωμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ,

δηλαδή τον πολιτικό εκφραστή των Λούμπεν της ελληνικής κοινωνίας.

Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, ο Τσίπρας, «κατακεραυνώνει» τον νεοφιλευθερισμό στο τελευταίο του άρθρο στο ΕΘΝΟΣ.

Ποιος; Ο Τσίπρας! Ο βασικός εκφραστής του Νεοφιλελευθερισμού τα τελευταία χρόνια και μάλιστα όχι του αστικού νεοφιλευθερισμού αλλά του Νεοφιλελευθερισμού των Λούμπεν δηλαδή των λιγούρηδων και ξελιγωμένων ανάλγητων που διορίστηκαν στο Δημόσιο επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο πολιτικός αυτός απατεώνας ουσιαστικά προετοιμάζει την επάνοδό του από τώρα και όσοι δεν το κατάλαβαν συνεργούν στην επιστροφή του.

Πρώτο συμπέρασμα λοιπόν, καμιά αντιπολίτευση «στο έδαφος του ΣΥΡΙΖΑ». Κανένας δεν πρέπει να παίζει στα «χωράφια» του ΣΥΡΙΖΑ αναμασώντας τα επιχειρήματά του όχι μόνο γιατί τον βοηθά στην επάνοδό του αλλά γιατί απλούστατα όλη η τέτοιου είδους κριτική θα εισπραχθεί από τα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερο συμπέρασμα. Συμπαραστεκόμαστε και συμπάσχουμε μαζί με τον λαό, κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του αποφεύγοντας την φασαριόζικη κριτική των ψυχοπαθολογικών αριστεριστών και των Λούμπεν πολιτικών αλητών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συμπαραστεκόμαστε» σημαίνει βοηθάμε τον λαό με όλους τους τρόπους, τον κατανοούμε, δεν υποτιμούμε ούτε βρίζουμε τα πιστεύω του, ιδιαίτερα τα θρησκευτικά, και δεν τον κατηγορούμε για «θρησκοληψία», «δεισιδαιμονία», «συντηρητισμό» ή «αναλγησία στους πρόσφυγες» και όποια άλλη ανοησία έχουν στο μυαλό τους οι σχιζοφρενείς αριστεριστές και οι Λούμπεν Φασίστες του ΣΥΡΙΖΑ που παριστάνουν του «Ελιτίστες Διανοούμενους», ενώ είναι τενεκέδες ξεγάνωτοι και αγράμματοι.

Άλλωστε, όπως όλοι οι άδειοι τενεκέδες κάνουν πολύ θόρυβο. Τουλάχιστον εκκωφαντικό! Η Πανδημία δεν θα καταργήσει μόνο πολλές πλευρές του Παλαιού Κόσμου ή την Μεταμοντέρνα Αριστερά των Λούμπεν αλλά – ακόμη περισσότερο – το κύμα της Πανδημίας του Κορονοϊού θα μας απαλλάξει και από την Πνευματική Χολέρα της Πολιτικής Ορθότητας.

Συμπαραστεκόμαστε στον Λαό, συμπάσχουμε μαζί του, τον βοηθάμε καθημερινά σε όλα τα πρακτικά θέματα που χρειάζεται βοήθεια και μόνο έτσι κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του. Όποιος θέλει να κτίσει Ηθικές και Πολιτικές παρακαταθήκες στην λαϊκή ψυχή προετοιμάζεται από τώρα. Και τέτοιες παρακαταθήκες δεν κτίζονται με υπερεπαναστατικούς βερμπαλισμούς, αριστερίστικη «αντι–συστημολογία» και ψύχωση «αντικαπιταλισμού», αλλά με καθημερινές πράξεις αλληλοβοήθειας και έμπρακτης συμπαράστασης στον πάσχοντα λαό!

Σε μια χώρα με έντονο κοινωνικά το μικροαστικό στοιχείο η αριστερίστικη λογοδιάρροια και οι σούπερ–επαναστατικοί βερμπαλισμοί είναι μέρος της καθημερινής κουλτούρας, ειδικότερα της λεγόμενης «Αριστεράς». Είναι η γλώσσα των άεργων και de–classes ψευτο–διανοουμένων δηλαδή των μη–παραγωγικών στρωμάτων.

Αντίθετα, η Εργαζόμενη Τάξη, δηλαδή το παραγωγικό καθημερινό προλεταριάτο και η μικρομεσαία τάξη θέλουν πράξεις, δηλαδή συμπαράσταση και βοήθεια και όχι λεκτικές αριστερίστικες αρλουμπολογίες. Το σύστημα δεν το ξεπερνάς με παχιά λόγια και «πάνω από το λαό», αλλά δουλεύοντας μέσα και μαζί με το λαό. Απλά, πολύ απλά.

Η «υπαρξιακή κρίση» πανδημίας που ζούμε δεν θα σαρώσει μόνο τον Παλαιό Κόσμο αλλά και την Παλαιά «Αριστερά» δηλαδή τον Νεοφιλελευθερισμό με «αριστερό πρόσημο».

Η Ελίτ,
 δηλαδή η Αστική Τάξη θα συνεχίζει να υπάρχει έχοντας όμως υποστεί απροσδιόριστες αλλαγές λόγω του «Υπαρξιακού Τρόμου» που υπέστη εξαιτίας της Πανδημίας. Άγνωστο προς τα πού θα αλλάξει και σε ποιο βαθμό. Έχοντας πείρα διακυβέρνησης και Ηγεμονίας 500 ετών – Δ. Ευρώπη– και τουλάχιστον 150 ετών στην Ελλάδα, διαθέτοντας ένστικτο επιβίωσης εξαιρετικά ανεπτυγμένο και όσφρηση κοινωνικού/ταξικού κινδύνου εκπληκτικά προχωρημένη, η αστική τάξη διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει το βασικότερό της χαρτί εν όψει κινδύνου και που δεν είναι άλλο από τον Κευνσιανισμό.

«Χαρτί» που χρησιμοποίησε η Αμερικανική Ελίτ την δεκαετία του 1930 – New Deal του Roosevelt– για να αντιμετωπίσει την αδυσώπητη Οικονομική Κρίση του 1929 αλλά και η Βρετανική Αστική Τάξη την ίδια δεκαετία.

Η Γερμανική Αστική Τάξη
, πιο «προχωρημένη», συνδύασε τον Κευνσιανισμό και τον Παρεμβατισμό των Δημοσίων Έργων των Χιτλερικών με την κατάργηση της Αστικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Αντίστοιχα έπραξε η Ελληνική Αστική τάξη καταργώντας τον Κοινοβουλευτισμό και προάγοντας τον Κρατικό/ Δημόσιο Οικονομικό Παρεμβατισμό της Δικτατορικής Κυβέρνησης Μεταξά.

Προηγήθηκε κατά 14 χρόνια – 1922– η Ιταλική Αστική Τάξη καταργώντας έως το 1926 τον Αστικό Κοινοβουλευτισμό μέσω των Fasci του Benito Mussolini και προάγοντας ταυτόχρονα εάν μεγάλο πρόγραμμα Δημοσίων έργων.

Η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αστική Τάξη
 – η «Ελίτ» – με τα τελευταία μέτρα, πριν μερικές μέρες, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «έριξε» στην οικονομία αμέσως 750 δις και άλλα 500 δις μόνο η Γερμανία για την δική της οικονομία. Ταυτόχρονα έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το Σύμφωνο Σταθερότητας για 3% ελλείμματα ως ποσοστού του ΑΕΠ.

Στην Ελλάδα,
 ο Μητσοτάκης έριξε αμέσως 10 δις – και έπεται συνέχεια – στην οικονομία και τους εργαζόμενους και ενισχύει το ΕΣΥ με 2.000 διορισμούς Γιατρών και Νοσηλευτικού Προσωπικού.

ΕΣΥ, το οποίο η δική του Κυβέρνηση και ο άθλιος ΣΥΡΙΖΑ αποδιάρθρωσαν τις περιόδους 2012–15 και 2015–19 αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα,
 ανάλογα με την πορεία της Πανδημίας και της αντίστοιχης οικονομικής ύφεσης και κρίσης που δεν θα είναι οξύτατη αλλά «υπαρξιακού χαρακτήρα» θα ρίξει και άλλα δις στην αγορά για την διάσωση επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Η Νέα Δημοκρατία που μιλούσε μετά βδελυγμίας για «Μαρξιστικό Σύστημα Υγείας» το 1982–83 όταν το τότε αριστερό, σοσιαλιστικό και μαρξιστικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, Γ. Γεννηματά και Παρασκευά Αυγερινού έβαζαν τις βάσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σήμερα είναι διαπρύσιος κήρυκας υπέρ του ΕΣΥ και προσπαθεί με πολλούς τρόπους να το διασώσει γιατί γνωρίζει πως είναι η τελευταία γραμμή άμυνας επιβίωσης του ελληνικού λαού.

Και δις στη Οικονομία θα ρίξει για την διάσωση των επιχειρήσεων και επιβίωση των εργαζομένων και χρήματα και διορισμοί για το ΕΣΥ που αγκομαχά κάτω από το μεγάλο βάρος και την τεράστια ευθύνη διάσωσης του πληθυσμού.

Ο ίδιος ο Μητσοτάκης επιτάσσει το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Αττικά με 1.900 κλίνες και είναι σίγουρο πως θα επιτάσσει όλο και περισσότερες Μονάδες του Ιδιωτικού συστήματος Υγείας «βάζοντας» έτσι χέρι στα άδυτα και «Ιερά άβατα» –Sancta Sanctorum– της Ιδιοκτησίας και της Ατομικής Ιδιοκτησίας των Παραγωγικών Μέσων, του Ιερού Άβατου του Καπιταλιστικού Συστήματος.

Αλλά και ο ίδιος ο Μητσοτάκης διεκδικώντας και πιέζοντας την Ευρωπαϊκή Ελίτ δηλαδή την Ευρωπαϊκή Κεφαλαιοκρατία κατήργησε – και όχι απλώς «πάγωσε», όπως θα φανεί αργότερα – το 3,5% του Υπερπλεονάσματος του Πολιτικού Απατεώνα Τσίπρα και του άθλιου Τσακαλώτου.

Συμπέρασμα; Όταν το Καπιταλιστικό Σύστημα κινδυνεύει όχι απλώς να καταρρεύσει αλλά να εξαϋλωθεί, η Αστική Τάξη καταργεί –κρατικοποιώντας– την Ιδιοκτησία των Παραγωγικών Μονάδων από τους Κεφαλαιοκράτες προσπαθώντας να την διασώσει μέσω της κατάργησής της δηλαδή να προωθήσει την Μη– Ιδιοκτησία για να διατηρήσει την Ιδιοκτησία.

Με άλλα λόγια, να καταργήσει την Ιδιοκτησία προσπαθώντας μακροπρόθεσμα να την διατηρήσει μέσω ενός «κομμουνιστικού» καπιταλισμού. Γίνεται «Κρατικιστική» και «Σοσιαλδημοκρατική» ξεπερνώντας την ίδια την Σοσιαλδημοκρατία, θα λέγαμε σχεδόν «Κομμουνιστική» όταν φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Όπως η «Αντεπανάσταση υιοθετεί το Πρόγραμμα της Επανάστασης» (Marx) έτσι και Αστική Τάξη καταργεί σε μεγάλο βαθμό την Ιδιοκτησία για να διασωθεί η ίδια η Ιδιοκτησία.

Εάν καταφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συγκρατήσει την επιδημία στην Ελλάδα σε ανεκτά επίπεδα– πράγμα εξαιρετικά δύσκολο αλλά όχι απίθανο – και να διατηρήσει την οικονομία έστω «δημιουργικά ημιθανή» ρίχνοντας ένα ποσό τουλάχιστον άλλων 10 δις τους επομένους 6–10 μήνες για να διατηρηθούν οπωσδήποτε αρκετές επιχειρήσεις ζωντανές αλλά και εργαζόμενοι ζωντανοί, τότε ίσως καταφέρει στις επόμενες εκλογές όχι το 2023 αλλά το 2021 – το πολύ έως το καλοκαίρι του ίδιου έτους– να κερδίσει καταφέρνοντας να «εξαϋλώσει» τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή την imitation και εξαιρετικά επικίνδυνη «Νέα Δεξιά» του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή άλλωστε θα είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία του, πέρα από την πανδημία του Κορωνοϊού και την Οικονομία, να καταφέρει δηλαδή να συντρίψει και να εξαϋλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας ταυτόχρονα άθικτες μεγάλες δυνάμεις του Λαϊκού/Εργατικού Κινήματος. Αφού οι δυνάμεις του Λαϊκού κινήματος, ΚΚΕ κατά πρώτο λόγο και ΚΙΝΑΛ κατά δεύτερο, δεν κατάφεραν να απομειώσουν και εξαϋλώσουν τον Πολιτικό Εκφραστή της Λούμπεν πολιτικής αλητείας – ΣΥΡΙΖΑ– το ιστορικό αυτό καθήκον πέφτει στους ώμους ενός Αστικού Κόμματος.

Είναι μια από τις «Παραξενιές της Ιστορίας» (Hegel) ο Βασικός αντίπαλος των Εργαζομένων –ΝΔ – να καταργεί τον Κύριο αντίπαλο– ΣΥΡΙΖΑ– ευνοώντας το «υπό ανασύνταξη» Λαϊκό Κίνημα των Εργαζομένων.

Άλλωστε, προϋπόθεση έστω και μικρής ανασύνταξης του Λαϊκού Κινήματος είναι η εξαΰλωση της πολιτικής αλητείας και Λουμπενισμού που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.

Μην το ξεχνάμε ποτέ! Η πτώση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έπεται της εξαΰλωσης του ΣΥΡΙΖΑ και όχι αντίστροφα και εάν δεν θέλουμε το όποιο κύμα δυσαρέσκειας να το εισπράξει ο σε αναβρασμό «Λουμπενικής αντιπολίτευσης» πολιτικά αλητήριος ΣΥΡΙΖΑ.

Με ένα σμπάρο δηλαδή δυο τρυγόνια,
 και συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και διατήρηση μεγάλων εφεδρειών του Λαϊκού Κινήματος. Το πρώτο το επιδιώκει πάσει θυσία (ο Μητσοτάκης), το δεύτερο είναι πέρα από τις δυνάμεις του ίδιου και είναι η «στραβή» που παθαίνει η Ιστορία στην «βάρδια» της.

Για να μπορέσει η Ιστορία – δηλαδή οι δυνάμεις του Λαού και του Κινήματός του– να εκμεταλλευτεί την «στραβή στην βάρδια της» θα πρέπει να οργανωθεί από τώρα ρίχνοντας σπόρο στην Λαϊκή Ψυχή. Η βοήθεια στον συνάνθρωπο μας δηλαδή στον καθημερινό λαϊκό άνθρωπο είναι η παρακαταθήκη του αυριανού συντρόφου στον αγώνα για ένα Δημοκρατικό, Προοδευτικό και Πατριωτικό Κίνημα με Μετα– Καπιταλιστικό Άξονα που θα αναγεννήσει τον διασωθέντα από την Πανδημία λαό μας.

Η διάσωση του Λαού είναι λοιπόν η προϋπόθεση της ανάπτυξης ενός μεγάλου Δημοκρατικού Κινήματος και η βάπτισή μας στη Λαϊκή Ψυχή μέσω της Βοήθειας και Συμπαράστασης από τώρα στον αγώνα ζωής του εν καιρώ πανδημίας, η Προϋπόθεση επιτυχούς συνένωσης μαζί του! Και μάλιστα με Π Κεφαλαίο.


Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=37476#37476
  


ΠΗΓΗ. resaltomag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: