Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

OΤΑΝ ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΨΕΤΟΜΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!

ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΟ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ

Εδω το σοβιετικό γραμματόσημο του 1959, στο πλαίσιο της καμπάνιας για την απελευθέρωση του Μανώλη Γλέζου.
Και εδώ όταν Ελληνες αγράμματοι, ανιστόρητοι, ψευτόμαγκες, πίσω από την ασφάλεια της στολής, τον ψέκαζαν στα μούτρα με χημικά, χωρίς ντροπή και σεβασμό
Τα ανθρωποειδή εν δράσει 
Αυτός ο άνθρωπος που ήταν ξαπλωμένος λιπόθυμος στο πεζοδρόμιο...αυτός ο ασπρομάλλης, πολέμησε για να έχουν σήμερα δουλειά και πατρίδα  οι μπάτσοι που του έριξαν στο πρόσωπο δακρυγόνο.
Είναι ο Μανώλης ο Γλέζος! (ψηλά γράμματα  για τους μπάτσους αυτά)



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα ΜΑΤ δεν πάνε ολοι οι αστυνομικοί, στα ΜΑΤ πάνε εθελοντικά κομπλεξικά άτομα που έχουν βιώματα οικογενειακά άσχημα και συνήθως προέρχονται από οικογένειες με παππούδες χαφιέδες και πατεράδες ρουφιανους και κακούς, που μόνο πίσω από την ασφάλεια της ασπίδας και του κρανους αισθάνονται ότι είναι κάποιοι γιατί είναι αγράμματα σκουπίδια της κοινωνίας χωρίς φίλους και παρέες και ανώμαλοι.
Όσο για το αν είναι τσαμπουκάδες εγώ έναν όταν δεν φόραγε στολή τον έκανα 100 κιλά από το πολυ ξύλο που του έριξα και με παρακάλαγε γονατιστός να μην το χτυπήσω άλλο.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΑΡΔΥ (Ε) ΚΩΛΟ

Ανώνυμος είπε...

γιαυτο ακριβως που γραφετε τον ψεκασαν, επειδη κατεβασε την χιτλερικη σημαια, επειδη αυτοί ειναι ναζί χρυσαυγιτες και ξερουν οτι οι παπουδες τους ηταν συνεργατες των Γερμανων ταγματασφαλιτες

Ανώνυμος είπε...

βδελύγματα

Ετυμολογία: το βδέλυγμα ουδέτερο... αυτό που προκαλεί αηδία, αποστροφή

Ανώνυμος είπε...

μόνο που τους είπαν στο σπίτι οι δικοί τους (γιατί αυτοί δεν ξέρουν ΤΙΠΟΤΑ) ότι εκλέχτηκε με την ΕΔΑ μετά με το ΠΑΣΟΚ σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις το 1981 βουλευτής Αθηνών, το 1984 ευρωβουλευτής και το 1985 βουλευτής Β' Πειραιά και οτι γενικώς δεν είναι χουντικός και χρυσαυγιτης, τον χτύπησαν τους αρκεί αυτό, έτσι κι αλλιώς δεν έχουν μυαλό ρομπότ είναι....με σκατά μέσα στο κεφάλι τους

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ", ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΝ "ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ" ΤΟ ΧΙΤΛΕΡ


Στις 18 Ιουνίου 1940 ο στρατηγός Ντε Γκωλ εκφωνεί από το Λονδίνο έναν ραδιοφωνικό λόγο που χάραξε την ιστορία της Ευρώπης.
Η Δουνκέρκη έχει εκκενωθεί από τα βρετανικά και τα γαλλικά στρατεύματα, ενώ η γαλλική κυβέρνηση υπογράφει μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση με τον Χίτλερ, η οποία την θέτει στην υπηρεσία του.
Ο Ντε Γκωλ αρνείται την υποταγή στον ναζισμό και καλεί τους Γάλλους να συνεχίσουν τον αγώνα. Το διάγγελμα καταλήγει ως εξής: «Οτιδήποτε και αν συμβεί, η φλόγα της γαλλικής αντίστασης δεν έχει σβήσει και δεν πρόκειται να σβήσει».

Στην πορεία βέβαια, αναπτύχθηκαν πολύ μεγάλα και καλά οργανωμένα παρτιζάνικα κινήματα (ιδιαίτερα στη Γιουγκοσλαβία και την Ελλάδα) που κατάφεραν σημαντικά στρατιωτικά πλήγμα στον κατακτητή.
Τη νύχτα της 30ης προς την 31η Μαΐου 1941 ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας έκαναν μια από τις πιο συγκλονιστικές πράξεις της ελληνικής ιστορίας.
Τα δύο δεκαεννιάχρονα παιδιά κατέβασαν τη σβάστικα που κυμάτιζε προκλητικά στην Ακρόπολη πάνω από την κατεχόμενη Αθήνα. Στη συνέχεια, την κατέστρεψαν . Επρόκειτο για μια αρχετυπική πράξη της ευρωπαϊκής Αντίστασης στον ναζισμό. Δύο νέα παιδιά, χωρίς κανέναν παράνομο μηχανισμό να τα υποστηρίζει, έκαναν μια παράτολμη κίνηση που δεν είχε κανέναν στρατιωτικό αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης.
Αυτή όμως η «αποκοτιά» των δύο νεαρών έχει τεράστια σημασία στο πεδίο του συμβολικού. Γιατί το επόμενο ξημέρωμα όταν η κατεχόμενη Αθήνα είδε την Ακρόπολη χωρίς τη σβάστικα, πήρε το μήνυμα ότι «φλόγα δεν έχει σβήσει».
Το μήνυμα ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

ψηλά γράμματα για τους μπάτσους αυτά περί ιστορίας, αυτοι το ανώτερο επίπεδο που έχουν είναι να ακούνε κανένα τραγούδι απο τον Σφακιανακη, να πίνουν κάνα μπουκάλι ουίσκι τσάμπα και να λένε...... τι καλα που ήταν επι χούντας!!!!