Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΙΩΝΗ

Ο ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΑ «ΕΞΟΔΑ» ΤΟΥ Γ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ
Κόλαφος ήταν η απάντηση του Σάμπυ Μιωνή στην κατάθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Μέσω υπομνήματος ο Σάμπυ Μιωνής, επιμένει πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ζήτησε από τον ίδιο στο ραντεβού που και ο ίδιος ο Νίκος Παππάς παραδέχθηκε πως έγινε, να πληρώσει τα «έξοδα» του εκδότη της «Δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη ενώ αποσαφηνίζει πως ποτέ ο ίδιος δεν συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Στο υπόμνημα του ο Σάμπυ Μιωνής αναφέρει
«Ο κ. Παπαγγελόπουλος, παρουσία του κ. Νίκου Παππά απαίτησε να πληρώσω έξοδα στον κ. Φιλιππάκη και όχι "δικαστικά έξοδα" όπως ψευδώς και τεχνηέντως αναφέρεται», τονίζει ο επιχειρηματίας στο υπόμνημά του και επισημαίνει ότι «μοναδική αλήθεια είναι ότι εκβιάστηκα από τον κ. Παπαγγελόπουλο και την εγκληματική του συμμορία προκειμένου να πληρώσω 350.000 ευρώ για να πάψουν οι εναντίον μου ποινικές διώξεις».
Για τον Αντώνη Σαμαρά ξεκαθαρίζει,

«Τον κ. Σαμαρά δεν τον συνάντησα ποτέ, ούτε του μίλησα ποτέ όσο ήταν πρωθυπουργός, ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου πάτησα το πόδι μου, έστω για ένα δευτερόλεπτο», υπογραμμίζει προσθέτοντας ότι «αυτονοήτως ο κ. Σαμαράς δεν μεσολάβησε ποτέ μεταξύ εμού και του κ. Φιλιππάκη προκειμένου να επέλθει οποιοσδήποτε συμβιβασμός. Οποιοσδήποτε συμψηφισμός γίνεται μεταξύ του δικαστικού συμβιβασμού του 2013 με τις εκβιαστικές ενέργειες της περιόδου 2016 – '18, γίνεται ελλείψει επιχειρημάτων και είναι δείγμα πανικού από τους μηνυόμενους».
Όσον αφορά τα όσα είπε ο Νίκος Παππάς, ο Σάμπυ Μιωνής τονίζει πως η μνήμη του τον προδίδει με αποτέλεσμα να λέει ανακρίβειες «Κατανοώ την δύσκολη πολιτική θέση του», υπογραμμίζει με νόημα, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι ο πρώην Υπουργός δεν ήταν μέρος του προβλήματος. «Το μόνο για το οποίο μπορώ να μεμφθώ τον κ. Παππά είναι ότι ενώ είχε καταλάβει ότι ο κ. Παπασταύρου είναι αθώος ήθελε να εκμεταλλευτεί για πολιτικούς λόγους την υπόθεσή του. Μάλιστα όπως μου είχε πει χαρακτηριστικά “it’s just politics”»

Δεν υπάρχουν σχόλια: