Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ! «ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ» ΤΟΥΡΚΟΙ «ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ» ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 1922...

TO ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΙΠΟΤΑ


Φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την Καταστροφή  της Σμύρνης  το 1922. Οι Τούρκοι είχαν όμως πανηγυρισμούς και αφιερώματα αναφέροντας: "Πάρτε μια γεύση από το πώς η πόλη γιόρτασε την ελευθερία της έναν αιώνα αργότερα..."

"Πραγματοποιήθηκε Πορεία Νίκης με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Σμύρνης από την εχθρική κατοχή. Ακολουθώντας τις λεωφόρους Gaziler, Anafartalar και IkIçeşmelik στην πορεία που οργανώθηκε στην ιστορική διαδρομή που χρησιμοποιούσε ο τουρκικός στρατός για να μπει στη Σμύρνη πριν από 100 χρόνια στις 9 Σεπτεμβρίου, οι κάτοικοι της Σμύρνης μετέφεραν μια γιγάντια μήκους 350 μέτρων (1.150 πόδια) Τουρκική σημαία, Σμύρνη, Türkiye, 9 Σεπτεμβρίου 2022"  έγραψαν τα τουρκικά μέσα ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν και εντυπωσιακά βίντεο. 

Σε μια από τις αναρτήσεις, αναφέρεται ότι το Σάββατο "η Σμύρνη της Τουρκίας γιόρτασε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τις κατοχικές ελληνικές δυνάμεις. Ένα τόσο γεμάτο πάρτι με μια σειρά από συναυλίες. Εύκολα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι".  

Δεν υπάρχουν σχόλια: