Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥ ...

Του Γ.Γ.

Στην πολιτική ζωή υπάρχουν και κάποιες φάσεις που είναι πολύ ιδιαίτερες, για να μην πω περίεργες. Στην περίπτωση μας, υπάρχει μια κοπελιά επιστήμονας, -αυτό δεν έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία- που συμμετέχει στα καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και εκτός του ότι είναι απ' τις πιο πιστές αναγνώστριες του μπλοκ μας, στις προσωπικές συζητήσεις μας δηλώνει και "Σταλινική".

Αυτή, λοιπόν η γνωστή μου, για την οποία δεν θα έλεγα ότι την χαρακτηρίζει ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη, βρέθηκε να είναι στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ δυναμικό άτομο, πρωτοπόρο σε κάθε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Αυτό που την χαρακτηρίζει είναι το μίσος που έχει για την δεξιά -λόγω ότι υπήρξαν θύματα από την οικογένεια της στα εκτελεστικά αποσπάσματα του μοναρχοφασισμού- και η ευφράδεια λόγου της. Στην σκέψη και τις επιδιώξεις της δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά το να φύγει η δεξιά από την κυβερνητική εξουσία. και αυτό, εκτιμάει, ότι μπορεί να γίνει μόνο με εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τζάμπα της μιλάω για  κοινοβουλευτικό κρετινισμό, ότι για την τάξη μας ελάχιστη σημασία έχουν οι αστικοί κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί ....

Η συγκεκριμένη κοπέλα, λοιπόν, διάβασε ένα αρθράκι που είχε γράψει για την "ποιότητα" του Νίκου Μαραντζίδη,

 ενός ατόμου που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το επέλεξε να είναι ένας απ' τους κεντρικούς ομιλητές στο φεστιβάλ που κάνει η νεολαία του.  

Η φίλη ήταν άσχετη με την πολιτική διαδρομή αυτού του ανθρώπου και έτσι έκανε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για να μάθει περισσότερα. Εκεί συνάντησε ένα άρθρο του Ν. Μαραντίδη που είχε γράψει στο "Βήμα" στις 6 Δεκέμβρη του 2009. 
Οταν το διάβασε εξαγριώθηκε. Ο πανεπιστημιακός καθηγητής και σημερινός εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, είχε γράψει ένα άρθρο λίβελο ενάντια στην νεολαία που συμμετείχε στα γεγονότα του Δεκέμβρη του του '18 και τα οποία έγιναν μετά την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Κορκονέα.

Δεν θέλω να "καρφώσω" την γνωστή μου, (άλλωστε αποτελεί μια απ' τις καλύτερες πηγές του μπλοκ μας), αλλά δεν μπορώ να μην σημειώσω την αντίδραση που συνάντησε από άτομο του στενού περιβάλλοντος του Τσίπρα όταν του τηλεφώνησε για να διατυπώσει τις ενστάσεις της. "Είμαστε εν αναμονή κυβέρνηση" της είπε, και "δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε κάποιες αστοχίες που έκανε ένα άτομο στο παρελθόν το οποίο τώρα μας φέρνει ψήφους από το συντηρητικό εκλογικό σώμα", ήταν η απάντηση που έλαβε, σε ελεύθερη απόδοση.

Αυτό είναι το απόγειο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού ...


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/09/blog-post_199.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: