Τα όσα συμβαίνουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών τα συνοψίζει η ατάκα του Δ. Κουτσούμπα: "Δεν δουλεύετε τον κόσμο. μεταξύ σας δουλεύεστε εδώ μέσα".
Παράλληλα είναι γεγονός ότι στην κάστα της δικαστικής εξουσίας με αφορμή τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που γίνονται για τον ρόλο της ΕΥΠ, έχει δημιουργηθεί ένα τεταμένο κλίμα με επίκεντρο της εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, ένα πρόσωπο που στο παρελθόν έχει τεθεί σε αργία για ανακριβείς δηλώσεις του πόθεν έσχες, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το "βαρύ βιογραφικό" της εισαγγελικής λειτουργού, όπως το παρουσιάζει ο "Ριζοσπάστης".
Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα του Documento, τότε είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις σ' αυτή την υπόθεση.
Και πριν αναφερθούμε σ' αυτό προσέξτε και κάτι άλλη. Η ευκολία με την οποία η συγκεκριμένη εισαγγελέας έδινε εντολές για τηλεφωνικές υποκλοπές από την ΕΥΠ δεν έχει στηλιτευτεί μόνο από αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, αλλά και από δημοσιολόγους φιλοκυβερνητικών εφημερίδων.
Να σας θυμίσουμε ένα απόσπασμα από πρωτοσέλιδο άρθρο που υπέγραφε ο Παντελής Μπουκάλας στην "Καθημερινή":
"Με την προσχηματική επίκληση μιας επικίνδυνα αόριστης «εθνικής ασφάλειας». που ρευστοποιεί τις ηθικές αναστολές. οι εισαγγελικές διατάξεις για άρση απορρήτου,
αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με το 2020 και κατά 33% σε σχέση με το 2019. Μόνο το 2021 εκδόθηκαν 15.475 αιτήσεις άρσης του απορρήτου. Αν καλούμαστε να αποδεχτούμε ότι «εκεί έξω» κυκλοφορούν και δρουν πάνω από 15.000 πιθανοί ξένοι πράκτορες -ασυμμετροπολεμιστές συν στελέχη του οργανωμένου εγκλήματος συν νεοτρομοκράτες. στην ουσία καλούμαστε να πανικοβληθούμε".Μην προσπεράσετε επίσης την επισήμανση που γίνεται στην διαδικτυακή παρουσίας της εφημερίδας του Κ. Βαξαβάνη: "Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι σχετικά με τις τυχόν ευθύνες της εισαγγελέως της ΕΥΠ και παρά τον τεράστιο θόρυβο που δημιουργήθηκε αλλά και τα σχετικά αιτήματα ακόμα και της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων, δεν παρενέβη ο ίδιος ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος έχει με βάση τον νέο Κώδικα έχει πειθαρχική δικαιοδοσία. Και χρειάστηκε να περάσει τόσος καιρός και να παρέμβει ο πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερρίκος".
Αυτό που προκαλεί "εντύπωση" για το συντάκτη του δημοσιεύματος, εμάς μας δημιουργεί άλλες σκέψεις ...
Ας δούμε το καίριο απόσπασμα από την ανάρτηση που αναφέραμε:
Από πειθαρχικό έλεγχο θα περάσει η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου μετά από εντολή που έδωσε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του τριμελούς συμβουλίου Επιθεώρησης Χρήστος Τζανερρίκος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento η κ. Βλάχου θα κληθεί από αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δώσει εξηγήσεις, όχι μόνο για τις υποκλοπές των τηλεφώνων του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αλλά και γενικότερα. Δηλαδή, θα κληθεί να αιτιολογήσει με ποιο σκεπτικό υπογράφει σωρεία διατάξεων για «νόμιμες επισυνδέσεις» και αν και πότε ελέγχει επί της ουσίας τα αιτήματα της ΕΥΠ. Συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι έχουν αυξηθεί τρομακτικά οι φερόμενες ως νόμιμες επισυνδέσεις, θα διερευνηθεί κατά πόσο η εισαγγελέας, η οποία υποχρεούται να ελέγχει τη νομιμότητα, αν συντρέχουν πραγματικά οι φερόμενοι λόγοι εθνικής ασφάλειας.
πηγη.tsak-giorgis.blogspot.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου