Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ! ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛ. ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ...

Ξεκινoύν σήμερα οι συνεδριάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου για τις υποθέσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και της Ελένης Τουλουπάκη, πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς.
Ο Δ. Παπαγγελόπουλος αντιμετωπίζει κατηγορίες για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση για παρεμβάσεις στο έργο τριών εισαγγελικών λειτουργών, κατά το χειρισμό σημαντικών υποθέσεων οικονομικού ενδιαφέροντος.

Αντίστοιχα, η Ε. Τουλουπάκη – η οποία παραπέμφθηκε σε δίκη με οριακή πλειοψηφία 3 έναντι 2 -, αντιμετωπίζει κατηγορίες για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στην παράλειψη αμελλητί, κατά το Σύνταγμα, διαβίβασης, στη Βουλή της μήνυσης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με την οποία κατήγγειλαν τον πρώην υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον τότε υφυπουργό Ανδρέα Ξανθό σχετικά με τη μη σύννομη τιμολόγηση φαρμάκων για το έτος 2015.

Πιο συγκεκριμένα, η παραπομπή της Ελένης Τουλουπάκη, καθώς και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης στο Ειδικό Δικαστήριο αφορά, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, έγκειται στο ότι δεν διαβιβάστηκε αμέσως στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει στις 21 Φεβρουαρίου του 2017 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, Βασίλης Γκεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου με την οποία ζητούσαν να ελεγχθεί ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής για μη ανατιμολόγηση φαρμάκων στην διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2015 που όπως υποστήριζαν είχε σαν αποτέλεσμα τη ζημία του δημοσίου αλλά και ιδιωτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν παραπέμπονται για το σκάνδαλο Novartis, όπως είχε διαρρεύσει αρχικά, καθώς στο βούλευμα επισημαίνεται ότι οι ενέργειες όσον αφορά στο σκάνδαλο Novartis του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς ήταν σύννομες και επιβεβλημένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: