Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ ΝΔ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ...

Νέους πονοκεφάλους στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ένα νέο επεισόδιο στην εσωκομματική κόντρα της με τον Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε η ομιλία της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Παπακώστα, στην Βουλή.

Λίγες ώρες μετά την κόντρα του αντιπροέδρου του κόμματος με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας η κ. Παπακώστα, η οποία και στο παρελθόν είχε προκαλέσει εκνευρισμό στη Νέα Δημοκρατία (όταν με αφορμή την υπόθεση της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Γεωργιάδη από την θέση του αντιπροέδρου), επιχείρησε να υπερασπιστεί τον κ. Καμμένο, τονίζοντας πως «έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο».

Ωστόσο η κ. Παπακώστα δεν στάθηκε εκεί. Ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να καταψηφίσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας,

περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των ενόπλων δυνάμεων, η βουλευτής Β΄Αθήνας δήλωσε πως ορισμένες εξ αυτών κινούνται «προς την σωστή κατεύθυνση».

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος, αποφάσισε να ανταποδώσει την στήριξη και να προσκαλέσει στο υπουργείο την κ. Παπακώστα, προκειμένου να μετέχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πρόσκληση προκάλεσε αρχικά την έντονη αντίδραση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος μίλησε για πολιτική ανηθικότητα καθώς το ζήτημα των συντάξεων χηρείας έχει εγερθεί από την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στην συνέχεια όμως το λόγο ζήτησε και ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης που ξεκαθάρισε «σας έχουμε κατακρίνει για το συγκεκριμένο θέμα. Το έχει κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ. Κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή. Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου».

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Παπακώστα είχε διαφοροποιηθεί και στο παρελθόν από τη θέση του κόμματος της όταν είχε πει ότι η ΝΔ έπρεπε να ψηφίσει την τροπολογία για την διανομή του μερίσματος, η οποία τελικά οδήγησε στην ρίξη με τους δανειστές, την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της β΄αξιολόγησης και στην λήψη νέων μέτρων για μετά το τέλος του μνημονίου.

Διευκρινήσεις αναφορικά με την ομιλία της στη Βουλή έδωσε στη συνέχεια η Κατερίνα Παπακώστα. Η Βουλευτής Β΄ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην κριτική της για τις αντεγκλήσεις μεταξύ των ομιλητών (είχε προηγηθεί η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Άδ. Γεωργιάδη και του κ. Πάνου Καμμένου), τονίζοντας πως αποτελεί μόνιμη θέση της η καταδίκη τέτοιων φαινομένων. Παράλληλα απαντά και στην «πρόσκληση» του υπ. Εθνικής Άμυνας να συμμετέχει σε επιτροπή της Βουλής.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το πολιτικό γραφείο της κας Παπακώστα: 
Η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με αφορμή το «θέμα» που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί, αναιτίως, σε συνέχεια της τοποθέτησής της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις» προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν:

Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν,
δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω,
τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.

Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής. Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον 
Προεδρεύοντα, κ. Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους Βουλευτές.

Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: