Τρίτη 16 Μαΐου 2023

AΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Την Παρασκευή 12 Μάη το βράδυ, στην πλατεία Ησαΐα της Άμφισσας πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Ομιλητές ήταν η Γεωργία Καλαντζάκου, υποψήφια βουλευτής του Κόμματος στην Φωκίδα (επισυνάπτεται ολόκληρη η ομιλία της) και ο Νίκος Ρεμπάπης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο οποίος πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία. Στην μεγάλη αυτή συγκέντρωση παραβρέθηκαν, ο Αντώνης Αλεξός, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Φωκίδας του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς, ο Γιάννης Λάιος, δημοτικός σύμβουλος Δωρίδας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση  ο Στάθης Λεοντίου δημοτικός σύμβουλος Δελφών και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Δελφών με την Λαϊκή Συσπείρωση, ο Δημήτρης Σκαρίμπας και Γεωργία Μακρή δημοτικοί σύμβουλοι Δελφών.

            Η εν λόγω συγκέντρωση,

απετέλεσε ξεχωριστή και πολύ όμορφη στιγμή στον προεκλογικό αγώνα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στην Φωκίδα. Χαρακτηρίστηκε από μαχητικό παλμό και μαζικότητα. Συμμετείχαν αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, εργάτες, συνταξιούχοι, υπάλληλοι, γυναίκες και νέοι. Γνωστοί και άξιοι αγωνιστές βρέθηκαν πλάι – πλάι με ανθρώπους όλων των ηλικιών που για πρώτη φορά προσεγγίζουν το Κόμμα μας.

            Ξεχωριστή αναφορά αξίζει στο περιεχόμενο των ομιλιών.

Η Γεωργία Καλαντζάκου, αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο της πολιτικής που ακολούθησαν τα κόμματα που κυβέρνησαν στην Φωκίδα. Τεκμηρίωσε γιατί στην Φωκίδα είναι πάμπολλοι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να υπερψηφιστεί το ΚΚΕ μαζικά. Ανέφερε ότι οι φιέστες των κυβερνητικών στελεχών και του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κρύψουν το αποκρουστικό τοπίο που αφήνουν οι συνέπειες της πολιτικής που εφάρμοσαν και οι δυο καθημερινά, στη ζωή μας, στην μόρφωση των μαθητών, στην υγεία, στο εισόδημα που συνεχώς μειώνεται, στην ανυπαρξία ή/και ακαταλληλότητα δομών και υποδομών, στα εργοδοτικά εγκλήματα που γνωρίσαμε ως τώρα στους χώρους δουλιάς και τόσα άλλα. Η Γεωργία Καλαντζάκου, με λιτό, ειλικρινή και ακριβή λόγο ανέδειξε με επάρκεια ότι το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του στη Φωκίδα, χωρίς να υπολογίζουν κόπο και κόστος, αντιπάλεψαν τις αντιλαϊκές πολιτικές και τις συνέπειες τους. Επισήμανε ότι τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ από όποιο μετερίζι και αν βρέθηκαν προσπάθησαν να αντιπαλέψουν την αδικία και την εκμετάλλευση, να σηκώσουν φραγμό στις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που κυβέρνησαν. Δήλωσε ξεκάθαρα εκφράζοντας όλους τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στη Φωκίδα ότι και την επόμενη ημέρα των εκλογών θα βρίσκονται στον αγώνα – όπως έπρατταν και πριν τις εκλογές – καθώς και ότι η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ και στην υπηρεσία των συμφερόντων του λαού.

Ο Νίκος Ρεμπάπης στην κεντρική ομιλία σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Mπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως από παντού από όλη την Ελλάδα έρχονται μηνύματα αισιοδοξίας, ελπίδας, μηνύματα αποφασιστικής ενίσχυσης του Κ.Κ.E. Ένα τέτοιο μήνυμα ήταν και η σαρωτική νίκη της Πανσπουδαστικής Κίνησης συνεργασίας στις φοιτητικές εκλογές για δεύτερη χρονιά, που άφησε δεύτερη την κυβερνητική παράταξη ενώ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ κονταροχτυπιεται στις φοιτητικές εκλογές με τα λευκά.

 

Ναι, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία: στις 21 Μαΐου, ο λαός μας μπορεί να κάνει την έκπληξη, δυναμώνοντας το ΚΚΕ.

 

Κι αυτό βεβαίως δεν το λέμε για να εφησυχάσουμε, για να κόψουμε ταχύτητα, ακριβώς το αντίθετο, για να ανεβάσουμε τις ταχύτητες. Το λέμε, γιατί έχουμε και μείς πείρα, όπως πείρα έχει και το αστικό πολιτικό σύστημα και ξέρει πως να εκβιάζει, να παγιδεύει, να πέφτει δηλαδή πάνω καταπάνω στο λαό για να του κλέψει την ψήφο.

 

Το λέμε για να πεισμώσουμε ακόμα περισσότερο και να δώσουμε με αποφασιστικότητα, αυταπάρνηση, μαχητικότητα αυτή τη μάχη μέχρι την τελευταία ώρα.

 

Ναι, μέχρι την τελευταία ώρα θα δώσουμε τη μάχη ώστε όλοι όσοι και δεν είναι λίγοι, το διαπιστώνουμε καθημερινά, σκέφτονται για πρώτη φορά στη ζωή τους να ψηφίσουν το ΚΚΕ, να το κάνουν.

 

Τους λέμε θαρρετά: αυτή τους την σκέψη, να την κάνουν απόφαση και την απόφαση πράξη και να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

 

Ναι θα δώσουμε τη μάχη, όπως έχουμε μάθει εμείς οι κομμουνιστές για να δει όλος αυτός ο κόσμος που για πρώτη φορά μας προσεγγίζει πως υπάρχει παράθυρο ανοιχτό στον ήλιο, κι αυτό το παράθυρο το κρατάει ανοιχτό με τη δράση του και κυρίως με την πολιτική του πρόταση το ΚΚΕ.»

 

Ο Νίκος Ρεμπάπης σε άλλο σημείο ανέφερε:

 

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αυτό που τα προηγούμενα χρόνια μπορούσε να κρυφτεί ή να μη φαινόταν σε ορισμένους καθαρά, σήμερα προβάλλει ολοκάθαρα.. Ποιο είναι αυτό: οι δικές μας ανάγκες δε χωράνε στο σύστημα του κέρδους και της εκμετάλλευσης που όλοι τους υπηρετούν.

 

Κι αν ορισμένοι έτρεφαν έστω κάποιες αυταπάτες τα προηγούμενα χρόνια σήμερα δεν μπορούν έχουν καμιά! Γιατί έζησαν, ζήσαμε και μια τραγωδία εδώ σ’ αυτόν τον τόπο, ζήσαμε ένα έγκλημα, το έγκλημα στα Τέμπη που όχι μόνο μας συγκλόνησε, αλλά μας υποχρέωσε να δούμε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι...

 

“Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές” φώναξαν χιλιάδες λαού, χιλιάδες νέα παιδιά, φοιτητές, μαθητές πλημμυρίζοντας τους δρόμους και τις πλατείες ολόκληρης της χώρας.

 

Μόνο που αυτό το σύνθημα δε δείχνει μόνο τους πραγματικούς ενόχους, τις αιτίες για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, αλλά και την πραγματική αιτία για ότι ζούμε.

 

Ναι, η κυβέρνηση της ΝΔ όλη αυτή την τετραετία μετρούσε κέρδη και ζημιές για το κεφάλαιο, τους επιχειρηματικούς ομίλους γι αυτό και πέρναγε το ένα αντεργατικό αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο,

 

υλοποιώντας μία προς μία τις απαιτήσεις των μονοπωλίων για μεγαλύτερη κερδοφορία, διαμορφώνοντας αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν “φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις”.

 

Έτσι πιάνονται οι στόχοι, τα νούμερα, έτσι κατακτιέται η επενδυτική βαθμίδα, έτσι επιτυγχάνονται οι υψηλοί καπιταλιστικής ανάπτυξης…

 

Όμως όσα κοσμητικά επίθετα κι αν βάλουν στην ανάπτυξη τους, όπως και να τη βαφτίσουν, “βιώσιμη”, “για όλους”, “δίκαιη” όπως καροϊδεύουν ο Μητσοτάκης και Τσίπρας

 

είναι καραμπινάτη καπιταλιστική ανάπτυξη και γι αυτό είναι πέρα για πέρα άδικη γιατί πατάει πάνω στα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και στο ξεζούμισμα των εργαζομένων.

 

303% αύξηση ρεκόρ στα κέρδη των εισηγμένων εταιρειών στο χρηματιστήριο… αλλά οι μισθοί στα τάρταρα.

 

Για όλα αυτά κοκορεύεται η ΝΔ όμως δε λέει κουβέντα για τα ανησυχητικά σημάδια που δείχνουν ότι μια νέα κρίση είναι προ των πυλών στην Ευρωζώνη, οι χρεοκοπίες τραπεζών παγκόσμια ακολουθεί η μία την άλλη, απόδειξη ότι μεγαλώνουν τα αδιέξοδα στον καπιταλισμό που βολοδέρνει από κρίση σε κρίση.

 

Περισσότερους από 400 νόμους περάσε η ΝΔ, όλοι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα του κεφαλαίου, της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων….

 

Και επειδή όπως η ΝΔ, έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ μετρούσαν κέρδη και ζημιές για το κεφάλαιο φτάσανε να ψηφίσουν κατά 50% ο πρώτος και κατά 70% το δεύτερο τα νομοσχέδια της ΝΔ. Κι όλα αυτά χωρίς να υπάρχουν οι δεσμεύσεις των μνημονίων…

 

Έχουν το θράσος τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν άφεση αμαρτιών για τη διακυβέρνηση τους γιατί τότε λένε ήταν δεμένοι χειροπόδαρα από τα μνημόνια και δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους….

 

Να τους θυμήσουμε όμως ότι πέρασαν και νόμους που δεν ήταν υποχρεώσεις των μνημονίων.

 

Την ΝΑΤΟϊκή συμφωνία των Πρεσπών για την επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκανια ποιο μνημόνιο την επέβαλε;

 

Την Ελληνοαμερικάνικη συμφωνία που προετοίμασε;

 

Την άγρια καταστολή με τις αύρες και τα ΜΑΤ απέναντι στους συνταξιούχους, τους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές στο άγαλμα του μακελάρη Τρόυμαν ποιο μνημόνιο τους το επέβαλε;

 

Ας αφήσουν λοιπόν, την υποκρισία. Η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια κλασσική αστική κυβέρνηση που προσαρμόζεται στους αμείλικτους νόμους του καπιταλισμού, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που πάνε χέρι χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό.

 

Το ίδιο και η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη ΝΔ δεν ξεχωρίζει σε τίποτα από την αντιπολίτευση της ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

 

Βέβαια η ΝΔ ως μνημονιακό κόμμα ψήφισε και το 3ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως τι υποχρέωση είχε να ψηφίσει τα νομοσχέδια της ΝΔ…. Είχε και παρα είχε τις δεσμέυσεις απέναντι στους καπιταλιστές και τους συμμάχους τους τους Αμερικάνους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ…

Κέρδη και ζημιές για το κεφάλαιο μετράει η ΝΔ και προεκλογικά…

 

Μην έχει κανείς αυταπάτες γιατί όλα αυτά που υπόσχεται για αυξήσεις στους μισθούς και μείωση των φόρων με την ίδια μεζούρα θα τα μετρήσει, αυτή των κερδών

 

γι αυτό προσθέτει αν και όταν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά, οι αντοχές της οικονομίας, δηλαδή τα κέρδη των καπιταλιστών.

 

Δείτε τα προεκλογικά τους προγράμματα, τα προγράμματα των 50 και των 100 ημερών όπως λένε, τα φτιάχνουν φανταχτερά, επιλέγουν και ωραίες τοποθεσίες για να τα παρουσιάσουν.

 

Θα λέγαμε ότι θυμίζουν τις συμβάσεις που υπογράφουν οι τράπεζες με τους δανειολήπτες. Παρουσιάζονται με ελκυστικό τρόπο, όμως οι παγίδες κρύβονται στα ψιλά γράμματα, σε αυτά που δεν λέγονται.

 

Στα “ψιλά” γράμματα των προεκλογικών προγραμμάτων, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, θα διαβάσει κανείς τους όρκους πίστης τους στο Ταμείο Ανάκαμψης, το υπερμνημόνιο της ΕΕ με τα σκληρά αντιλαϊκά προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις ώστε τα χρήματά του να καταλήγουν μόνο στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

 

Θα διαβάσει για τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας, οι αξιολογήσεις για την οποία γίνονται στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων: επέκταση αντεργατικής νομοθεσίας, ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμοί, ματωμένα πλεονάσματα κλπ.

 

Θα διαβάσει για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία που θα φέρει εγγυημένα κέρδη στο κεφάλαιο και πανάκριβα «πράσινα» εμπορεύματα σε Ενέργεια, μεταφορές, σπίτια, διατροφή για τον λαό.

 

Όλα τα παραπάνω και αρκετά ακόμα, είναι η “μεγάλη εικόνα” που θα καθορίσει το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης.

 

Οι όποιες προεκλογικές διακηρύξεις είτε είναι απλώς κοροϊδία, όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, είτε το άλλοθι και το συμπλήρωμα στη συνέχεια της αντιλαϊκής επίθεσης, όπου ο λαός θα κληθεί να πληρώσει με άλλο τρόπο.

 

Γιατί αν περιμένουμε από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρουν τις αυξήσεις στους μισθούς, θα βαρεθούμε να περιμένουμε. Τις είδαμε τις αυξήσεις της ΝΔ την τετραετία που πέρασε, που στον πραγματικό μισθό μεταφράζονται σε μείωση πάνω από 7% το 2022.

 

 

Τις είδαμε και με όλες τις κυβερνήσεις που έχουν ρίξει τον μέσο μισθό 25% σε σχέση με αυτόν που υπήρχε πριν 10 χρόνια.

 

Έχουν οδηγήσει μόλις το 17,5% των εργαζομένων να καλύπτεται από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

 

Έχουν γενικεύσει το καθεστώς της μερικής απασχόλησης και της ευέλικτης εργασίας, δηλαδή χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν παίρνουν καν τον κατώτατο μισθό.

 

Όταν μάλιστα το ΚΚΕ κατέθεσε την πρόταση νόμου που είχαν επεξεργαστεί τα συνδικάτα για να αλλάξουν εδώ και τώρα όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ την απέρριψε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση.

 

Γιατί εμείς δεν μετράμε κέρδη και ζημιές για το κεφάλαιο. Εχουμε καθαρό πως για να κερδίσει ο λαός πρέπει να χάσει το κεφάλαιο.

 

Εμείς μετράμε τις ανάγκες των εργαζομένων γι αυτό και μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα για πραγματική ενίσχυση των μισθών, την οποία μπορεί να επιβάλει μόνο το εργατικό κίνημα με την πάλη του και με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.

 

Να επιβάλουμε, δηλαδή, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης

 

ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού υιοθετώντας τα αιτήματα των συνδικάτων για αυξήσεις πάνω από 850 ευρώ και ταυτόχρονη επαναφορά των τριετιών.

 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας εργαζόμενους με μια τριετία θα δει τον μισθό του να αυξάνεται στα 935 ευρώ σήμερα και όχι το 2027 που υπόσχεται η ΝΔ.

 

Η πρόταση μας για αυξήσεις στους μισθούς είναι συνδεδεμένη με τις υπόλοιπες προτάσεις του ΚΚΕ για σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο και χωρίς απλήρωτες υπερωρίες, με την επαναφορά της Κυριακής-αργίας.

 

Είναι συνδεδεμένη με την πρόταση για ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.

 

Με την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, για τους οποίους η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε κουβέντα και τη χορήγηση όλων των μισθολογικών κλιμακίων.

 

Με ισχυρό το ΚΚΕ και μαζικούς εργατικούς αγώνες, μπορούμε να επιβάλουμε την επαναφορά και των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτικότητά τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να αυξηθούν οι μισθοί σε όλες τις κλίμακες.

 

Αυτή είναι η μόνη φιλολαϊκή απάντηση στα ψέματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ότι δήθεν θα αυξηθεί ο μέσος μισθός χωρίς να καταργηθούν οι νόμοι που έχουν υπονομεύσει τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας.

 

Ναι, φίλες και φίλοι, κέρδη και ζημιές μετρούσε η ΝΔ προωθώντας και τη λεγόμενη πράσινη μετάβαση γι αυτό και οι λαϊκές οικογένειες στενάζουν από την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια η οποία βέβαια δεν αντιμετωπίζεται με τα καλάθια και τα pass της κοροϊδίας.

 

 

Βέβαια δε διεκδικεί το προνόμιο της κοροϊδίας μόνο η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μοιράζονται την ίδια στρατηγική γι αυτό ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ τη μονιμοποίηση των φόρων στην ενέργεια και τα καύσιμα.»

 

Και ολοκληρώνοντας έθεσε:

 

«Αποδείχτηκε ότι δεν είναι οι προθέσεις – αν υπάρχουν κι αυτές - οι πολιτικές επιλογές που καθορίζουν το πως θα κινηθεί η οικονομία. Αλλά το ακριβώς αντίθετο, οι ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας είναι αυτές που θα καθορίσουν και τις αντίστοιχες κυβερνητικές επιλογές.

 

Ότι δεν είναι οι κυβερνήσεις που χτυπάνε τα νταούλια και χορεύουν οι αγορές, αλλά είναι οι αγορές εκείνες που χτυπάνε όχι μόνο τα νταούλια, αλλά όλα τα όργανα της ορχήστρας και χορεύουν οι κυβερνήσεις. Όπως  έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

 

Αποδείχτηκε επίσης πόσο απατηλό ήταν αυτό που έλεγαν κάποιοι, μήπως θα ήταν καλύτερα αν το ΚΚΕ να πρότεινε 4 – 5 σημεία για να δείξει ανοχή ή στήριξη σε μια τέτοια κυβέρνηση...

 

Φανταστείτε τι θα λέγαμε σήμερα για την ενδεχόμενη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που προχώρησε την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ; Που παρέδιδε τα ναυπηγεία της Σύρου στην Αμερικάνικη ΌΝΕΧ; Που προετοίμαζε τη συμφωνία με τις ΗΠΑ...

 

Γιατί οι αστικές κυβερνήσεις είναι σαν τα τρένα: Το πού θα πάνε δεν το καθορίζει ο «μηχανοδηγός», το καθορίζουν οι ράγες. Όταν είσαι σε λάθος ράγες, θα ακολουθήσεις και λάθος κατεύθυνση.

 

Όταν τις ράγες τις έχει φτιάξει το κεφάλαιο, η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, οι δεσμεύσεις απέναντι σε αυτούς, εκεί θα πάνε και τα τρένα, δηλαδή οι κυβερνήσεις.

 

Συνεπώς, το ζήτημα δεν είναι να αλλάξουμε τα κόμματα που θα είναι «μηχανοδηγοί» και «σταθμάρχες» της ίδιας πολιτικής, επειδή δεν μας αρέσει η φάτσα τους, αλλά να ξηλώσουμε τις ράγες και να φτιάξουμε άλλες, αν θέλουμε να πάμε σε άλλη κατεύθυνση.

 

Γιατί το πραγματικό και κρίσιμο ερώτημα για το λαό είναι “για ποιον” και “τι ακριβώς θα υλοποιήσει” η επόμενη κυβέρνηση... Και η απάντηση είναι δεδομένη για τη ΝΔ, για τον ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΑΣΟΚ

 

Μη τους δείτε και στο ίδιο κυβερνητικό τραπέζι αν χρειαστεί. Πρόβα συγκυβέρνησης είναι η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Παχατουρίδη στο Περιστέρι. Οι κολεγιές τους στην Πάτρα ενάντια στον Πελετίδη, αλλά και στην Καισαριανή, όπως και στη ΓΣΕΕ για να στηρίξουν ξανά τον Παναγόπουλο,

 

Άρα το κρίσιμο ερώτημα είναι πόσο αδύνατη θα είναι η επόμενη κυβέρνηση πόσο δυνατός θα είναι ο λαός και το κίνημα του την επόμενη μέρα, για να εμποδίζει μέτρα, να καθυστερεί, να πιέζει και να αποσπά κατακτήσεις.

 

Κι αυτό απαντιέται αυτόματα με το τι αντιπολίτευση θα υπάρχει απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ και πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ.

 

Όσο πιο αδύνατοι αυτοί και δυνατό το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός ο λαός, ώστε την επόμενη μέρα, απέναντί τους να βρεθεί με μεγαλύτερο μπόι η σταθερή, η σίγουρη, η μαχητική αντιπολίτευση.

Γιατί η δική μας εκλογική επιρροή μεταφράζεται αυτομάτως σε αυτοπεποίθηση περισσότερων τμημάτων του λαού μας. Σε διάθεση να συγκρουστούν, να διεκδικήσουν, να παλέψουν το κάθε τι που τους μαυρίζει, που τους δυσκολεύει.

 

Εμείς δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Λέμε καθαρά: Σήμερα δεν υπάρχει λύση εύκολη, εντός των τειχών, εντός του συστήματος.

 

Πρέπει να συγκρουστούμε με την οικονομία του κεφαλαίου. Πρέπει να διαμορφώσουμε ένα πανελλαδικό κίνημα που διεκδικώντας τα άμεσα, τα ζωντανά, τα καθημερινά του προβλήματα, θα κατανοεί την ανάγκη να συγκρουστεί με την καρδιά του προβλήματος.

 

Θα κατανοεί την ανάγκη της πολιτικής αλλαγής και πολιτική αλλαγή σημαίνει να τελειώνουμε με το κράτος των καπιταλιστών. Πολιτική αλλαγή δεν είναι να φύγει ο ένας και να έρθει ο άλλος, μένοντας ίδια η πολιτική τους.

 

Πολιτική αλλαγή είναι να φύγουμε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να συγκρουστούμε με την οικονομία του κεφαλαίου, να κοινωνικοποιήσουμε τα μέσα που παράγουν τον πλούτο σε αυτή τη χώρα.

 

Να σχεδιάσουμε την κοινωνία μας, την οικονομία μας για να καλύπτει τις δικές μας ανάγκες.

 

Να αξιοποιήσουμε, έτσι, τις δυνατότητες που έχει η πατρίδα μας να θρέφει το λαό της, να έχει ενεργειακή αυτάρκεια, να αξιοποιεί τη βιομηχανία της, το επιστημονικό, το τεχνικό της δυναμικό.

 

Κι όσοι ενδεχομένως τα θεωρούν αυτά κάπως μακρινά, τους λέμε ελάτε μαζί μας να τα φέρουμε πιο κοντά. Μπορούμε

 

Γιατί ο σοσιαλισμός αποτελεί την μόνη ρεαλιστική διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα και τον καταστροφικό δρόμο που οδηγεί τους λαούς το σύστημα της εκμετάλλευσης.

 

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι γυρνάμε την πλάτη σε κάθε βήμα βελτίωσης της ζωής του λαού.

 

Αντίθετα, επειδή ακριβώς δεν έχουμε καμία δέσμευση απέναντι στο κεφάλαιο και το σύστημα του, μπορούμε να μπαίνουμε μπροστά για να ακυρώσουμε τα σχέδια του.

 

Γιατί εμάς δεν μπορούν να βάλουν στο χέρι!

 

Γι αυτό καλούμε όλους και όλους να πάρουν τη θέση δίπλα μας στους αγώνες και στις εκλογές. Ακόμα κι αν έχουν ενστάσεις, απορίες, ακόμα και επιμέρους διαφωνίες.

 

Σε όλους όσοι και είναι πολλοί αυτοί, αν τους ρωτήσεις, απαντούν: Ναι, σκέφτομαι να ψηφίσω ΚΚΕ. Τώρα λοιπόν, η σκέψη πρέπει να γίνει απόφαση και η απόφαση, πράξη! Να φτάσουν όλοι και όλες με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη.»

 

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών παρουσιάστηκε εκ νέου το Ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Φωκίδα που αποτελείται από τους:

1)      Καλαντζάκου Γεωργία, ψυχολόγο

2)      Τριανταφύλλου Χρήστο, βιολόγο – ιχθυολόγο

3)      Δρόσο Τσελέ, ηλεκτρολόγο – αυτοαπασχολούμενο.

 

 

 Το Γραφείο Τύπου








Δεν υπάρχουν σχόλια: