Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

ΒΙΝΤΕΟ! ΓΙΑ «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ» ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΜΙΛΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ...

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Οζγκούρ Φερχάτ, ο οποίος μίλησε για «τουρκική» μειονότητα στη δυτική Θράκη.
Σε δηλώσεις του στη μειονοτική ιστοσελίδα «birlikgazetesi.org», ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη τόνισε ότι το κόμμα του θα προσπαθήσει να βελτιώσει «το επίπεδο εκπαίδευσης της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη», τροφοδοτώντας έτσι σφοδρές επικρίσεις κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

«Όταν ήταν στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, βάλαμε σε εφαρμογή τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία με τις αποφάσεις που έλαβαν τα αρμόδια υπουργεία. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά μας είχαν συνηθίσει το εκπαιδευτικό σύστημα σε ένα πιο άνετο περιβάλλον στη γλώσσα τους, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακύρωσε αυτήν την πολιτική απόφαση που πήραμε. Τα παιδιά μας έχουν επίσης στερηθεί αυτό το δικαίωμα» ανέφερε μεταξύ άλλων. Στη συνέχεια, εξαπέλυσε πυρά προς τη κυβέρνηση σχετικά με τον νόμο για τους μουφτήδες, τονίζοντας ότι δεν έγινε αποδεκτός από την μειονότητα, ενώ τόνισε ότι ως δεν έγινε αποδεκτός από την μειονότητα ενώ υπερασπίστηκε τους μειονοτικούς συλλόγους, που έκλεισαν εξαιτίας της λέξης «τουρκικός» στο όνομά τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το Έθνος για τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ είναι ένας μύθος, μια πλάνη και αυταπάτη, ένα μύθευμα που καλά θα κάνει να φύγει από την μέση το γρηγορότερο δυνατό. Στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης για ποιο λόγο να υπάρχουν Έθνη, Έθνη-Κράτη η Εθνικές Πολιτικές; Δεν αρκούν η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και οι «σύμμαχοί» μας; Άλλωστε και η Επανάσταση του 1821 ανταρσία λήσταρχων ήταν, Αρβανιτών στην καταγωγή ενάντια σε μια Οθωμανική Αυτοκρατορία που ήταν «Πολυπολιτισμική» (Multi-cultural), «ανεκτική» και «ήπια». Ίσως κακώς ακόμη και τότε δεν οικοδομήσαμε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με τον Σουλτάνο, κακώς δεν ζητήσαμε την μεσολάβηση του ΝΑΤΟ της εποχής- Ιερά Συμμαχία- και κακώς δεν ιδρύσαμε Σύλλογο Ελληνο-Σουλτανικής Φιλίας προωθώντας Πολιτιστικά Happenings και ανταλλαγές, εισάγοντας χανουμάκια και εξάγοντας Ηπειρώτικους χορούς. Για όλα φταίει ο απίστευτος εθνικισμός του Κολοκοτρώνη, ο σεξισμός του χυδαίου φαλλοκράτη Καραϊσκάκη και η «σωματική παρενόχληση» των Τούρκων από τον άγαρμπο πολεμοχαρή Νικηταρά που χάλασε τρία σπαθιά κάνοντας bullying στους ανυπεράσπιστους Τούρκους.