Τρίτη 2 Απριλίου 2024

ΜΕΡΑ25 | ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Γερμανία κλέβει ξανά τα λεφτά των Εβραίων


Το DiEM25 απαντά με πράξεις 

Η επαίσχυντη στάση της Γερμανίας (όπως και όλης της Ε.Ε.), απέναντι στη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων φτάνει πια σε ακραίες μορφές καταπίεσης, που ξυπνούν ακόμα και μνήμες και από το ναζιστικό παρελθόν της. Πριν από 80 χρόνια η ναζιστική Γερμανία έκλεβε τα λεφτά των Εβραίων και τους οδηγούσε στα κρεματόρια. Σήμερα  η ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα.  Το γερμανικό τραπεζικό σύστημα δεσμεύει ξανά τα χρήματα Εβραίων. Όχι βέβαια τυχαίων Εβραίων αλλά εκείνων  που αντιτίθενται στον Σιωνισμό και στις δολοφονικές τακτικές του Ισραήλ.

Τι έχει συμβεί:

Πριν από λίγες μέρες,

το γερμανικό παράρτημα της οργάνωσης «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» (Jewish Voice for Peace / Jüdische Stimme) έλαβε ειδοποίηση από την δημόσια τράπεζα Berliner Sparkasse (Ταμιευτήριο Βερολίνου) ότι θα δεσμευτεί ο λογαριασμός τους  μέχρι να της παραδώσουν τα ονόματα και τις διευθύνσεις όλων των μελών της οργάνωσης, κάτι που αντίκειται τόσο στην ίδια τη σύμβαση με την τράπεζα όσο και στο ευρωπαϊκό δίκαιο και στον κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Η «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» είναι μια οργάνωση που έχει ιδρυθεί το 1996 στις ΗΠΑ και στο συμβούλιό της βρίσκονται σημαντικοί διανοούμενοι όπως ο Νόαμ Τσόμσκι, η Ναόμι Κλάιν κ.α. ενώ αριθμεί περίπου 750.000 μέλη και 83 τοπικές επιτροπές στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Σε δήλωσή της σχετικά με το αίτημα της γερμανικής τράπεζας η οργάνωση αναφέρει πως «…μοιάζει περισσότερο σαν αίτημα που θα μπορούσε να τεθεί από μια υπηρεσία πληροφοριών ή την αστυνομία, η οποία μας καταδιώκει πολιτικά ως εβραϊκή οργάνωση εδώ και αρκετό καιρό».

Ο χρόνος που γίνονται όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαίος. Ενώ επί έξι μήνες συνεχίζεται η γενοκτονία στη Γάζα, η Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη οργανώνει στο Βερολίνο ένα σημαντικό τριήμερο «Συνέδριο για την Παλαιστίνη» (12-14 Απριλίου) στο οποίο θα συμμετάσχουν προσωπικότητες του φιλοπαλαιστινιακού κινήματος από όλο τον κόσμο (μεταξύ αυτών και ο Γ. Βαρουφάκης) για να απαιτήσουν την άμεση κατάπαυση του πυρός  και τον τερματισμό της αποστολής όπλων από τη Γερμανία στο Ισραήλ. Ο τραπεζικός λογαριασμός της Εβραϊκής Φωνής χρησιμοποιήθηκε για τη λήψη δωρεών προς υποστήριξη του Συνεδρίου και το μπλοκάρισμά του στοχεύει στο να μην ακουστεί το κάλεσμα για ειρήνη και κατάπαυση του πυρός στη γερμανική και διεθνή κοινή γνώμη.

Εδώ έρχονται το DiEM25 και το ΜέΡΑ25

Ως άμεση αντίδραση στο μπλοκάρισμα του λογαριασμού, το DiEM25 ανακοίνωσε πως, σε συνεννόηση με την «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» προσφέρεται να παρέμβει συγκεντρώνοντας το ίδιο δωρεές που θα καλύψουν τα έξοδα του συνεδρίου. Με αυτή την αφορμή απευθύνουμε ευρύ κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου για την ενίσχυση όχι μόνο της διοργάνωσης του συνεδρίου αλλά για να δυναμώσουν οι δράσεις της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη, με αίτημα την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Μπορείτε να συνεισφέρετε εδώ:
https://i.diem25.org/en/donations/to/palestine-congress

Δεν υπάρχουν σχόλια: