Τρίτη 2 Απριλίου 2024

€ΜΒΟΛΙΑ... ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ, ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!

Της Ιωάννας Υψηλάντη


Η ποινική έρευνα των Βέλγων εισαγγελέων, σε βάρος της επικεφαλής της... Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) Ούρσουλας Φον Ντερ Λάιν, για την αγορά εμβολίων κατά του κόβιντ, από την Αμερικανική εταιρεία Pfizer, πέρασε στα χέρια του Γραφείου Εισαγγελίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό αναφέρει δημοσίευση της εφημερίδας Politico, που παραπέμπει σε ανώνυμο εκπρόσωπο του Γραφείου του Εισαγγελέα Liezha (Βέλγιο).
Η συμφωνία της Ούρσουλας με την Φάιζερ πρόβλεπε την παράδοση 900 εκατομμυρίων δόσεων, σε πρώτη φάση και επιπλέον 900 εκατομμυρίων, μέχρι το τέλος του 2023.
Η κάθε δόση κόστιζε 15,5 ευρώ.
700 εκατομμύρια δόθηκαν προκαταβολικά.
Στο τέλος του 2023 η ΕΕ ζήτησε να ακυρωθεί η επιπλέον παραγγελία του συμβολαίου, για τα 900 εκατομμύρια δόσεων, αλλά θα πρέπει να πληρώσει για την αναίρεση, ποσό, που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί.
Για κάντε έναν λογαριασμό, για να δούμε σε τι ποσά έφτασε η μπίζνα της Ούρσουλας, που θα πληρωθεί, από τους πολίτες της ΕΕ. Από πολίτες που έχασαν ακόμη και το δικαίωμα να εργάζονται, για να στηθεί το φαγοπότι, απ΄όλους τους εμπλεκόμενους χαραμοφάηδες, πρωθυπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: