Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Ο ΊΛΟΝ ΜΑΣΚ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ” ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον Μασκ (Elon Musk), κάνοντας μάλιστα λόγο για “πληθυσμιακή κατάρρευση”. Ο ιδιοκτήτης του Χ και της Tesla, έγραψε πως “η Ελλάδα είναι μία από τις δεκάδες χώρες που βιώνουν πληθυσμιακή κατάρρευση λόγω των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων”.

Στην ανάρτησή του που αποτελεί αναδημοσίευση ενός προφίλ με το όνομα Luther ‘Cyrus’ και μοιράστηκε άρθρο με τίτλο “Η Ελλάδα απειλείται με κατάρρευση του πληθυσμού, καθώς οι αιφνίδιοι θάνατοι εκτοξεύονται και η γονιμότητα καταγράφει χαμηλό ρεκόρ”, οι αναφορές για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα επιχειρείται να συνδεθούν με “ξαφνικούς θανάτους”, χωρίς όμως να δίνονται σχετικά στοιχεία. Στα σχόλια μάλιστα κάτω από την ανάρτηση, διεξάγεται μια συζήτηση σε υψηλούς τόνους για τον ρόλο των εμβολίων, με χρήστες του Χ να επισημαίνουν πως δεν προκύπτουν στοιχεία, ούτε στο εν λόγω άρθρο, για συσχέτιση του εμβολίου με τους ξαφνικούς θανάτους και την υπογεννητικότητα.

Η ανάρτηση του Luther ‘Cyrus’ που άρεσε τόσο στον Μασκ, γράφει:
«Η Ελλάδα προβλέπεται ότι θα γίνει το πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση”, καθώς οι αιφνίδιοι και απροσδόκητοι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται σε όλη τη χώρα, ενώ τα ποσοστά γονιμότητας έχουν πέσει σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που οι ειδικοί θεωρούσαν πιθανά. Η καρδιακή ανεπάρκεια, τα εγκεφαλικά επεισόδια, οι θρόμβοι αίματος και οι καρκίνοι ταχείας εμφάνισης σε κατά τα άλλα υγιείς νέους ανθρώπους έχουν προκαλέσει την εκτόξευση των ποσοστών θνησιμότητας στην Ελλάδα, ενώ τα επίπεδα γονιμότητας σε νέους άνδρες και γυναίκες έχουν προκαλέσει την πτώση του ποσοστού γεννήσεων στο πάτωμα, καταγράφοντας τον χαμηλότερο αριθμό γεννήσεων εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Η προοπτική της πληθυσμιακής κατάρρευσης στην Ελλάδα αποτελεί “ωρολογιακή βόμβα” και “εθνική απειλή” σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: