Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1944: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑΖΙ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ & ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΛΥΠΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ.. ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ.....ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΓΓΟΝΑ......!!!!

Ποιος ήταν ο Διονύσιος Παπαδόγγονας. 
Στη διάρκεια της κατοχής ανέλαβε αρχηγός
 του Β΄ Αρχηγείου Χωροφυλακής Πελοποννήσου (1944)
 και οργάνωσε τα Τάγματα Ασφαλείας Πελοποννήσου
 συνεργαζόμενος με τους Γερμανούς υπαγόμενος 
διοικητικά στις εντολές τους. 
 Γιος του Διονυσίου είναι ο σύγχρονος 
"Σας εκφράζω τα συγχαρητήριά μου, επειδή κατορθώσατε να οργανώσετε τα υγιή και νομοταγή στοιχεία του Ελληνικού λαού στα τμήματα των Ελλήνων εθελοντών καθώς και των Ευζώνων, και να τα οδηγήσετε -σε αγαστή συνεργασία με τα δικά μας γερμανικά τμήματα- στον αγώνα κατά των μπολσεβίκων συνωμοτών μέχρι την τελευταία μέρα". 
Οπως ήταν αναμενόμενο, οι ταγματασφαλίτες ταυτίστηκαν με την πιο σκοτεινή πλευρά της δράσης των κατοχικών στρατευμάτων: μπλόκα, κάψιμο χωριών, μαζικές εκτελέσεις αμάχων. Συχνά, μάλιστα, αποδείχθηκαν βασιλικότεροι του βασιλέως - κατηγορώντας λ.χ. τους εκπροσώπους του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού σαν "τροφοδότες των συμμοριτών" ή διαμαρτυρόμενοι για την "επιείκεια" των Γερμανών απέναντι στους αιχμάλωτους "κομμουνιστές".
  
[...] διατάσσομεν την ΙΣΟΠΕΔΩΣΙΝ τούτων και την εκτέλεσιν παντός άρρενος Ανωγειανού όστις ήθελεν ευρεθεί εντός του χωρίου και πέριξ αυτού εις απόστασιν ενός χιλιομέτρου.”-Χανιά 13-8-44 0 Στρατηγός Διοικητής Φρουρίου Κρήτης X. ΜΙΛΛΕΡ [...]
*Βιάννος, 14-09-1943: “… Τα γυναικόπαιδα που παρακολουθούσαν τις εκτελέσεις,
με κλάματα και φωνές απελπισίας, προσπαθούσαν να σώσουν τους ανθρώπους τους, χωρίς να κατορθώσουν να συγκινήσουν τα γερμανικά κτήνη.
… Μετά τις εκτελέσεις συγκεντρώθηκαν στο χωριό Κρεββατά και τα εκτελεστικά αποσπάσματα Βαχού, Αμιρά και Κεφαλόβρυσης άρχισαν να διασκεδάζουν με τη μουσική ενός φωνόγραφου. Μεθυσμένοι πήγαν και χόρευαν πάνω στα πτώματα των σκοτωμένων φωνάζοντας στην Ελληνική γλώσσα (΄Ζήτω ο Χίτλερ, Ζήτω η Γερμανία΄).”-Γεωργίου Κάββου “Γερμανοϊταλική Κατοχή και Αντίσταση στην Κρήτη”.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πάντα προδότες χαφιέδες δεξιοι