Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΥΦΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

Σχολές δημιουργήθηκαν σε ολόκληρη τη Γερμανία για τις επίδοξες συζύγους των ανδρών των Ες Ες, όπως αποκαλύπτεται σύμφωνα με έγγραφα που βρίσκονταν στο Ομοσπονδιακό Αρχείο. Οι υποψήφιες νύφες των πρωτοπαλίκαρων του Χίτλερ έπρεπε να υπακούουν σε κανόνες και να διαθέτουν αρκετές ικανότητες ώστε να θεωρηθούν κατάλληλες να στήσουν το νοικοκυριό μίας οικογένειας Ναζί.
Οι κανονισμοί που ίσχυαν στις σχολές οι οποίες ιδρύθηκαν για την εκπαίδευση των νεαρών γυναικών, υπαγόρευαν ότι αυτές έπρεπε να διδαχθούν πλύσιμο, μαγείρεμα, ανατροφή παιδιών και οικιακό προγραμματισμό,
προτού σταθούν στο ιερό δίπλα στους άνδρες που θα στελέχωναν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά και θα έδιναν τη ζωή τους προασπίζοντας τα συμφέροντα του Φύρερ τους.
Εκτός από οικοκυρικά, οι γυναίκες εκπαιδεύονταν και σε κοινωνική μόρφωση, όπως δηλαδή πώς θα στέκονται σωστά στο πλευρό του συζύγου τους ανταποκρινόμενες σε κοινωνικές εκδηλώσεις, να διεξάγουν μία σωστή συζήτηση σε κοκτέιλ πάρτι και πώς θα αναθρέφουν τα παιδιά τους λατρεύοντας όχι Τον Θεό ή Τον Ιησού αλλά τον Χίτλερ.
"Αυτή η συμμετοχή είναι η ανάσταση των ανθρώπων μας" έλεγε η Gertrud Scholtz-Klink, επικεφαλής των σχολών για νύφες των Ναζί που ιδρύθηκαν πριν από 75 χρόνια, ενώ η πρώτη δημιουργήθηκε στη νήσο Schwanenwerder, στη λίμνη Wannsee έξω από το Βερολίνο.
Εκτός από τον οδηγό κανόνων που ήταν στο Ομοσπονδιακό Αρχείο, περιλαμβάνονταν και πιστοποιητικά με τον τίτλο "Δέντρο της Ζωής" τα οποία απονέμονταν στα κορίτσια που αποφοιτούσαν από τη διάρκειας έξι εβδομάδων εκπαίδευση.
Οι σχολές για νύφες ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Scholtz-Klink με τον αρχηγό των Ες Ες Heinrich Himmler, ο οποίος διακατεχόταν από εμμονή για τη γερμανική υπεροχή και την ανάγκη για μία ισχυρή οικογενειακή ζωή ώστε να αναπτυχθεί ένα αγνό, δυνατό έθνος.
Ο Himmler υπέγραψε διάταγμα το 1936 διατάσσοντας όλες τις γυναίκες που επιθυμούσαν να παντρευτούν ένα μέλος των Ες Ες να συμμετάσχουν στο ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Όχι μόνο θα διδάσκονταν πώς θα γίνονταν καλές σύζυγοι, αλλά θα λάμβαναν και ειδική γνώση για τη φυλή και τη γενετική τους. Όποια αποτύγχανε να αντεπεξέλθει στην εκπαιδευτική αυτή διαδικασία δεν θα λάμβανε πιστοποιητικό γάμου.
Τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν φανερώνουν ότι οι Ναζί αντιμετώπιζαν τις γυναίκες ως μηχανές αναπαραγωγής και υποστηρικτές του αγώνα. Η Scholtz-Klink εξυμνούσε τη μητρότητα ως θεϊκή, ενώ σε πάρτι των ανώτερων ηγετών των Ες Ες το 1935 διατυμπάνιζε: "Μας χρειάζεστε, εξαρτάστε από εμάς. Είμαστε σε κάτι καλό, συμμετέχουμε στην αναγέννηση του λαού μας. Οι γυναίκες πρέπει να είναι οι πνευματικές τροφοί και οι μυστικές βασίλισσες του λαού, που τάχθηκαν από τη μοίρα σ» αυτήν την ειδική αποστολή".
Όμως το δόγμα των σχολών για νύφες άρχισε να κλονίζεται όσο ο πόλεμος είχε υψηλό τίμημα στο εσωτερικό μέτωπο. Οι χιλιάδες αιχμάλωτοι σε  καταναγκαστικά έργα δεν αναπλήρωναν το κενό των ανδρών που προάσπιζαν το όραμα του Χίτλερ κι έτσι η Scholtz-Klink έπρεπε να ονειρεύεται ένα νέο είδος γυναίκας, εκείνης που δεν θα ασχολείται πλέον με μωρά αλλά με τόρνους και χαλύβδινους κλίβανους που θα κατασκεύαζαν όσα χρειάζονταν οι Γερμανοί στρατιώτες.
Η Scholtz-Klink ήταν η μόνη γυναίκα που έφθασε υψηλά στην ιεραρχία των Ναζί στην ιστορία του Γ» Ράιχ. Ακολούθησε ανελέητα τη γραμμή του κόμματος, απαγορεύοντας σε οποιαδήποτε γυναίκα Εβραία ή τσιγγάνα ή με διανοητική στέρηση ή με σωματική δυσπλασία να συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νύφες. Σύμφωνα με τα αρχεία της εποχής, συχνά ο Himmler τρύπωνε στις σχολές νυφών ώστε να παρακολουθεί στα κρυφά κορίτσια να χορεύουν.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

Δεν υπάρχουν σχόλια: