Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΆΜΦΙΣΣΑ

Με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» η προμήθεια του εξοπλισμού
- Π. Ταγκαλής: «Θα βελτιωθεί το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης»
 Με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» και προϋπολογισμό 73.800 ευρώ, αναμένεται να γίνει η προμήθεια του εξοπλισμού για την ελεγχόμενη στάθμευση που θα εφαρμοστεί στο κέντρο της Άμφισσας.
Να σημειώσουμε πως για την ανάδειξη αναδόχου θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές διάστημα πρόχειρος διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή,
προκειμένου να γίνει η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού αυτοματοποιημένης διαχείρισης υπαίθριων χώρων στάθμευσης στις θέσεις που ήδη έχουν σηματοδοτηθεί από το Δήμο.

Π. Ταγκαλής: « Θα περιοριστούν τα φαινόμενα κυκλοφοριακής συμφόρησης»
 Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, ανέφερε πως με το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης θα βελτιωθεί η κυκλοφοριακή κατάσταση της πόλης ενώ θα περιοριστούν και τα φαινόμενα κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Αναλυτικότερα ο κ. Ταγκαλής επεσήμανε στην ΩτΦ:
 «Η ενεργοποίηση της ελεγχόμενης στάθμευσης θα περιορίσει τα φαινόμενα κυκλοφοριακής συμφόρησης που έχουν εμφανισθεί μετά την παράλογη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την αδυναμία της Τροχαίας, λόγω έλλειψης προσωπικού να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της Άμφισσας.To αυτοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, (ενταγμένο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του «Πράσινου Ταμείου» του ΥΠΕΚΑ), είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο απαιτεί την απασχόληση ενός μόνο εξουσιοδοτημένου υπαλλήλου και το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στην ορθολογιστική διαχείριση της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης βελτιώνοντας την κυκλοφοριακή κατάσταση».
 Ο διαγωνισμός
 Τα υπό προμήθεια είδη θα πρέπει να παραδοθούν από τον ανάδοχο εντός χρονικού διαστήματος το οποίο δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Η υπέρβαση του χρόνου παράδοσης αποτελεί ουσιώδη απόκλιση και η προσφορά θα απορρίπτεται. Ο προμηθευτής υποχρεούται να παραδίδει το υλικό μέσα στα χρονικά όρια και με τον τρόπο που ορίζει η σύμβαση. Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους προμηθευτές για τέσσερεις μήνες από την επομένη της διενέργειας του διαγωνισμού. Προσφορά που ορίζει χρόνο ισχύος μικρότερο των τεσσάρων μηνών, απορρίπτεται ως απαράδεκτη.Ο Δήμος Δελφών μπορεί με έγγραφη γνωστοποίηση προς τους διαγωνιζόμενους να ζητήσει την παράταση ισχύος των προσφορών. Προσφορά που θέτει όρο αναπροσαρμογής τιμής μέχρι λήξεως της σύμβασης απορρίπτεται ωςαπαράδεκτη. Αν ο Δήμος Δελφών κρίνει ασύμφορες τις προσφορές μπορεί να επαναλάβει το διαγωνισμό, όποτε ο μειοδότης δεν μπορεί να προβάλλει καμία αξίωση.Κατά την αξιολόγηση των προσφορών, κριτήριο για την επιλογή του αναδόχου αποτελεί η χαμηλότερη τιμή. Ανάδοχος αναδεικνύεται αυτός που έχει προσφέρει το χαμηλότερη τιμή. Μετά την ανακοίνωση κατακύρωσης, καταρτίζεται από το Δήμο Δελφών η σχετική σύμβαση. Η σύμβαση συντάσσεται με βάση τους όρους της διακήρυξης και περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία της προμήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: