Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΑΛΗΤΕΙΑ: ΜΟΝΟ 120 ΕΥΡΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ!

Τη δυνατότητα να σηκώσουν 120 ευρώ μετρητά από τα γκισέ των τραπεζών μία φορά μόνο αυτή την εβδομάδα θα έχουν οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν χρεωστική κάρτα ή κάρτα ανάληψης χρημάτων από ΑΤΜ.
Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών.
Παράλληλα το ΥΠΟΙΚ ανακοινώνει ότι την Τετάρτη θα ανοίξουν περί τα 1.000 υποκαταστήμα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως».
Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ έχει ως εξής:

“Στη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των πέντε μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, σε διαρκή συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, αποφασίστηκαν τα εξής:
Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, και για τρεις συναπτές μέρες, θα ανοίξουν περί τα χίλια τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες και οι οποίοι θα δύνανται να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνον κατά την διάρκεια της εβδομάδας τούτης.
Παράλληλα, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.

Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: