Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΈΝΑΡΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΑΡΑΘΙΑ.

(Δωρεάν συμμετοχή, προσφορά της θεατρολόγου Εύης Τασάκου & του Πολιτιστικού και Μορφωτικού συλλόγου Μαραθιά για την προώθηση του πολιτισμού στην περιοχή μας)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθιά στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ,διοργανώνει ένα θερινό κύκλο μαθημάτων θεατρικής παιδείας,το Καλοκαίρι 2015.
Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν το αντικείμενο του Θεάτρου μέσα από διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα,καθώς θα διδαχθούν Αυτοσχεδιασμό, Υποκριτική, Αφήγηση παραμυθιού και Κινησιολογία.
Με ένα ολοκληρωμένο κύκλο θεατρικής εκπαίδευσης που στόχο έχει όχι να παραγάγει ηθοποιούς,αλλά να υπενθυμίσει τα σημαντικά οφέλη του Θεάτρου τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, θα γίνει αντιληπτό πως το θέατρο δεν είναι η αποστήθιση ενός θεατρικού κειμένου και το ‘’στήσιμο΄΄ στη σκηνή,αλλά μια διαδικασία που ξεκινά πολύ νωρίτερα και έχει να κάνει με το να ανακαλύψω πως μπορώ να εκφραστώ,
πως μπορώ να επικοινωνήσω, πως μπορώ να συνεργαστώ μέσα σε μια ομάδα και να δημιουργήσω -γνωρίζοντας τον εαυτό μου και τους άλλους -μέσω του Θεάτρου.
Με την ολοκλήρωση του πρώτου αυτού κύκλου μαθημάτων θα γίνει παρουσίαση –παράσταση σε κοινό
Στόχος μας είναι να δημουργηθούν διαφορετικά τμήματα σύμφωνα με τις ηλικίες των συμμετεχόντων.
Για παιδιά δημοτικού έχει προγραμματιστεί ένας κύκλος μαθημάτων θεατρικού παιχνιδιού που συνδυάζει τη μάθηση με την ψυχαγωγία.
Είναι πρόθεσή μας εφόσων υπάρξει υποστήριξη  από τους συντοπίτες μας,η προσπάθεια μας να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της  χειμερινής περιόδου υπό μορφήν σεμιναρίων ώστε να δημιουργηθεί  μια συνεχής ροή του προγράμματος και να δοθεί το στίγμα της θεατρικής παιδείας στο χωριό μας και στην ευρύτερη περιοχή.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 25 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου στα τηλέφωνα: 26340 91175 – 91061 & 6980097672
Υπεύθυνη προγράμματος: Eύη Τασάκου.

Η Εύη Τασάκου είναι κόρη του Peter Τασάκου και της Ελένης Τασάκου.Είναι αριστούχος του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Bologna και έχει εργασθεί ως καθηγήτρια θεατρικής αγωγής στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση και ως υπεύθυνη συντονισμού για  θεατρικές ομάδες  όλων των ηλικιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: