Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΚΑΙ ΟΜΩΣ «ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ» – ΈΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΨΑΧΝΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κρίσιμοι παράγοντες της διαπραγματευτικής διαδικασίας (και από τις δυο πλευρές) διατηρούν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας προκείμενου να βρεθεί ένα εύσχημος τρόπος αναδίπλωσης της ελληνικής πλευράς. Τα όσα συνέβησαν με τις τράπεζες έχουν «τρομάξει» την κυβέρνηση η οποία αναζητά (παρά τις δημόσιες κορώνες) αποκατάσταση του διαύλου επικοινωνίας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο οτι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζουν οτι,
οι δύο προτάσεις είναι αρκετά κοντά και γι’αυτό άλλωστε δήλωναν την έκπληξή τους  για οτι οτι «η Ελλάδα γύρισε το τραπέζι της διαπραγμάτευσης ανάποδα».
Την Κυριακή αναμένεται να πραγματοποιηθεί και τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών. Η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της τονίζει με νόημα «οτι θα βρεθεί τελικά συμφωνία».
Στο πλαίσιο της αποκατάστασης διαύλου ήταν και το παράθυρο που άνοιξε ο κ. Βαρουφάκης. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε μετά το eurogroup ότι γίνεται προσπάθεια για μια ύστατη συμφωνία ως την Τρίτη. «Αν υπάρχει αυτή η συμφωνία, θα καλέσουμε τον ελληνικό λαό να πει «ναι» στο δημοψήφισμα» υπογράμμισε.
Στο ίδιο μήκος κλίματος και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισεμπλουμ ο οποίος σημείωσ οτι «η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να υποστηρίξει την Ελλάδα ακόμα και μετά τη λήξη του προγράμματος. Η διαδικασία δεν έχει τελειώσει, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθώς πολλά μπορούν να συμβούν» τόνισε, αν και έσπευσε να διατυπώσει πως δεν υπάρχει κάτι απτό αυτή τη στιγμή.Όπως εξήγησε, η πόρτα παραμένει ανοιχτή για την Ελλάδα.
Σε μια προοπτική λύσης αναφέρθηκε και η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σημερινή ανακοίνωσή της με την οποία καλεί τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ να συνεδριάσουν εκτάκτως εντός της ερχόμενης εβδομάδας, με αντικείμενο το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων.
Ο πρόεδρός της, Τζιάνι Πιτέλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι «η Ευρωζώνη εισέρχεται σε ταραγμένα νερά» και σημειώνει ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί το Grexit». Το ζητούμενο εξακολουθεί να είναι «ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός» επισήμανε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχω μία απορία, και δεν ξέρω εάν μπορεί να μου την λύσει κανένας νεοδημοκράτης και πασόκος. Γιά τον "ποτάμη" δεν το συζητάω..Αυτός είναι η ..πέμπτη φάλαγγα..
Γιατί οι..θεσμοί, όταν είδαν ότι ο Τσίπρας τους πρότεινε μέτρα 8 δις, ενώ τον χειμώνα θα συμφωνούσαν (κατά τους νεοδημοκράτες) με τα μέτρα που πρότεινε (στο e-mail ) ο Χαρδούβαλης, που ήταν ΜΟΝΟ 1 δις, δεν είπαν :
Καλώς τον Αλέκο..Που ήσουνα ρε παιδί μου εσύ τόσο καιρό κρυμμένος;; Φέρτα να τα υπογράψουμε εδώ και τώρα !!! Και για να δεις τι καλοί άνθρωποι είμαστε εμείς, σου κόβουμε και 2-3 δις, για να ξαλαφρώσεις;;;;;;
Και συ ρε..Μπαρουφάκη, αφού λες ότι είσαι καλός στις μπλόφες - έχεις σπουδάσει και την θεωρία παιγνίων - γιατί δεν έβαζες κάποια στιγμή, επάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τις προτάσεις του Χαρδούβελη;;; Να γελάσουν και τα.. μολυντήρια !!!!!!!!
Εκτός βέβαια, εάν το e-mail Χαρδούβελη ήταν απλώς Η ΤΣΟΝΤΑ στα μέτρα Σαμαρά που είχαν ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ και ΔΕΝ ήταν ΜΟΝΟ 1 δις, αλλά πολύ περισσότερα !!!!!
Άντε τώρα θεοπαίκτες, πηγαίνετε να ψηφίσετε ΝΑΙ, και από την Δευτέρα, να αρχίσετε εσείς οι μάγκες να διαπραγματεύεστε, από τα 18 δις και πάνω !!!!