Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΑΛΕΞΗ «ΜΑΖΕΨΕ» ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΤΑΣΙΑ

ΤΙ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Η γραφική κυρία Χριστοδουλοπούλου, αργά ή γρήγορα, θα αποτελεί μια παρελθοντολογική φιγούρα της πολιτικής ζωής του Τόπου, αλλά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί επί της θητείας της θα ταλαιπωρούν τον Ελληνικό Λαό εσσαεί.
Η αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου φροντίζει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να προκαλεί τους Ελληνες με τις εκτός τόπου και χρόνου και στερούμενες έστω και στοιχειώδους σοβαρότητας δηλώσεις της.
Η αρμόδια υπουργός για το θέμα της λαθρομετανάστευσης και ο Θοδωρής Δρίτσας, υπουργός Ναυτιλίας, είναι το πρώτο εν Ελλάδι ζεύγος υπουργών. 
Να λοιπόν που τα προεκλογικά »πυροτεχνήματα’’ του ΣΥΡΙΖΑ περί… κατάργησης της οικογενειοκρατίας πέφτουν στο κενό.
Τα δύο υπουργεία μοιραία αλληλοδιαπλέκονται σε αρμοδιότητες στο θέμα της λαθρομετανάστευσης με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας να είναι άκρως απογοητευτικά.
Στις ημέρες της συνεργασίας αυτής του ζεύγους,
έχει παρουσιαστεί μία πρωτόγνωρη αύξηση των λαθρομεταναστευτικών ροών, που έχει οδηγήσει σε απελπισία τους κατοίκους των νησιών στο Αιγαίο.
Η κυρία Χριστοδουλοπούλου «ξαναχτύπησε»  με νέες δηλώσεις (12/8/15), οι οποίες ναι μεν προκαλούν τον γέλωτα, όμως από την στιγμή που ομιλούμε για ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα, η ανησυχία και ο προβληματισμός για το ποιος άνθρωπος είναι υπεύθυνος για το μείζον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης διαρκώς μεγαλώνει.
Η αναπληρώτρια υπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τον δήμαρχο της Κω για το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους λαθρομετανάστες και ανερυθρίατα προέβει στις εξής δηλώσεις: «Ο δήμαρχος της Κω, έχει το πανελλήνιο ρεκόρ αδιαφορίας για την πόλη του. Σαμπόταρε τη λύση του ξενοδοχείου Captain Elias και κάθε άλλη λύση φιλοξενίας, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποφύγει τις ροές. Και τώρα που κατάλαβε ότι μ’ αυτήν την τακτική δεν κατάφερε τίποτα, απειλεί, υβρίζει και παραπληροφορεί. Ας ασχοληθεί επιτέλους με το νησί όπως έχει καθήκον και ας συνεργαστεί με τους κρατικούς φορείς για τη λύση του προβλήματος, με τη δημιουργία μόνιμου χώρου φιλοξενίας των προσφύγων στην Κω». Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά…»
Κατά καιρούς, όπως προανέφερα άνωθεν, έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα των Ελήνων. Ας διαβάσουμε μερικές από αυτές και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Όλοι θυμόμαστε την κατάληψη του Πεδίου του Άρεως από λαθρομετανάστες, οι οποίοι έχουν μετατρέψει το Πεδίο των Ηρώων σε καταυλισμό.Ο τόπος που βρίσκονται τα οστά του Αλέξανδρου Υψηλάντη είχαν καταληφθεί από λαθρομετανάστες, γεγονός που προφανώς συνιστά ύψιστη προσβολή για ολόκληρο τον Ελληνισμό.
Για το ζήτημα ερωτήθηκε Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία αφοπλιστικά είπε: «Ε, και τι να κάνω τώρα, τι να σας πω. Πάρτε στο υπουργείο να σας εξυπηρετήσουν». Στη συνέχεια τόνισε ότι βρίσκεται Βρυξέλλες.
Οταν η κ. Χριστοδουλοπύλου ερωτήθη σε συνέντευξή της σε γνωστή εφημερίδα για το αναμφισβήτητο πλήγμα στον τουρισμό, από την εικόνα των πεινασμένων και εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών στα Ελληνικά νησιά, έδωσε την εξής «εκπληκτική» απάντηση: «Ο τουρίστας γνωρίζει πού έρχεται. Εξάλλου οι τουρίστες πάνε όπου υπάρχουν παραξενιές. Πάνε στην Ινδία όπου πεθαίνουν τα παιδιά στον δρόμο, δεν έχω δει να έχει ανακοπεί το τουριστικό ρεύμα. Πάνε στην Αίγυπτο όπου κοιμούνται οι άνθρωποι στα νεκροταφεία. Γιατί δηλαδή τι θα κάνει ο Σύρος σε αυτόν που πάει για μπάνιο;».
Η υπουργός με αφορμή την «Ημέρα του Πρόσφυγα» είχε δηλώσει σχετικά με τα εκατομμύρια λαθρομεταναστών που περιμένουν να έρθουν από τις ακτές της Τουρκίας και τα εκατομμύρια που έχουν ήδη έρθει: «ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη στον πρόσφυγα, δεν αποτελεί εθελοντισμό ή ιδεολογική προτίμηση, αλλά ηθική και νομική υποχρέωση».
Σε μία ακόμη δήλωση η οποία είχε συζητηθεί για τους πρόσφυγες που περνούν κατά χιλιάδες τα σύνορα της χώρας η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε τονίσει πως κάνοντας η ίδια βόλτα μόνη της χθες στο κέντρο της Αθήνας δεν είδε κανέναν μετανάστη στον δρόμο, ότι το βράδυ δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο «Απλά το πρωί λιάζονται».
Η πραγματικότητα, λοιπόν, είναι ότι έχει τυφλωθεί από την ιδεοληψία της, κυριολεκτικά. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι όπως είπε «δεν υπάρχουν μετανάστες στην Ομόνοια -Το πρωί πηγαίνουν οι άνθρωποι για να λιαστούν».
Πέρα απο τις αστείες δηλώσεις της η Τασία Χριστοδουλοπούλου έχει προβεί και σε «ύποπτες» χειρόγραφες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια.
Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της συζήτησης στο κοινοβούλιο για την απόδοση ιθαγένειας, η κυρία υπουργός «έσπασε» την επίμαχη διάταξη που αφορά την απόκτηση ιθαγένειας ώστε να θεωρείται έγκυρη η απόκτηση ιθαγένειας για τα παιδιά που εγγράφονται στην α” τάξη του δημοτικού και όχι αυτή για τους ανήλικους αλλοδαπούς που έχουν παρακολουθήσει τις πρώτες εννιά τάξεις ελληνικού σχολείου. http://www.dimokratianews.gr/content/49840/ypoptes-allages-stin-ithageneia
Με μεταμεσονύχτιες παρεμβάσεις και χειρόγραφες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κατάφερε να ψηφιστούν ορισμένες επίμαχες διατάξεις δίχως ονομαστική ψηφοφορία.
Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να αποπέμψει την κυρία Τασία άμεσα από το υπουργείο καθώς με τις σαπισμένες ιδεοληψίες της δημιουργεί μόνο προβλήματα, χωρίς να δίνει λύσεις στο μείζον εθνικό ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

Ο κ. Πρωθυπουργός φέρει προσωπικά μεγάλη ευθύνη και πρέπει να πάρει μέτρα, ούτως ώστε πρώτον να μην χυθεί αίμα, καθώς η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου είναι τεταμένη και δεύτερον πρέπει να αποτρέψει την μαζική είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα μας παίρνοντας αποφάσεις που ξεπερνούν τις ιδεολογικές του αγκυλώσεις.
Οσον αφορά τώρα το θέμα της κ. Χριστοδουλοπούλου, αν ζούσε στον πραγματικό κόσμο και όχι στην απομονωμένη γυάλινη σφαίρα της, θα μπορούσε να τα διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το τι συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας, στα νησιά του Αιγαίου, γενικά στην ελληνική περιφέρεια, το τι πραγματικά λαμβάνει χώρα. Ο αριθμός των λαθρομεταναστών αυξάνεται καθημερινώς με τους μόνιμους κατοίκους των περιοχών που έχουν οξυμένο της περιοχής να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδείνωση της κατάστασης.
Η γραφική κυρία Χριστοδουλοπούλου, αργά ή γρήγορα, θα αποτελεί μια παρελθοντολογική φιγούρα της πολιτικής ζωής του Τόπου, αλλά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί επί της θητείας της θα ταλαιπωρούν τον Ελληνικό Λαό εσσαεί.
Αλέξη «μάζεψε» την κυρία Τασία πριν είναι αργά…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό στους κύκλους στην Αθήνα οτι τραβάει τα "τσιγαράκια" της απο παλια.