Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜAΤΑ

ΤΟ ΚΚΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Χωρίς, αλήθεια, ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε στη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στην εφημερίδα Επένδυση (9/7) ότι τελικά το ΚΚΕθα κάνει όλα όσα πρέπει, από την πλευρά του, για να μπορέσει η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώσει τον ''μαγικό'' αριθμό των 200 βουλευτών, ώστε ο εκλογικός νόμος της να ισχύσει από τιςεπόμενες εκλογές και να εμφανίσει μια ''επιτυχία'' σε μια περίοδο όπου συναντά παντού τηναπέχθεια, την οργή και την αγανάκτηση.
Όπως είπε ωμά ο Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Επένδυση (9/7), ''ηπλειοψηφία των 2/3 που απαιτεί το Σύνταγμα για την εφαρμογή του εκλογικού νόμου από τις επόμενες εκλογές κρίνεται στο αν θα πάρει 200 ψήφους το άρθρο 4 (σ.σ κατάργηση του ''μπόνους''), το οποίο εμείς θα ψηφίσουμε''!
Είναι προφανές ότι τελικά η λογική του Β. Λεβέντη επικράτησε και είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι,
ο Δ. Κουτσούμπας μπορεί, για τα μάτια του κόσμου, να μην ψηφίσει το κατώφλι του 3%στον εκλογικό νόμο, αλλά στην πράξη το ''γράφει στα παλιά του τα παπούτσια''.
Το ΚΚΕ, άλλωστε, θεωρεί ότι με το 3% μπορεί να ''κοπούν'' από τη Βουλή πάλι δυνάμεις όπως η ΛΑ.Ε,όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως το ΕΠΑΜ κλπ, τις οποίες θεωρεί ''εχθρικές'' προς το λαϊκό κίνημα, το οποίο μόνο αυτό εκφράζει!
Στην ουσία, το ΚΚΕ με την ψήφο του στον εκλογικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί περί αυτού πρόκειται,υποβοηθεί τα μάλα τον ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει τα ''κλειδιά'' των πολιτικών εξελίξεων και του χρόνου των εκλογών και να διαμορφώσει ένα νέο τοπίο στον μνημονιακό χώρο, επιδιώκοντας να παραμείνειστην κυβέρνηση και στο μετεκλογικό σκηνικό με τη διαμόρφωση πλατιών συμμαχιών με δορυφορικάή ημιδορυφορικά σχήματα (ΑΝΕΛΔΗΜΑΡΛεβέντηςΠΑΣΟΚΠοτάμι κλπ).
Είναι αρκετά πιθανό, εφ' όσο, με την ψήφο του ΚΚΕ, περάσει με τα 2/3 ο νέος εκλογικός νόμος, ο ΣΥΡΙΖΑ να βαδίσει  ολοταχώς, όπως έκανε και πέρυσι, για νέες εκλογές εξπρές τον Σεπτέμβρη, προκειμένου να προλάβει την πλήρη κατάρρευση με τα αδιέξοδα των μνημονιακών του μέτρων, των οποίων οι συνέπειες από το φθινόπωρο θα μοιάζουν ως εφιάλτης, πολύ περισσότερο που θα πρέπει να συνοδευτούν και με νέο μνημονιακό αντεργατικό πακέτο.
Βεβαίως, είναι περιττό να πούμε ότι η απόσταση μεταξύ σχεδίων του ΣΥΡΙΖΑ και πράξης είναι αρκετά μεγάλη, πολύ περισσότερο που μεσολαβεί ο λαϊκός παράγοντας αλλά και η παρέμβαση τηςΑριστεράς.
Το ΚΚΕ, ενώ με την τακτική του δεν εμποδίζει την κυβέρνηση στους σχεδιασμούς της για αναδιάταξητου πολιτικού τοπίουεμποδίζει, όμως, την Αριστερά να κάνει πιο δυναμική την αντεπίθεση της.
Στην ίδια συνέντευξη του στην Επένδυση, Ο Δημ. Κουτσούμπας, με ένα μνημείο συμπυκνωμένων, στην κυριολεξία, ''ασυναρτησιών''απορρίπτει τη συνεργασία με άλλες αριστερές δυνάμεις,όπως ηΛΑ.Ε, παρέχοντας έτσι ανεκτίμητη υπηρεσία στις μνημονιακές δυνάμεις, ώστε να ελπίζουν πως θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στο πολιτικό παιχνίδι και να ελέγχουν το σκηνικό, προκειμένου ναρημάξουν πλήρως τον τόπο.
Με ένα σμπάρο ''δυο τρυγόνια'' ο Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ. Δυο τρυγόνια προσφορά στο σύστημα.
Αλλά τι να πει κανείς όταν ο Δ. Κουτσούμπας κλείνει τη συνέντευξη του λέγοντας, σχετικά με την υπόθεση Βαρουφάκη – Γκαλμπρέϊθ, πως και αν υπήρχαν σενάρια για έξοδο από την ευρωζώνη, αυτά θα οδηγούσαν απλώς ''στην καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα και επομένως θα ήταν εξίσου αντιλαϊκά και θα ωφελούσαν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα''.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ''το τι μπρόκολα, τι λάχανα'' στην πιο κακή εκδοχή του.
Είτε με μνημόνια στην ευρωζώνη, είτε χωρίς μνημόνια, με ακύρωση τους και εθνικό νόμισμα, είναι εξίσου αντιλαϊκά, σύμφωνα με τη διαλεκτική του Δ. Κουτσούμπα.
Συμφωνεί, όμως, ο κόσμος της Αριστεράς, οι απλοί αντιμνημονιακοί πολίτες με μια τέτοια ανάλυση, ''θείο δώρο'' στο μνημονιακό μπλοκ;
Δεν καταλαβαίνει σήμερα ο κόσμος που υποφέρει ότι ο μόνος δρόμος είναι εκείνος της συμπόρευσηςόλων ανεξαιρέτως των αριστερώνπροοδευτικώνπατριωτικώνδημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων για να τελειώνουμε με τα μνημόνια, την ευρωζώνη και σε τελικά ανάλυση με την ΕΕ;
Σήμερα, η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο σύγχρονο ''ΕΑΜ'', με εγγυήσεις ότι δεν θα το ακολουθήσουνένας Λίβανος ή μια Βάρκιζα.
ΦΟΙΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ώπα παίχτη κάτσε...

"Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΤΑ
ΤΟ ΚΚΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ"

από 'σένα,.

"Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΤΑ
ΤΟ ΚΚΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ"

από το iskra.gr...

Και με την ίδια ορθογραφία, "ΚΑΤΟΡΘΩΜΤΑ" του Φοίβου Δημητρίου - σα να λέμε Πίκου Απίκου από τη Φρουτοπία, ένα πράμα...

Κι ενώ σε είχαμε ΓΑΠ-Παπανδρεικό, μας τη βγαίνεις από τα δεξιά, με αριστερό φλας Λαφαζάνη και ΛΑΕ απατημένη σύζυγος Τσίπρα...

Ούτε στο σακί, ούτε στο σακούλι δε σας πιάνουμε ρε μπαγάσηδες...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ, ΜΕ 2 - 3% ΠΟΥ ΣΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ (ΕΙΤΕ ΛΑΕ, ΕΙΤΕ ΚΙΔΗΣΟ) -ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ- ΣΑΣ ΧΑΛΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 3% ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ;;;

ΤΟΣΟ ΤΣΙΠΡΟΚΑΗΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΕΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΙΣΤΕ, ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΕΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΣΑΣ;;;

ΕΙΣΤΕ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΔΕ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ...

"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ" κι ας καεί και η γίδα του γείτονα, και η δικιά μου άμα λάχει... - ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η αριστερά!

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ είπε...

1928: ΌΤΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ» ΑΠΟΘΕΩΝΑΝ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ

...."Λίγες μέρες αργότερα, είδα τον Αδόλφο Χίτλερ να απευθύνεται σε μια μαζική συγκέντρωση στο Βερολίνο, δίπλα σε ένα κτίριο τόσο τεράστιο που καταλάμβανε το σύνολο του οικοδομικού τετραγώνου, τα κεντρικά γραφεία του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Ένα προσωρινό ενιαίο μέτωπο ήταν τότε σε ισχύ ανάμεσα στους ναζί και τους κομμουνιστές, ενάντια στους διεφθαρμένους ρεφορμιστές και τους σοσιαλδημοκράτες.

Η πλατεία ήταν κυριολεκτικά πλημμυρισμένη με 25-30.000 κομμουνιστές εργάτες. Ο Χίτλερ ήρθε με συνοδεία περίπου χιλίων ανδρών. Διέσχισαν την πλατεία και σταμάτησαν κάτω από ένα παράθυρο, από το οποίο παρακολουθούσαν οι ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ήμουν μεταξύ τους, έχοντας προσκληθεί από τον Μίντσενμπεργκ, που βρισκόταν στα δεξιά μου. Στα αριστερά μου στάθηκε ο Τέλμαν, γενικός γραμματέας του Κόμματος. Ο Μίντσενμπεργκ εξηγούσε τα σχόλιά μου στον Τέλμαν, και μετέφραζε την ομιλία του Χίτλερ σε μένα.

Οι κομμουνιστές φίλοι μου έκαναν κοροϊδευτικές παρατηρήσεις για τον «αστείο ανθρωπάκο» που επρόκειτο να εκφωνήσει τον λόγο στη συγκέντρωση, και θεωρούσαν εκείνους που τον θεωρούσαν απειλή δειλούς ή ανόητους.

Καθώς ετοιμαζόταν να μιλήσει, ο Χίτλερ ορθώθηκε άκαμπτα, σαν να περίμενε να διογκωθεί και να γεμίσει το μεγάλο αγγλικό στρατιωτικό αδιάβροχό του ώστε να μοιάζει με γίγαντα. Στη συνέχεια, έκανε ένα νεύμα για να επικρατήσει σιωπή. Μερικοί κομμουνιστές εργαζόμενοι τον αποδοκίμασαν, αλλά μετά από λίγα λεπτά όλο το πλήθος σώπασε απολύτως.

Καθώς ζεστάθηκε, ο Χίτλερ άρχισε να ουρλιάζει και να κουνά τα χέρια του σαν επιληπτικός. Κάτι σ’ αυτόν ανατάραξε, φαίνεται, το βάθος της ψυχής των ομοεθνών του, γιατί μετά από λίγο ένιωσα ένα περίεργο μαγνητικό ρεύμα μεταξύ αυτού και του πλήθους. Ήταν τόσο βαθύ που, όταν τελείωσε, έπειτα από δύο ώρες ομιλίας, επικράτησε μια στιγμή πλήρους σιγής. Ούτε καν οι ομάδες της κομμουνιστικής νεολαίας, που είχαν εντολή να τον γιουχάρουν, δεν το έκαναν. Και τότε, η σιωπή έδωσε τη θέση της σε ένα τεράστιο, εκκωφαντικό χειροκρότημα από όλη την πλατεία.

Καθώς έφευγε, οι οπαδοί του Χίτλερ έκλεισαν τις γραμμές γύρω του με όλα τα σημάδια της αφοσιωμένης πίστης. Ο Τέλμαν και ο Μίντσενμπεργκ γελούσαν σαν σχολιαρόπαιδα. Όσο για μένα, ήμουν τόσο χαμένος και προβληματισμένος, όπως όταν είχα δει το παρακμιακό τελετουργικό λίγες μέρες πριν στο Γκρούνβαλντ. Δεν μπορούσα να δω τίποτα για να γελάσω. Αισθάνθηκα πραγματικά βουτηγμένος στη θλίψη.

Ο Μίντσενμπεργκ, ρίχνοντας μια ματιά σε μένα, ρώτησε: «Ντιέγκο, τι τρέχει με σένα;».

«Αυτό που τρέχει», του είπα, «είναι ότι με κατακλύζει ένα προαίσθημα. Το προαίσθημα ότι, αν οι ένοπλοι κομμουνιστές άφηναν σήμερα στον Χίτλερ να φύγει ζωντανός, θα μπορούσε να ζήσει για να κόψει τα κεφάλια και των δυο συντρόφων μου σε λίγα χρόνια».