Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΌΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ… ΧΑΙΡΕΤΙΖΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ ΤΩΝ «ΘΕΣΜΩΝ»- Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΙΣ 28/10/2011

Σάλος δημιουργήθηκε για την αντίδραση ενός μαθητή στην Αστόρια, όταν αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Αλέξη Τσίπρα.

Πολλοί πήραν το μέρος του ενώ άλλοι διαφώνησαν με την στάση του νεαρού, υπενθυμίζοντας όμως την στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε παλαιότερα περιστατικά και προπηλακισμούς.
Με αφορμή το χθεσινό συμβάν, ανασύρουμε από το 2011 μία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την 28η Οκτώβρη το 2011, όπου οι παρελάσεις εξελίχθηκαν σε αντιμνημονιακές πορείες διαμαρτυρίας με προπηλακισμούς πολιτικών.
Τότε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για «πάνδημη και αυθόρμητη παρέμβαση του λαού της Θεσσαλονίκης προς τους επίσημους εκπροσώπους της κυβέρνησης».
«Το μήνυμα ήταν σαφές να σταματήσει η εξόντωση της κοινωνίας, να σταματήσει ο κατήφορος της πατρίδας μας, να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια μας», υποστήριζε,
στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «η μετατροπή τελικά της παρέλασης σε μια αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση ιερής αγανάκτησης και οργής είναι αντάξια των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας για εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία».
Σύμφωνα με τον τότε ΣΥΡΙΖΑ, «οι αυθόρμητες λαϊκές αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα δεν μπορεί να αγνοηθούν. Αποτελούν το καλύτερο φόρο τιμής σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για αυτό το τόπο. Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες».
Δείτε ένα σχετικό βίντεο:Δεν υπάρχουν σχόλια: