Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΑΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΠΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ... ΚΕΦΑΛΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ

Σαν... συμμορία έχει φτάσει να συμπεριφέρεται στους δρόμους των ΗΠΑ, η αστυνομία παρά μάλιστα τη συνεχώς εντεινόμενη αναστάτωση και τις αντιδράσεις που προκαλεί η δράση της σε διάφορες πολιτείες.
Το νέο συγκλονιστικό οπτικό υλικό αποτυπώνει τη δράση τεσσάρων αστυνομικών, που μόλις έχουν περάσει χειροπέδες στον Αφροαμερικανό οδηγό ενός αυτοκινήτου, στην κατοχή του οποίου έχουν βρει ναρκωτικές ουσίες. Ένας εκ των ανθρώπων επιβολής του... νόμου, δεν περιορίζεται όμως στη σύλληψη.
Αν και ο συλληφθείς είναι ήδη σιδεροδέσμιος, ο αστυνομικός τον σπρώχνει με το κεφάλι στο παρμπρίζ του περιπολικού, τόσο δυνατά που σπάει το παρμπρίζ! Το περιστατικό που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο WKYC,
έχει καταγραφεί από την ίδια την κάμερα του περιπολικού.
Το αυτί πάντως του επικεφαλής της τοπικής Αστυνομίας, δεν φαίνεται να “ιδρώνει” καθώς ο τελευταίος δεν βρήκ κάτι... υπερβολικό στην αντιμετώπιση του συλληφθέντα από τους αστυνομικούς.
Ο ίδιος κάλεσε μάλιστα όσους δουν το βίντεο «να μη βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα, διαβεβαιώντας ταυτόχρονα πως οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αξιωματικοί θα μπορέσουν στις καταθέσεις τους να δώσουν πλήρεις εξηγήσεις για τον τρόπο που ενήργησαν».
Το θύμα της βίας των αστυνομικών, ο 32χρονος Πελέ Σμιθ, διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της πόλης. Ομολόγησε την ενοχή του για κατοχή ναρκωτικών αλλά στράφηκε κατά της Πολιτείας του Οχάιο για άσκηση αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας.
Καλό θα ήταν βέβαια, το θύμα της επίθεσης να... κρατά μικρό καλάθι, καθώς τη μια στιγμή μπορεί να κατηγορείς την αστυνομία για αδικαιολόγητη βία και την επόμενη να καλείσει να πληρώσεις αποζημίωση στο τοπικό τμήμα γιατί “έσπασες” με το κεφάλι το παρμπρίζ του περιπολικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: