Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΚΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΥ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ!

Στη Βουλή διαβιβάστηκε για τις περαιτέρω ενέργειες η δικογραφία για τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών της ΝΔ και καραμανλικό στέλεχος Ευριπίδη Στυλιανίδη, σχετικά με τη χρηματοδότηση της -αμερικανικών συμφερόντων- ΜΚΟ German Marshall Fund, με το ποσό των 550.000 ευρώ.

Η Βουλή θα ερευνήσει τυχόν ευθύνες του κ. Στυλιανίδη για την επίμαχη χρηματοδότηση, που αφορούσε τη συνεισφορά της χώρας μας στην πρωτοβουλία «Balkan Trust of Democracy». Η επίμαχη χρηματοδότηση υλοποιήθηκε κατά την περίοδο 2004-2007, κατά την οποία ο κ. Στυλιανίδης ήταν υφυπουργός Εξωτερικών.
Παράλληλα, η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά 11 στελεχών και υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών, την περίοδο 2004-2007, για απιστία στην υπηρεσία, καθώς φέρονται να ελάττωσαν τη δημόσια περιουσία που τους είχε εμπιστευτεί το κράτος,
προκειμένου να ωφεληθεί η ΜΚΟ. Οι κατηγορίες σε βάρος τους είναι με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου (νόμος 1698/1950).
Ακόμη, τους αποδίδεται, μεταξύ των άλλων, ότι ενέκριναν την εν λόγω χρηματοδότηση μη νόμιμα, από τις ειδικές πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΥΠΕΞ, οι οποίες προορίζονταν για συγκεκριμένες νόμιμες δαπάνες και όχι προς ενίσχυση μη κρατικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: