Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΦΙΛΗΣ!!!! ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΕ… ΡΙΑΝΑ, ΝΙΚΟΛΑ ΆΣΙΜΟ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ!

Ένα «αλαλούμ» η υπόθεση με τα Θρησκευτικά και τις αλλαγές που προωθεί για το μάθημα ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
Πώς θα γίνει ελκυστικότερο το μάθημα σκέφτηκε ο Φίλης; Με Ριάνα, Καββαδία, Νικόλα Ασιμο και Οσκαρ Ουάιλντ.
Μερικά παραδείγματα :
Στο Δημοτικό: Στο κεφάλαιο που αφορά στην αλληλεγγύη και στην αγάπη προς τον άνθρωπο προτείνεται η παρουσίαση σκηνών από το κείμενο του Όσκαρ Ουάιλντ, Ο εγωιστής γίγαντας.
Στο Γυμνάσιο: Στην ενότητα «όταν οι άνθρωποι προσεύχονται» ως ενδεικτικές δραστηριότητες προτείνονται η προβολή βίντεο με προσευχόμενους από όλο τον κόσμο και το ποίημα «Οι προσευχές των ναυτικών» του Ν.Καββαδία.
Στην ενότητα «Η Μητέρα του Χριστού» προτείνονται ποιήματα του Βάρναλη και τραγούδια των Χατζιδάκι-Γκάτσου.
Στην ενότητα «Πού είναι ο Θεός» στις δραστηριότητες προτείνονται να ακουστούν τραγούδια,
όπως «Το μερτικό μου από τη χαρά» (Λ.Παπαδόπουλος-Στ.Καζαντζίδης).
Στο Λύκειο: Στην ενότητα «Επικοινωνία» προτείνονται τραγούδια όπως «Ο μπαγάσας» του Ν.Ασιμου, «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου, αλλά και το «Umbrella» της Ριάνα.
Περιληπτικά:

«Τα 99 Ωραιότατα Ονόματα για τον Αλλάχ των μουσουλμάνων», τα χαρακτηριστικά του Ιησού: που «Ήρθε στον κόσμο σαν ξένος», «Ο Μεσσίας που όλοι προσδοκούσαν», «Ένας δάσκαλος που όλοι θαύμαζαν», «Κοντά σε όλους χωρίς διάκριση», Ο Χριστός δηλαδή για εμάς τους ορθοδόξους ήταν περίπου ένας φέρελπις, σοφός και κατατρεγμένος μετανάστης – δάσκαλος, τα τραγούδια ο «Μικρός Ήρωας» του Λ. Κηλαηδόνη που πλαισιώνουν το μάθημα σε συνδυασμό με ινδιάνικο παραδοσιακό παραμύθι για τον «Άνεμο», που απήγαγε την όμορφη κόρη ενός ινδιάνου φύλαρχου και τους τους στίχους από το τραγούδι «Ο Μπαγάσας» του Νικόλα Άσιμου (1997, «Ρε μπαγάσα! Περνάς καλά εκεί πάνω…»), το τραγούδι «Umbrella» της Rihanna, τους στίχους από το τραγούδι «Δίψα» του Νίκου Πορτοκάλογλου («Δεν είν’ η Κίρκη, η μάγισσα, του σεξ η θεά, η Καλυψώ, η Ναυσικά με του μπαμπά τα λεφτά…»).

Δεν υπάρχουν σχόλια: