Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Προσηλωμένη στον απόλυτο βαθμό στην αφοσίωσή της προς τους διεθνείς τοκογλύφους, η “πρώτη φορά Αριστερά” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει με επαυξημένο μάλιστα ρυθμό, την πολιτική παράδοσης της Εθνικής Κυριαρχίας από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.
Έτσι, λοιπόν, ένα δεύτερο κύμα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, μέσω της μεταφοράς νέου πακέτου ΔΕΚΟ στο Κατοχικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, αναμένεται να φέρει το πολυνομοσχέδιο που σχεδιάζει να καταθέσει η κυβέρνηση εντός της εβδομάδας (πιθανόν την Πέμπτη) στην Βουλή. 
Έτσι, το Κατοχικό Ταμείο καταπίνει σταδιακά ολόκληρη την δημόσια περιουσία, η οποία, κατ' απαίτηση των δανειστών, θα χρησιμεύσει ως εγγύηση για την αποπληρωμή των δανείων του κουαρτέτου των πιστωτών.
Στο δεύτερο πακέτο ΔΕΚΟ έχει συμφωνηθεί να συμπεριληφθούν οι πλέον νευραλγικές συμμετοχές του Δημοσίου σε επιχειρήσεις, δηλαδή οι μετοχές του σε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Αττικό Μετρό και Κτιριακές Υποδομές, ενώ στην λίστα περιλαμβάνεται και η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ).
Μάλιστα, το επικαιροποιημένο τρίτο Μνημόνιο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προστεθούν στην ίδια παρτίδα ΔΕΚΟ, ώστε να αποτελέσουν “προίκα” του Υπερταμείου, ακόμα και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και η εταιρεία του Κτηματολογίου (ΕΚΧΑ)! Προφανώς,
δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει να σέρνεται επί μήνες η μνημονιακή αυτή εκκρεμότητα και ότι επέλεξε να την καλύψει τώρα, ελπίζοντας ότι η πιέση χρόνου και η ανάγκη να εκταμιευθεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ θα κάμψουν τις αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο πέρασε στον έλεγχο του Ταμείου μια πρώτη ομάδα ΔΕΚΟ, που περιλάμβανε τις εταιρίες αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας ΟΑΣΑ, ΟΣΥ και ΣΤΑ.ΣΥ., τον ΟΣΕ, το ΟΑΚΑ και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ)
Οι δανειστές της χώρας μας, που θα ελέγχουν πλήρως το Υπερταμείο τοποθετώντας τους εκλεκτούς τους στις θέσεις-κλειδιά του Εποπτικού Συμβουλίου του και προεκτείνοντας έτσι το χέρι τους και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, θα μπορούν πλέον να πάρουν και τα “κλειδιά” των ΔΕΚΟ. Η διοίκηση του Κατοχικού Ταμείου θα επιλέγει τις διοικήσεις των επιχειρήσεων αυτών επιτρέποντας στους πιστωτές να διορίσουν “μαριονέτες” τους ως επικεφαλής κρίσιμων ΔΕΚΟ και να αποκτήσουν πρόσβαση στην καρδιά κομβικών για την Χώρα επιχειρήσεων. Η μεταβίβαση ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων φέρνει επίσης τα πάνω κάτω στις εργασιακές σχέσεις στις εν λόγω εταιρείες, καθώς συνεπάγεται το τέλος της μονιμότητας και οι συμβάσεις των εργαζομένων θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.
Η τραγική ειρωνεία της τύχης είναι ότι η αναγγελία αυτού του ξεπουλήματος γίνεται έναν ακριβώς χρόνο μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Μια νίκη, η οποία πάτησε πάνω στην παραχάραξη της θέλησης του Ελληνικού Λαού στο δημοψήφισμα το οποίο έγινε 2,5 μήνες νωρίτερα και το οποίο είχε πει ΟΧΙ στους εκβιασμούς των εταίρων και των δανειστών. Αυτό το υπερήφανο ΟΧΙ ο ΣΥΡΙΖΑ (με την αμέριστη συμπαράσταση ολόκληρου του “συνταγματικού τόξου”) το μετέτρεψε σε ταπεινωτικό "Ναι" και η εκλογική νίκη του έναν ακριβώς χρόνο πριν οδήγησε στην σημερινή τραγική κατάσταση, με όλη την δημόσια περιουσία της Ελλάδας να ξεπουλείται προς όφελος των διεθνών τοκογλύφων.
Η ανάγκη ενδυνάμωσης ενός μετώπου Εθνικής και Κοινωνικής Αντιπολίτευσης απέναντι στην αποικιοποίηση της Ελλάδας είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική, με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να σηκώνει την Σημαία της Εθνικιστικής Αντίστασης στην μνημονιακή κατοχή των διεθνών τοκογλύφων.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: