Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΩΡΙΔΑΣ - ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΑΤΕΙΝΗ

Ευθύνες γιατί δεν έκλεισε ο δρόμος ζήτησε ο Χ.Γκίκας. – Την αστυνομία Ιτέας έδειξε ως υπεύθυνη ο αντιδήμαρχος Χ.Φάκος.

Στον απόηχο των όσων συνέβησαν σε εκδήλωση του Συλλόγου Άθλησης Τέχνης και Πολιτισμού Ερατεινής όπου μέλη της διοίκησης έφτασαν ένα βήμα πριν από τη σύλληψη και τα χορευτικά παρουσιάστηκαν με την παρουσία περιπολικού της Αστυνομίας, αναφέρθηκε ο  δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Γκίκας, όπου η απάντηση που έλαβε δεν έπεισε κανέναν
Το εύλογο ερώτημα
Στο θέμα που προέκυψε κατά τη διεξαγωγή εκδήλωσης στην Ερατεινή, όπου έφτασαν μέχρι την παραλίγο σύλληψη στελεχών του συλλόγου, σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστος Γκίκας. «Θέλω να μου πείτε γιατί ο δήμος δε φρόντισε να κλείσει ο δήμος για τρεις ώρες,
ώσπου να γίνει η γιορτή με ασφάλεια και άφησε να παρακολουθήσει όλη η χώρα ένα σώου και ένα φιάσκο με ευθύνη του, που δεν έχει προηγούμενο», αναρωτήθηκε. Μεταξύ δε, αστείου και σοβαρού εξέφρασε την ελπίδα να μην έχει να κάνει η όλη κατάσταση επειδή η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί στην περιοχή. 

Η άλλη εκδοχή του δήμου

Η απάντηση του αντιδημάρχου κ. Χαράλαμπου Φάκου ήταν τελείως διαφορετική, μη αφήνοντας καμιά υποψία για ενδεχόμενη μεροληψία από πλευράς του δήμου. «Από την ΑΤΕΠΩ πήραμε αίτηση στις 13/4 για εκδήλωση στο Μώλο, ενώ στι 15/6 επανήλθε ζητώντας άδεια για δυο εκδηλώσεις και στις 8/7 ζήτησε μια εκεί που τελικά την έκανε. Εμείς εκδώσαμε τέσσερις άδειες σε συλλόγους που επιτρέπαμε να κλείσει ο δρόμος. Αυστηρή προϋπόθεση που θέταμε σε όλους ήταν να μας συνδράμει η Αστυνομία Ιτέας. Εμείς στις 8/8 ζητήσαμε τη συνδρομή της Αστυνομίας Ιτέας για όλες τις εκδηλώσεις μας. Μας είπαν ότι δε μπορούν και προτείναμε στο Σύλλογο να μην κλείσει το δρόμο, αλλά να την κάνει στο πεζοδρόμιο. Δεν το έκαναν με τα γνωστά αποτελέσματα», τόνισε.


Τι πραγματικά συμβαίνει

Ό,τι και να λέει ο δήμος επίσημα δεν μπορεί να πείσει ούτε τον εαυτό του. Και αυτό φυσικά φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, αν σκεφτεί κανείς ότι μια σειρά εκδηλώσεων συλλόγων, ακόμη και ιδιωτικών επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν σε κλεισμένους δρόμους, δίχως κανένας να τους ενοχλήσει. 
Εξάλλου, όταν έγινε η διάσπαση του Συλλόγου και δημιουργήθηκε ο νέος προκαλώντας τη γνωστή αναμπουμπούλα και διχόνοια, κάποιοι αιρετοί, τόσο του τοπικού συμβουλίου, όσο και δημοτικοί σύμβουλοι, έσπευσαν να πάρουν θέση, προς τέρψη της εκλογικής τους πελατείας, αδιαφορώντας προκλητικά για τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί από τη διάσπαση της τοπικής κοινωνίας. Έτσι φτάσαμε στο επίπεδο να έχουν χωριστεί οι κάτοικοι σε βόρειους και νότιους, έχοντας τεράστια ευθύνη αυτοδιοικητικά πρόσωπα. Κάποιοι μάλιστα, πήγαν την ιστορία και ένα βήμα παρακάτω, δίνοντας κομματική διάσταση στην κόντρα. 
Τέλος όλη αυτή η ιστορία πρέπει να λήξει και οφείλουν όλοι να παραδεχτούν την ύπαρξη του νέου συλλόγου, ενώ κανονικά θα έπρεπε να εύχονταν να υπάρχουν άλλοι πέντε σύλλογοι που να παράγουν πολιτισμό στην περιοχή. Σε κάθε περίπτωση η δουλειά των αιρετών οργάνων είναι να ενώνουν και όχι να διχάζουν. 

πηγη. www.orafok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: