Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ:ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΛ

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΔΟΛ!
Πρωτοφανείς είναι οι εξελίξεις και οι παρεμβάσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, παρά το φιάσκο του καλοκαιριού με τις τηλεοπτικές άδειες. Η αιφνιδιαστική χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του ΔΟΛ ότι περνάει στον έλεγχο του… Βασίλη Μουλόπουλου, στελέχους της «Αυγής» και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί πολιτικές και δημοσιογραφικές αναταράξεις.
Επισήμως, η κυβέρνηση σχολιάζει – μέσω κύκλων που πρόσκεινται στον Νίκο Παππά – ότι ο κ. Μουλόπουλος,
είναι μονομερής επιλογή του Σταύρου Ψυχάρη και ότι δεν έχει σχέση με την κυβέρνηση, η οποία επιμένει στη λύση της εξεύρεσης επενδυτή για τον ΔΟΛ, στο πρότυπο του deal Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη. Μάλιστα, συνδέουν εμμέσως την εξέλιξη αυτή με τη σημερινή κλήση του κ. Ψυχάρη από τον οικονομικό εισαγγελέα για την υπόθεση του πόθεν έσχες και του ποσού των 45 εκατ. που φέρεται να μην μπόρεσε να δικαιολογήσει – υπονοώντας έτσι ότι υπάρχει απόπειρα προσωπικής του συναλλαγής.
Ο ίδιος ο κ. Μουλόπουλος, ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες, όταν είχε διαρρεύσει ότι συμμετείχε σε μυστική συνάντηση με Ψυχάρη-Μπόμπολα και αντικείμενο το μέλλον του ΔΟΛ, είχε σχολιάσει ειρωνικά πως πήγε να ευχηθεί «χρόνια πολλά» στους παλιούς φίλους και συναδέλφους του, αφού πριν την ενασχόλησή του με την πολιτική διατέλεσε διευθυντικό στέλεχος του Οργανισμού. Επιπλέον, πηγές από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι έχει παραιτηθεί από πρόεδρος του ΔΣ της «Αυγής», ωστόσο ακόμη και στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας το όνομά του βρισκόταν κανονικά στην ταυτότητα με αυτήν την ιδιότητα.
Σε κάθε περίπτωση, οι φήμες τον θέλουν να συμμετείχε σε άλλη μία μυστική συνάντηση την περασμένη Πέμπτη, μαζί με τον Νίκο Παππά και τον επικεφαλής του ΔΟΛ, με μοναδική αλλαγή στο σχέδιο εξεύρεσης επενδυτή – και εκλεκτού της κυβέρνησης – τον Ιβάν Σαββίδη αντί του Φώτη Μπόμπολα. Επιπλέον, την περασμένη Κυριακή, ο κ. Ψυχάρης φέρεται να ζήτησε από τον διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα», Δημήτρη Μητρόπουλο να αποχωρήσει για να διευκολύνει τις εξελίξεις, όπερ και εγένετο, καθώς τηρούσε σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή.

Κι ενώ το ζητούμενο είναι το μέλλον του Οργανισμού και η τύχη των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν για έξι μήνες απλήρωτοι, παρακολουθώντας επιφυλακτικά τις εξελίξεις, έντονες είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ προτίθεται να φέρει το θέμα στη Βουλή, ενώ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει ότι «υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας και διαφάνειας και τώρα μαθαίνουν όλοι τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή». Ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο δικό του σχόλιο, ανέφερε ότι ο ΔΟΛ παραδόθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Και έπεται συνέχεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: