Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΟΔΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ «ΛΑΣΠΗ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Iδιαιτέρως θερμό προμηνύεται να είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα θελήσουν να “ανεβάσουν” το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει της συζήτησης στη Βουλή, το μεσημέρι της Δευτέρας για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.
Πληροφορίες θέλουν το κυβερνητικό στρατόπεδο έτοιμο να διοχετεύσει σε φιλικά ΜΜΕ, χαρτιά και κατά την εκτίμησή του “στοιχεία” με διπλή στόχευση: Από τη μία τη δημιουργία κλίματος υπέρ του λεγόμενου “ηθικού πλεονεκτήματος” της αριστεράς και από την άλλη την μετατόπιση της δημόσιας ατζέντας σε άλλα θέματα εκτός της υπόθεσης με την πώληση στρατιωτικού υλικού.
Τα δημοσιεύματα αυτά χωρίς αμφιβολία θα αποτελέσουν “όπλα” στη φαρέτρα του κ. Τσίπρα, ο οποίος θα επιχειρήσει με έναν τρόπο να αποδείξει με την ομιλία του, ότι η ΝΔ δε θα πρέπει να μιλάει για διαφάνεια, αφού έχει τη “φωλιά της λερωμένη”, όπως συνηθίζει να λέει.
Πρόκειται για μία τακτική που αποτελεί σταθερή επιλογή για το κυβερνητικό στρατόπεδο το τελευταίο διάστημα,
μια και εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να έχει πολιτικά οφέλη, ανακατεύοντας την τράπουλα.
Πηγές επιμένουν πως ένας από τους λόγους που το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε την αναβολή της επίκαιρης συζήτησης το πρωί της Πέμπτης ήταν για να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος, προκειμένου να υπάρξει επικοινωνιακός “αντιπερισπασμός” από την κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν δεν αποκλείεται να δούμε τις επόμενες ώρες μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας “εξελίξεις” γύρω από παλιότερες υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, οι οποίες εφόσον επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, θα συμπεριληφθούν στην γραμμή άμυνας που στήνει το Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση της πώλησης υλικού στην Σαουδική Αραβία και το ρόλο σε αυτή του υπουργού Αμυνας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τις ώρες που μεσολαβούν μέχρι και την έναρξη της συζήτησης δεν αποκλείεται η πολιτική ζωή της χώρας να “θυμηθεί” ιστορίες, με τις οποίες είχαμε ασχοληθεί στο παρελθόν.
Τα δημοσιεύματα αυτά θα επικεντρώνονται στην προσπάθεια σύνδεσης στελεχών της αντιπολίτευσης με ζητήματα που έχουν ήδη απασχολήσει το δημόσιο διάλογο.
Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση κάνει λόγο για την ύπαρξη και νέων στοιχείων που θα δουν το φως της δημοσιότητας το επόμενο διάστημα, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον φερόμενο ως “μεσάζοντα” Βασίλη Παπαδόπουλο. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν ορισμένα από αυτά να επικεντρώνονται στην σχέση του υπουργείου Αμυνας με τον Βασίλη Παπαδόπουλο, κάτι που πιθανότατα θα επιχειρηθεί να αξιοποιηθεί και στη συζήτηση της Δευτέρας.
Ολα αυτά βεβαίως δεν είναι παρά πληροφορίες που αναμένουν επιβεβαίωση. Αυτό που με βεβαιότητα μπορούμε να προβλέψουμε αναφορικά με τα όσα θα δούμε και θα ακούσουμε στο κοινοβούλιο, είναι το μέτωπο που θα σχηματιστεί ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το σύνολο των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα δώσουν “το παρών”, ασκώντας δριμεία κριτική στον Πάνο Καμμένο.
Στην Πειραιώς προετοιμάζονται για την επίκαιρη επερώτηση προς τον Πάνο Καμμένο και υπενθυμίζουν ότι πρόκειται για μία αυστηρή και πολύ συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία με σαφές και προσδιορισμένο θέμα, βάση του κανονισμού της Βουλής.
Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο πρωθυπουργός να θελήσει να “ανοίξει” τη βεντάλια της συζήτησης, επιχειρώντας αποπροσανατολισμό.
“Η διαδικασία είναι ξεκάθαρη με συγκεκριμένο θέμα. Οι βουλευτές της ΝΔ ρωτούν και ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να δώσει απαντήσεις. Εάν ο πρωθυπουργός θέλει να μιλήσει και για άλλα ζητήματα ας ορίσει μία άλλη συζήτηση” είναι το σχόλιο των ίδιων στελεχών.
Του Γιάννη Κ. Τρουπή
ΠΗΓΗ: LIBERAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: