Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

METRON ANALYSIS: ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Η ΝΔ ΜΕ 11,5 ΜΟΝΑΔΕΣ- ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕ 12,5%!

H Γεννηματά δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός σε νέα δημοσκόπηση!

Προβάδισμα 11,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Τα Νέα Σαββατοκύριακο». Όπως θα δείτε επίσης, τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα που ακολουθούν την εκλογή ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς αναδεικνύουν την ολική επιστροφή της Δημοκρατικής Παράταξης.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην εκτίμηση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 35,6% έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 12,5%, προσδίδοντας νέα δυναμική στον υπό διαμόρφωση φορέα.
Η ΝΔ κινείται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σε τροχιά κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας,
σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα ποσοστά της οποίας αντικατοπτρίζουν την απαισιοδοξία που καταγράφεται στην ελληνική κοινωνία παρά τη διανομή κοινωνικού μερίσματος.
Αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι στιγμής ο Αλέξης Τσίπρας, το 70% αξιολογεί τον πρωθυπουργό αρνητικά,
ενώ μόλις το 20% τον αξιολογεί θετικά, στον απόηχο των πλημμύρων στη Δυτική Αττική και την κλιμάκωση των αποκαλύψεων για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.
Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 24,9% έναντι 16,9% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,8%, Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 4,2%, Ένωση Κεντρώων με 2,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,9%, Πλεύση Ελευθερίας με 1,6% και Το Ποτάμι με 1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 10% ενώ 3,4% απαντά άλλο κόμμα και 7,1% άκυρο/λευκό.
Το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευρύνεται στην εκτίμηση ψήφου καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 35,6% έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: Δημοκρατική Συμπαράταξη 12,5%, Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ 6%, Ένωση Κεντρώων 3,1%, ΑΝΕΛ 2,6%, Πλεύση Ελευθερίας 2,3%, Ποτάμι 1,5%.
Η ΝΔ έχει προβάδισμα και στην παράσταση νίκης με 68% έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος ΜητσοτΆκης συγκεντρώνει ποσοστό 23% έναντι 16% του Αλέξη Τσίπρα ενώ «κανένας» απαντά το 43%.
Για την πορεία της χώρας το 72% απαντά ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση με μόνο το 18% να κρίνει ότι είναι προς τη σωστή.
Σημειώνεται, ότι το 87% κρίνει ότι η κυβέρνηση και η πολιτική αυτοδιοίκηση έχουν πολιτικές ευθύνες για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική και το 80% πιστεύει ότι οι μηχανισμοί του κράτους ήταν απροετοίμαστοι για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Όμως, το 96% εκτιμά ότι είναι διαχρονικές οι ευθύνες και ξεκινούν από τα μπαζωμένα ρέματα και τις φωτιές στα δάση.
Αίσθηση προκαλεί η γενικότερη απαισιοδοξία του κόσμου, για την πορεία της οικονομίας καθώς το 49% πιστεύει ότι οι οικονομικές συνθήκες τους επόμενους μήνες θα χειροτερέψουν, 34% ότι θα μείνουν ίδιες και 14% ότι θα καλυτερέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: