Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ο ΜΠΑΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΓΑΙΝΑΚΗΣ

Το λέγαμε και τελικά έτσι έγινε δυστυχώς , δεν μας διέψευσαν τα γεγονότα. Τσίπρας και Μητσοτάκης μια από τα ίδια στη βουλή. Ο ένας κατηγορούσε τον άλλον, ο ένας αντιπαρατίθετο με τον άλλον  με στόχο να εκνευρίσουν τους κόκκινους και γαλάζιους ψηφοφόρους για να τους συσπειρώσουν ενόψει των εκλογών όποτε αυτές και αν γίνουν , αν και τελευταία όλο και περισσότερο ακούγεται ότι μπορεί να διεξαχθούν νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο του 2019.
Ο Μπαινάκης και ο βγαινάκης. Ο καθένας έλεγε τα δικά του σαν να ήταν δύο παράλληλοι μονόλογοι . Τσίπρας και Μητσοτάκης είπαν τα καθιερωμένα που έπρεπε να πούνε για να υποστηρίξουν την πολιτική τους ο καθένας ξεχωριστά για τον εαυτό του.
Μεσάζοντες, εκπρόσωποι κρατών για την αγορά στρατιωτικού υλικού, αδιαφάνεια, απόρρητα έγγραφα, ΕΥΠ, όλα τα ακούσαμε από τις δύο ομιλίες των συγκεκριμένων αρχηγών .
Ή όλη κουβέντα στη βουλή, ανέδειξε και κάτι άλλο ταυτόχρονα. 
Την ψύχραιμη φωνή της λογικής όπως αυτή εκφράστηκε από την πλευρά,
της κεντροαριστεράς. 
Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, και με την παρέμβασή τους ανέδειξαν ερωτήματα που απασχολούν την υπόθεση όπως θα ρωτούσε ένας απλός πολίτης.
Βέβαια , μέσα στον «αχταρμά» που έχει δημιουργήσει η όλη υπόθεση για το ποιος είναι με ποιον , νηφάλιες φωνές συνήθως χάνονται πρόσκαιρα όταν της επισκιάζουν οι  έντονες φωνές και οι ύβρεις μεταξύ των δύο αντιπαρατιθέμενων πλευρών.  Επιπλέουν αυτές και όχι εκείνες που με ψυχραιμία εκφράζονται από τους υπεύθυνους πολιτικούς.
Οι πολίτες όμως όσοι παρακολούθησαν τη βουλή  κατάλαβαν ποιος είναι εκείνος που μιλά υπεύθυνα και καθαρά, και ποιος είναι εκείνος που προσπαθεί με φιοριτούρες να κρυφτεί πίσω από την πραγματικότητα.   Και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης είπαν ως όφειλαν να πούνε ο καθένας από την δική του πλευρά,  εκείνα για τα οποία θα ικανοποιούσαν  τους ψηφοφόρους τους.  Καλά έκαναν. Το θέμα είναι οι υπόλοιποι τι κάνουμε.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Δεν υπάρχουν σχόλια: