Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΜΕΤΙΚΟ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΩΡΑ… ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΕΙ ΧΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ (ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)

«Σκηνοθέτης» παντός καιρού και διαχρονικός γλείφτης των εκάστοτε πρωθυπουργών αποδεικνύεται τελικά ο… πολυτάλαντος κ.Σμαραγδής, προκαλώντας την κοινή γνώμη αλλά και την κοινή λογική.
Πριν από τέσσερα χρόνια ο σκηνοθέτης Σμαραγδής έγλειφε χυδαία τον Σαμαρά όταν ήταν πρωθυπουργός.
Aκριβώς το ίδιο κάνει και τώρα με τον Τσίπρα, αφού ή… σπάτουλα πάει σύννεφο. Παλιά μου τέχνη κόσκινο θα μας πείτε
Δείτε τι είπε προχθες στην ΕΡΤ για τον Τσίπρα και στην συνέχεια δείτε το επικό γλείψιμο στον Σαμαρά 4 χρόνια πριν, σε ένα πράγματι απολαυστικό βίντεο – που προκάλεσε τότε σάλο στα social media,

Tο γλείψιμο Σμαραγδή στον Τσίπρα, από συνέντευξη στην ΕΡΤ (Νοέμβριος 2017)

Ερώτηση δημοσιογράφου: -Ποια είναι η εκτίμησή σας για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα;
Απάντηση Σμαραγδή: Οι καιροί απέδειξαν πως η χώρα απέκτησε ηγέτη: τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό αποδεικνύεται από τις πράξεις του. Ενώ φάνηκε κάποια στιγμή ότι το δημοψήφισμα ήταν λάθος, τελικά αποδεικνύεται ότι είχε στρατηγική. Δεν είναι ο επικεφαλής ενός κόμματος, είναι ο πρωθυπουργός μιας χώρας που κατά τη δική μου πρόβλεψη μέχρι το τέλος της χρονιάς θα την οδηγήσει στην ανάπτυξη και είμαι βέβαιος γι’ αυτό, όπως είχα προβλέψει εδώ και χρόνια, όταν ήταν αρχηγός του τότε μικρού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα γίνει πρωθυπουργός.

Tο γλείψιμο Σμαραγδή στον Σαμαρά, από (απολαυστικό) ρεπορτάζ του διαδικτύου (Οκτώβριος του 2013)

Μετά την περίπτωση της Λένας Διβάνη και της γενικής κατακραυγής που ακολούθησε το σχόλιό της στο Twitter σχετικά με το νεκρό 19χρονο νεαρό που πήδηξε από το τρόλεϊ στο Περιστέρι, άλλος ένας εκπρόσωπος της πολιτισμικής ζωής του τόπου, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, δημιουργός γνωστών ταινιών όπως οι «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», «Ελ Γκρέκο», «Καβάφης», βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και της μαζικής διαπόμπευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αφορμή η αυτοσχέδια μαντινάδα την οποία απήγγειλε από βήματος αφιερώνοντάς την στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο προαύλιο της οικίας Τσικλητήρα που οργάνωσαν ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και ο εκπολιτιστικός σύλλογος Ναυαρίνο.
Αφού πρώτα τιμήθηκε ο ίδιος από τον πρωθυπουργό, ο Γιάννης Σμαραγδής προέβη στην κίνηση που έμελλε να ανάψει φωτιές, προκαλώντας την αντίδραση της κοινής γνώμης. Απήγγειλε μερικούς στίχους τους οποίους, όπως υποστηρίζει ο γνωστός σκηνοθέτης, έγραψε λίγο πριν ανέβει στο βήμα σε ένα χαρτάκι:
«Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς Αμερικής τ’ αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ’ αγαπάμε όλοι».
Λέξεις οι οποίες πυροδότησαν πλήθος σαρκαστικών αντιμαντινάδων έως και επιθετικών σχολίων που έκαναν λόγο περί «γλειψίματος»:
Παρακολουθείστε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: