Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΛΙ ΨΕΜΑΤΑ ΒΡΕ ΑΛΕΞΗ

Η κοροϊδία πάει σύννεφο. Βγήκε ο Τζανακόπουλος, βγήκε ο Κοντονής, ακόμα και ο Καρανίκας με τον Πολάκη κι άλλοι τόσοι να μας πουν πως προστατεύεται η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, πως δεν θα βγουν ακίνητα άξιας κάτω από 300 000 ευρώ στο «σφυρί».
Τρίχες. Αυτοί που τα λένε δεν έφεραν ποτέ στη Βουλή έναν νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ούτε καν της λαϊκής κατοικίας, ούτε έθεσαν κάποιο όριο.
Ο μόνος νόμος που προστατεύει την πρώτη κατοικία είναι ο νόμος Κατσέλη που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Παπανδρέου.
Πως λοιπόν λένε όλα αυτά, χωρίς να υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο προστασίας;
Όπως έλεγαν και για τη «σεισάχθεια» προεκλογικά.
Πρόκειται για μια ακόμα κοροϊδία των φτωχών Ελλήνων δανειοληπτών, που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους. Γιατί το μόνο που έχει η κυβέρνηση στα χέρια της είναι μια προφορική συμφωνία με τις τράπεζες,
να ξεκινήσουν από τις μεγάλες και κραυγαλέες υποθέσεις και να αποφύγουν πλειστηριασμούς σε λαϊκές περιοχές.
Αλλά αυτό δεν τηρήθηκε ούτε την πρώτη μέρα, αφού στο Ειρηνοδικείο βγήκαν στον πλειστηριασμό και κατοικίες στη Νίκαια, το Μοσχάτο και την Καλλιθέα.
Εκείνο όμως που προκαλεί πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι πως οι τράπεζες δεν τηρούν το λόγο τους -ούτε η κυβέρνηση άλλωστε  τον τηρεί- αλλά η εικόνα. Η εικόνα που παίζει στις τηλεοράσεις  των επεισοδίων στο Ειρηνοδικείο, η εικόνα των συγκρούσεων και των χημικών από αστυνομικούς σε κλειστό χώρο προς διαμαρτυρόμενους πολίτες.
Και επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, ο πρωθυπουργός ανησύχησε και άνοιξε τη «μάντρα» στους καρανικοπολάκηδες  να κάνουν αυτό που μόνο ξέρουν. Να ρίξουν  λάσπη και να πουν, πως οι διαμαρτυρόμενοι με τους αριστερούς του Λαφαζάνη προστατεύουν από τους πλειστηριασμούς τους πλούσιους των  βορείων προαστίων. Στο Ειρηνοδικείο, όμως βγήκαν στο «σφυρί» και ακίνητα πρώτης κατοικίας και σε λαϊκές περιοχές. Αυτό αποκρύπτεται από τα στελέχη της κυβέρνησης.
Σιγά μην αφήσει ο κ. Τσίπρας μερικά κανάλια και τους «λαφαζάνηδες» να  χαλάσουν τη δική του εικόνα. Του καλού αριστερού παιδιού που αγαπάει τους φτωχούς και μοιράζει μερίσματα.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: