Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ! ΠΟΙΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΈΛΛΗΝΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ;

Με σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας αναφέρθηκε σε όσα είπε δημοσίως στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, θέλοντας να υπερασπιστεί τον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο.
Ο κ. Κούρκουλας χαρακτηρίζει αδίστακτο, ασυνάρτητο και επικίνδυνο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, «που αποκάλυψε δημόσια ποιός έδωσε στον Πρέσβη του -που υπηρετεί σε τρίτη χώρα- ορισμένες απόρρητες και ευαίσθητες πληροφορίες».
Αναλυτικά το σχόλιό του στο facebook:
«Ένας πρωθυπουργός αποκαλύπτει δημόσια ποιός έδωσε στον Πρέσβη του -που υπηρετεί σε τρίτη χώρα- ορισμένες απόρρητες και ευαίσθητες πληροφορίες. Ο Πρέσβης είχε στείλει τις πληροφορίες αυτές με τηλεγράφημα ειδικού χειρισμού (δηλαδή υψηλότερου επιπέδου απορρήτου) στον Υπουργό Εξωτερικών. Ο αδίστακτος Πρωθυπουργός και ο αδίστακτος Υπουργός Εξωτερικών (εκτός αν δεν γνώριζε την εγκληματική πρόθεση του Πρωθυπουργού του) αδιαφορούν για το αν με τον τρόπο αυτό "καίνε" και εκθέτουν,
ενδεχομένως σε κίνδυνο την πηγή του πρέσβη. Αναρωτιέμαι ποιός ηλίθιος θα ξανατολμήσει να δώσει απόρρητη πληροφορία σε έλληνα διπλωμάτη αφού θα ξέρει ότι μπορεί να τον καρφώσει δημόσια ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών ή ο Πρωθυπουργός της χώρας; Ασυνάρτητοι, αδίστακτοι και επικίνδυνοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: