Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

ΑΥΤΑ ΖΟΥΜΕ! Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΝΕΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ" ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΣ

Συμβουλές ιδεολογικού χαρακτήρα αλλά και υπευθηνότητας, έδωσε στον επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα Παρασκευή.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές σε τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στο δρόμο για το αεροδρόμιο αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Μακρόν αλλά και με τον πρώην πρόεδρο Ολάντ, ο Γερμανός ηγέτης τον ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από κατάρρευση συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ CDU, FDP, και Οικολόγων.
Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανότητα παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία,
ενόψει μάλιστα κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της Ε.Ε. και για αλλαγές στην ευρωζώνη.
Μάλιστα, προέτρεψε τον επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών να επιστρέψει με ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη στη συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης.
«Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν είναι να διατηρείς τη καθαρότητα των θέσεων σου αλλά να δίνεις μάχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών. Αν τώρα μπορείς αυτό να το πετύχεις, είναι ίσως μα ευκαιρία που δε πρέπει να χαθεί...», του είπε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: