Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

"ΜΑΥΡΟ ΔΕΛΦΙΝΙ" Η ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ- ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ

"Μαύρο Δελφίνι" ονομάζεται η φυλακή υψίστης ασφαλείας που βρίσκεται στα σύνορα με το Καζακστάν, όπου κρατούνται οι πιο αιμοσταγείς και διαβολικοί εγκληματίες της Ρωσίας.

Πήρε το όνομά της από ένα μαύρο δελφίνι, το οποίο κοσμεί την είσοδο του κτιρίου και κατασκευάστηκε από 700 κρατούμενους, οι οποίοι έχουν σκοτώσει συνολικά πάνω από 3.500 ανθρώπους!
Οι τρόφιμοι είναι ισοβίτες και δεν πρόκειται να αποφυλακιστούν ποτέ. Είναι κατά συρροή δολοφόνοι, κανίβαλοι, παιδεραστές και τρομοκράτες. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Νικολάγιεφ, ο κανίβαλος serial killer που δολοφονούσε και έτρωγε τα θύματά και στη συνέχεια πουλούσε το ανθρώπινο κρέας,


Κανείς ποτέ δεν έχει αποδράσει από τη φυλακή, καθώς διαδοχικές μεταλλικές πόρτες υψίστης ασφαλείας έχουν σφραγίσει την έξοδο.
Οι τρόφιμοι ζούνε μέσα σε «ένα κελί μέσα σε κελί», παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο από τις κάμερες ασφαλείας και από τους δεσμοφύλακες.
Οι έγκλειστοι περπατούν σκυμμένοι ως τη μέση τους και προαυλίζονται με δεμένα μάτια, ώστε να μην αποκτήσουν εικόνα του κτιρίου.
Ουσιαστικά, δεν υπάρχει "αυλή" αλλά διαμορφωμένα κελιά όπου γυμνάζονται. Εκείνη την ώρα οι δεσμοφύλακες ψάχνουν τα κελιά τους για απαγορευμένα είδη.
Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα σωφρονιστικά συγκροτήματα της Ρωσίας και αναφέρεται ήδη από το 1773.
Από την αρχή είχε τιμωρητικό χαρακτήρα, γι'αυτό όλα είναι φτιαγμένα προκειμένου να υποτάσσονται ακόμη και οι σκληροί εγκληματίες.
Αν και έχει χωρητικότητα 1.6000 κρατουμένων, ο αριθμός των τροφίμων είναι μικρότερος προκειμένου να επιτυγχάνεται η ασφαλής φύλαξή τους.
Επίσης έξω από κάθε κελί υπάρχει μια αναλυτική περιγραφή των εγκλημάτων του τροφίμου, ώστε οι δεσμοφύλακες να μην νοιώσουν ούτε μια στιγμή οίκτο.
Το «National Geographic» και το «Russia Today»  πέρασαν τις πόρτες της φυλακής και μίλησαν με τους κρατουμένους. «Το σημαντικότερο είναι να αποφύγεις να πικραθείς», είπε ένας ισοβίτης στο «Russia Today», «είναι τόσο εύκολο να μετατραπείς σε ζώο εδώ. Το να μείνεις όμως άνθρωπος είναι δυσκολότερο».
Ο υποδιευθυντής του «Μαύρου Δελφινιού», Yury Korobov, ανέφερε πως «εξαιτίας του γεγονότος ότι οι φυλακισμένοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι, ό,τι κάνουμε εδώ … ρυθμίζεται από τον νόμο αλλά και τις δικές μας πρακτικές».
Οι σκληρές συνθήκες οδηγούν πολλούς φυλακισμένους στη μεταμέλεια. Μόνο τότε αποκτούν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη, απολαμβάνουν τηλεόραση στο κελί τους και έχουν το δικαίωμα να δέχονται επισκέψεις 4 φορές τον χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: