Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

«ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ…» (ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Άγριο ξύλο στον δολοφόνο της Δώρας στην Ευελπίδων!

Άγρια επίθεση δέχθηκε ο τοξικομανής δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη κατά την έξοδό του από τον Ανακριτή.
Οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν δεν κατάφεραν να τον φυγαδεύσουν από το κτίριο 9 της Ευελπίδων και ο άνδρας δέχθηκε πολλά χτυπήματα από εξαγριωμένους συγκεντρωμένους. Μάλιστα οι συγκεντρωμένοι που τον περίμεναν μπλόκαραν το αυτοκίνητο με το οποίο γινόταν η μεταγωγή,



p>
Συγγενείς της άτυχης 32χρονης και πολίτες τον πλησίασαν για να τον χτυπήσουν. «Ποιος είναι; Ποιος είναι;» φώναζε την ώρα που ορμούσε ο πατέρας.

Η μητέρα, ο πατέρας και τα αδέλφια της Δώρας τον κυνηγούσαν ακόμα και όταν εκείνος ήταν μέσα στο αυτοκίνητο της αστυνομίας, πετώντας του καφέδες και μπουκάλια με νερό…
Νωρίτερα και πριν το λιντσάρισμα, μόλις είδαν τη μεταγωγή του κατηγορούμενου, άρχισαν να τον βρίζουν, φωνάζοντας «αλήτη, δολοφόνε» και να τρέχουν απειλητικά προς το μέρος του. «Αλήτη, έφαγες το κορίτσι, ξεφτίλα, δολοφόνε!», «Αφήστε μας να τον σκοτώσουμε. Έχουμε παιδιά κι εμείς», έλεγαν οι πολίτες στους αστυνομικούς.

Η κατάσταση ήταν έκρυθμη και ο κατηγορούμενος κυκλώθηκε από αστυνομική δύναμη για να γλιτώσει από το λιντσάρισμα κατά την είσοδο, ωστόσο αυτό δεν έγινε στην έξοδο. Οι αστυνομικοί τρέχοντας έβαλαν τον 58χρονο στο κτίριο εμποδίζοντας την είσοδο σε οποιονδήποτε άλλον.
Ο 58χρονος που έχει ομολογήσει ότι είναι ο δράστης της άγριας δολοφονίας, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχικά κατάσταση και για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.
Είχε αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου
Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη για τον δολοφόνο της Δώρας, ο οποίος αντί να βρίσκεται στη φυλακή κατακρεούργησε με 14 μαχαιριές(!) την άτυχη 32χρονη εφοριακό.
Ειδικότερα, ο 58χρονος είχε συλληφθεί και μάλιστα για δεύτερη φορά στη ζωή του το 2011 με 37,5 κιλά χασίς στην κατοχή του. Η σύλληψη είχε γίνει σε περιοχή της ΒΑ Αττικής και ο άντρας καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο τον Μάιο του 2017 αποφυλακίστηκε βάσει των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου!
Ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη Σ.Ε. είναι πατέρας ενός παιδιού και ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς είχε φυλακιστεί στο παρελθόν δύο φορές για υποθέσεις ναρκωτικών.
Θρασύς, όπως τον περιέγραψαν γνωστοί και γείτονές του, ο 58χρονος σεσημασμένος, πρόκειται για έναν άνθρωπο βίαιο που ζούσε μέσα στην παρανομία και το έγκλημα και ο οποίος έχει κάνει ξανά φυλακή δύο φορές για υποθέσεις που αφορούν ναρκωτικά.
Τι είπε στην κατάθεσή του ο δολοφόνος
«Είδα το κινητό της. Θα το έπαιρνα να το πουλήσω για να πάρω τη δόση μου. Αντέδρασε, με χτύπησε και προσπάθησε να διαφύγει. Τότε θόλωσα. Έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την χτυπάω. Φοβήθηκα μην με πιάσουν. Πήρα την τσάντα και το κινητό. Μετά πήδηξα τον μαντρότοιχο και με το μηχανάκι πήγα στην Ομόνοια για να πουλήσω το κινητό. Έχω κάνει ληστείες σε άλλα νεκροταφεία, σε αυτό πήγαινα πρώτη φορά» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο δράστης της άγριας δολοφονίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τοξικομανής φέρεται να προσπάθησε να αρπάξει το κινητό και την τσάντα της άτυχης γυναίκας. Η Δώρα Ζέμπερη αντέδρασε και μάλιστα κατάφερε ακόμα και χτύπημα στον μεσήλικα τοξικομανή. Ως αποτέλεσμα ο ίδιος εξαγριώθηκε και την καταδίωξε. Στην κυριολεξία την κατακρεούργησε με 14 μαχαιριές, δυο από αυτές στο πρόσωπο.
Ο δολοφόνος μετά την ειδεχθή πράξη του, πήγε στο πίσω μέρος του Νεκροταφείου. Πήδηξε την μάντρα σε σημείο που είναι χαμηλή και υπάρχει παραπέτο. Στην συνέχεια κινήθηκε παράλληλα με τις γραμμές του τρένου. Από εκεί βγήκε στην Λ. Ηρακλείου με κατεύθυνση την οδό Ηρακλείου. Στο ύψος του σταθμού του ΗΣΑΠ είχε σταθμεύσει ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού. Με αυτό διέφυγε προς την περιοχή αρχικά των Πετραλώνων και στην συνέχεια της Ομόνοιας. Σκοπός του να πουλήσει το κινητό της άτυχης εφοριακού.
Πως έφτασαν στα ίχνη του
Από την έρευνα στην σκηνή του εγκλήματος, σε αποτσίγαρα και άλλα αντικείμενα, ανιχνεύθηκε γενετικός τύπος ατόμου, ο οποίος ταυτοποιήθηκε με αντίστοιχο που εντοπίστηκε στον μαντρότοιχο του Β’ Νεκροταφείου Αθηνών, κάτι που έκανε τους αστυνομικούς να είναι παραπάνω από σίγουροι, ότι είχαν το DNA του δολοφόνους της 32χρονης εφοριακού. Κάποιες πληροφορίες ανέφεραν πως τα κλιμάκια της σήμανσης είχαν ανιχνεύσει και αποτυπώματα, τα οποία ανέδειξαν την ταυτότητα του δράστη, καθώς ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές, ενώ του είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 20 χρόνων.
Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έφθασαν στα ίχνη του δολοφόνου αναζητώντας αρχικά το στίγμα του κινητού της άτυχης κοπέλας και στη συνέχεια υλικό από κάμερες ασφαλείας. Αρχικά διαπίστωσαν ότι το κινητό τηλέφωνο της άτυχης κοπέλας, περίπου 15 λεπτά μετά την δολοφονία της έκλεισε, δίνοντας το τελευταίο του στίγμα σε κεραία εκπομπής της Ομόνοιας.
Από την αναζήτηση οπτικού υλικού στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το νεκροταφείο, οι αστυνομικοί εντόπισαν «θολές» εικόνες ύποπτου δράστη.
Παράλληλα ξεκίνησε το αστυνομικό «σαφάρι» των αστυνομικών σε καταστήματα πώλησης μεταχειρισμένων κινητών τηλεφώνων στην Ομόνοια. Έφθασαν στο κατώφλι καταστήματος στην οδό Μενάνδρου όπου ο δράστης επιχείρησε να πουλήσει το κινητό τηλέφωνο του θύματος. Το κατάστημα διέθετε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που είχε καταγράψει τον δολοφόνο, με τους αστυνομικούς να έχουν πλέον την εικόνα του και ουσιαστικά και την ταυτότητά του. Έπειτα ξεκίνησε η αναζήτηση για τον εντοπισμό του κάτι που επιτεύχθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, και λίγο αργότερα ο δράστης ομολογούσε την πράξη του.

Οι αστυνομικοί έστειλαν στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία προκάλεσαν την έκδοση διάταξης για την λήψη DNA, το οποίο αργότερα ταυτοποιήθηκε με τον γενετικό τύπο του ατόμου, που είχε εντοπιστεί σε αντικείμενα και χώρους της σκηνής του άγριου εγκλήματος. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία. Ο 58χρονος σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον τακτικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.
Φωτογραφίες: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΗΚΑΝ ΛΕΕΙ DNA ΣΤΑ ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΖΑΚΙΑ..ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΙΣΕ ΚΑΙ ΦΟΥΜΑΡΙΖΕ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΦΕΡΜΑΡΙΖΕ ΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ !!!!
ΜΗΠΩΣ ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΗ ???? ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΒΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ????