Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ, ΑΝΟΙΞΕ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ «ΑΚΡΑΙΟΥΣ»!

Όρεξη να έχει κανείς και να κάθεται να μετράει πως η διοίκηση της ΕΠΟ, με τον Βαγγέλη Γραμμένο στον προεδρικό θώκο, έχει κάνει σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα τόσα πολλά λάθη όσο αφορά την εθνική ομάδα. 
Το ένα... έγκλημα πίσω από το άλλο, το ένα αυτογκόλ διαδέχεται το άλλο και κάπως έτσι η εθνική ομάδα έφτασε στην σημερινή τραγική εικόνα. 
Έτσι ήταν...
Μια εικόνα που σε τίποτα δεν θυμίζει την... χρυσή 12ετία από το 2002 έως και το 2014, αλλά μας γυρίζει πολλά-πόλλά χρόνια πίσω. 
Κάπου εκεί στα 80ς και στα 90ς, όπου ουδείς μπορούσε να ασχοληθεί σοβαρά με την εθνική ομάδα, τα προκριματικά ήταν συνήθως αγώνες αγγαρείας με μερικές συλλεκτικές νίκες και το Ολυμπιακό Στάδιο θύμιζε... έρημο τοπίο αφού με εξαίρεση κάποια «ιστορικά παιχνίδια» όπως αυτά με την Ρωσία και την Δανία, ο κόσμος είχε μόνιμα γυρισμένη την πλάτη. ΣΧΕΤΙΚΑ Nations League: Ελλάδα - Εσθονία 0-1 - Συνέχεια της απογοητευτικής πορείας της Εθνικής 
Έτσι τη κατάντησαν

Ένα λοιπόν από τα πολλά λάθη που έκανε η νυν διοίκηση ήταν και η επιστροφή στο ΟΑΚΑ, ειδικά τώρα, σε μια εποχή που και πάλι η εθνική Ελλάδος είναι στα... down της και πλήρως απαξιωμένη. Η εικόνα ειδικά στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής με την Εσθονία ήταν... αποκρουστική. Όχι μόνο επειδή το ματς ήταν αδιάφορο και το γήπεδο άδειο,
αλλά κυρίως επειδή δόθηκε η χρυσή ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουν σε μια... δράκα ακροδεξιών στοιχείων που καμία σχέση δεν έχουν φυσικά με το ποδόσφαιρο. Σε ένα... αχανές Στάδιο βρήκαν τον τρόπο να κάνουν το κομμάτι τους, να φωνάξουν ακραία συνθήματα, να κάψουν μια σημαία της Τουρκίας και γενικά να... νιώσουν σημαντικοί. Η εθνική παραδοσιακά έδινε την ευκαιρία σε ακραία στοιχεία να «δουν φως και να μπουν» καμουφλαρισμένα κάτω από την σημαία, το κασκόλ και μια γαλανόλευκη φανέλα. Αυτός ο κίνδυνος ελλοχεύει και τώρα και φαντάζει μεγαλύτερος από το αν ο Αναστασιάδης θα μπορέσει να ξαναφτιάξει την εθνική ομάδα ώστε να πρωταγωνιστήσει στα προκριματικά του Μαρτίου. Η απαξίωση της ομάδας, η απομάκρυνση των φιλάθλων είναι... βούτυρο στο ψωμί των ακραίων στοιχείων που ξαναβγαίνουν για τα καλά στο γηπεδικό προσκήνιο. Πριν το πρόβλημα πάρει διαστάσεις τέτοιες που δεν θα μαζεύεται η ΕΠΟ οφείλει να βρει την λύση. Μια είναι και ξεκάθαρη. Αλλαγή έδρας και... φυγή προς την επαρχία. Εκεί όπου ο κόσμος ζει κι αναπνέει για να βλέπει μεγάλα ματς, σπουδαίους παίκτες κι από την εθνική Ελλάδος!

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: