Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΦΛΕΡΤ" ΤΟΥ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ...

Σάλο και πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής η πρωτοβουλία του κεντρικού στελέχους του και πρώηην υπουργού Γιάννη Μαγκριώτη να συνομιλεί, μαζί με ορισμένα άλλα στελέχη, με τον ΣΥΡΙΖΑ για κοινή κάθοδο στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το ζήτημα προέκυψε καθώς τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης συνάντηση στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναδάκης (αμφότεροι με παρελθόν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ) και από πλευράς ΚΙΝ.ΑΛ τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Γιάννης Μαγκριώτης και Παντελής Κουκουλεκίδης.
Πληροφορίες απο το ΚΙΝΑΛ αναφέρουν οτι η συνάντηση ήταν εν αγνοία της ηγεσίας του κόμματος που διαφωνεί ριζικά με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στελέχη κοντά στην Φώφη Γεννηματά σημείωναν ότι ο Γιάννης Μαγκριώτης υπέβαλε προ καιρού υποψηφιότητα να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης...και κόπηκε.

«Η προσπάθεια θα πέσει στο κενό»: Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη την προσπάθεια να εμπλέξουν το Κίνημα Αλλαγής σε συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τις πληροφορίες για συνάντηση στελεχών του Κινήματος Αλλαγής Θεσσαλονίκης με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από τη Χαριλάου Τρικούπη λένε ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για συνεργασία ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές», ενώ σε ό, τι αφορά στο ενδιαφέρον που δείχνει για την υποψηφιότητά του ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης από το Κίνημα Αλλαγής ξεκαθαρίζουν πως δεν τίθεται θέμα, καθώς η επιλογή του κόμματος για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο κ. Παπαστεργίου και δεν συζητούν οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της γενικότερης στροφής του στις συνεργασίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αναζητά εναγωνίως μία μη κομματική λύση για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θεωρεί ότι ο καταλληλότερος χώρος για την εύρεση υποψηφίου είναι η δεξαμενή των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ.Ετσι αποφασίστηκε να σχηματιστεί εντός των επόμενων ημερών μία επιτροπή από στελέχη τα οποία παρευρέθηκαν στη συνάντηση και ενδεχομένως και άλλα που δεν μπόρεσαν να είναι παρόντα παρότι προσκλήθηκαν, η οποία θα διερευνήσει τη δυνατότητα συγκρότησης ενός τέτοιου ευρύτερου σχήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην σύσκεψη ο Γ. Μαγκριώτης δήλωσε οτι δεν θέλει να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά θα συμμετέχει στην κοινή επιτροπή με τον ΣΥΡΙΖΑ... 

Η επιτροπή θα εξετάσει διεξοδικά το κατά πόσο υπάρχει το πλαίσιο, αλλά και το κατάλληλο άτομο για το συγκεκριμένο εγχείρημα.  Ήδη από τον Οκτώβριο, με απόφαση της περιφερειακής συνέλευσης του ΚΙΝ.ΑΛ , η στήριξη για να διεκδικήσει την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δόθηκε στον γιατρό Χρήστο Παπαστεργίου. Τότε είχε εκφράσει ενδιαφέρον ο Γιάννης Μαγκριώτης αλλά εν τέλει δεν είχε δώσει καν το παρών στη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: