Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΜΕΤΑ ΤΟΝ «ΟΡΕΣΤΗ», Η «ΠΗΝΕΛΟΠΗ»: ΕΠΕΛΑΣΗ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ- ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΠΛΗΓΟΥΝ

Χαμηλό βαρομετρικό ονόματι «Πηνελόπη» θα χτυπήσει από την Κυριακή τη χώρα μας και έως την Πέμπτη αναμένεται να καλύψει με χιόνι πολλές περιοχές της Ελλάδας. 
Κύρια χαρακτηριστικά της «Πηνελόπης» θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες ενδέχεται τοπικά να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, αλλά και χιόνια στα ορεινά. 
Σύμφωνα με το meteo.gr η «Πηνελόπη», το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα σχηματιστεί στην περιοχή της Ιταλίας, με τα έως τώρα δεδομένα, θα κινηθεί αργά προς τα ανατολικά μέσα στις επόμενες ημέρες. 
Έως την Πέμπτη η κακοκαιρία 
Έτσι, κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει έως και την Πέμπτη 29/11/2018,
με σημαντικά ύψη βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας (ικανά να προκαλέσουν προβλήματα) και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα μέσα της εβδομάδας μάλιστα οι χιονοπτώσεις είναι πιθανό να επηρεάσουν και περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. ΣΧΕΤΙΚΑ Και τώρα χειμώνας! Η «Πηνελόπη» κάνει από το απόγευμα την εμφάνισή της- Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo η Πηνελόπη θα χτυπήσει ως εξής: Την Κυριακή 25/11/2018 θα επηρεάσει από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.Τα έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας τις περισσότερες της χώρας, καθώς και το νομό Αττικής. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι θερμοκρασίες δε θα μεταβληθούν σημαντικά, ενώ στα πελάγη θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο. Στους χάρτες που ακολουθουν παρουσιάζεται η εκτιμώμενη θέση του βαρομετρικού χαμηλού αργά το βράδυ της Κυριακής και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, καθώς και η κατανομή των βροχοπτώσεων που θα εκδηλώνονται. 

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: