Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Η μητέρα της 25χρονης, που έχασε τη ζωή της από πρωτεϊνούχα ροφήματα, δημοσιοποιεί την ιστορία της κόρης της, για να γλιτώσει άλλους από αυτή τη θανατηφόρα, όπως τη χαρακτηρίζει, περιπέτεια.
Μια 25χρονη μητέρα δύο παιδιών, η  Meegan ξόδευε τακτικά δύο ώρες την ημέρα για τη γυμναστική της και ήταν προσεκτική με το τι έτρωγε. Κανείς όμως δεν ήξερε ότι υπέφερε από Διαταραχή του Κύκλου Ουρίας, πράγμα που σήμαινε ότι μια τέτοια διατροφή βαριά σε πρωτεΐνη προκάλεσε θανάσιμη συσσώρευση αμμωνίας στο αίμα της. 
Η Michelle White, μητέρα της Meegan, βρισκόταν στο δρόμο της για να δει τα εγγόνια της όταν έλαβε κλήση από το νοσοκομείο ότι η Meegan κατέρρευσε στο σπίτι της. Δύο μέρες αργότερα έμαθε ​​ότι η κόρη της είχε χαρακτηριστεί εγκεφαλικά νεκρή. 
Τώρα, μιλά για το πώς η εμμονή της κόρης της με τη γυμναστική αποδείχθηκε θανάσιμη,
με την ελπίδα ότι ο θάνατος της Meegan μπορεί να λειτουργήσει ως προειδοποίηση για άλλους. Η εμμονή «Ποτέ δεν ήμουν φαν της γυμναστικής, αλλά βλέποντας την κόρη μου Meegan καθώς θαύμαζε την τόνωση της σιλουέτας της, αισθάνθηκα περήφανη ότι έπαιρνε σοβαρά την υγεία και τη φυσική της κατάσταση, εξομολογείται η μητέρα. 
Περνούσε τα Σαββατοκύριακα και τα βράδια στο γυμναστήριο και πάντα μιλούσε για το νέο πρόγραμμα ασκήσεών της. Είχε πάθος με τη γυμναστική. Μια μέρα, όταν ήταν 18 ετών μου ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος. Παντρεύτηκε τον σύντροφό της Michael, και λίγο αργότερα, γεννήθηκε η μικρή Alexa. Έμενα ένα τετράγωνο πιο πέρα, έτσι ήταν ευχαρίστησή μου να προσέχω το μωρό ενώ πήγαινε στο γυμναστήριο. 
Φρόντιζε να έχει χρόνο για τον εαυτό της, αλλά και για να είναι μαμά. Φαινόταν σαν να είχε την τέλεια ζωή. Δύο χρόνια αργότερα, η Meegan γέννησε τον γιο της Liam και όλα άλλαξαν. Έπαθε επιλόχειο κατάθλιψη. Πήγε σε έναν γιατρό και της έδωσε μια φαρμακευτική αγωγή με την οποία η Meegan πήρε κιλά. Μισούσε το παραπανίσιο βάρος της και αποφάσισε να επιστρέψει στο γυμναστήριο. 
Τις επόμενες εβδομάδες πρόσεχα τα παιδιά όποτε ήταν δυνατόν για να μπορέσει να προπονηθεί τα βράδια και καθώς τα κιλά μειώνονταν, η αυτοπεποίθησή της αυξήθηκε. Μόνο που μέσα σε λίγους μήνες, η αγάπη της για τη γυμναστική μετατράπηκε σε εμμονή για την εικόνα του σώματός της. Αν δεν ήμουν ελεύθερη να φροντίζω τα παιδιά και ο Michael δούλευε, θα την έπιανε πανικός. Θα μου ζητούσε να ακυρώσω τα σχέδιά μου για να πάει στο γυμναστήριο. Θα έλεγα ότι δεν ήταν το τέλος του κόσμου αν έχανε μια προπόνηση, αλλά για εκείνη ήταν. Δεν ήταν ικανοποιημένη αν δεν μπορούσε να κάνει δύο ώρες προπόνηση κάθε μέρα. Στη συνέχεια, πήγε ένα βήμα πιο πέρα. Βλέποντας πώς ήταν σε θέση να μεταμορφώσει το σώμα της, άρχισε να της μπαίνει η ιδέα να λάβει μέρος σε διαγωνισμούς μποντιμπίλντινγ. Σύντομα η διατροφή της έγινε όλο και πιο περιορισμένη. Τα γεύματά της ήταν πάντα τα ίδια. Κοτόπουλο, κόκκινο κρέας και ασπράδια αυγών, μερικές φορές με λαχανικά στον ατμό, και πάντα ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα. Λίγες μέρες αργότερα, γύρισε και μου είπε ότι αισθανόταν εξαντλημένη. Της πρότεινα να παραλείψει την προπόνηση για λίγες μέρες. Ευτυχώς, συμφώνησε και δεν πήγε στο γυμναστήριο την επόμενη μέρα, επιλέγοντας να χαλαρώσει στον καναπέ. Δύο μέρες αργότερα έφευγα για ένα ταξίδι κάμπινγκ με τα παιδιά για να δώσω στον Meegan λίγο χρόνο στον εαυτό της, αλλά δεν είχα ένα συναίσθημα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τότε, ήταν που έλαβα το μοιραίο τηλεφώνημα από το νοσοκομείο…», ανέφερε η μητέρα της Meegan, εξιστορώντας την περιπέτεια της κόρης της.

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: