Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑΣ! (ΔΩΡΙΔΑ – ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑ) ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Καλές οι εκδρομές και οι διακοπές στα νησιά και στα πιο πασίγνωστα τουριστικά θέρετρα, αλλά κρύβει και η Στερεά Ελλάδα τους θησαυρούς της εκεί που σκάει το κύμα, και μπορείς να το διαπιστώσεις με μία απόδραση στη Φωκίδα! Φωκίδα: Ένας μικρός νομός με φυσικές ομορφιές, που το μάτι σου βλέπει όχι μόνο βουνά και ορεινά χωριά, αλλά και μέρη που μπορείς να επισκεφτείς και το καλοκαίρι για να απολαύσεις ξέγνοιαστα τις διακοπές σου, παρέα με ήλιο, θάλασσα, παραλία, και ατέλειωτες βουτιές σε καθαρά γαλαζοπράσινα νερά. Παραθαλάσσιοι οικισμοί που σφύζουν από ζωή κυρίως τους θερινούς μήνες, με ντόπιους και μη, παραθεριστές, που κάθε χρόνο επιθυμούν και επιλέγουν να γνωρίσουν και να επισκεφτούν διαφορετικά μέρη ανά την Ελλάδα
Πηγή: https://frapress.gr/2018/08/apodrasi-sti-fokida-15-mikroi-parathalassioi-thisayroi-gia-na-anakalypseis/Άγιος Ανδρέας (χάρτης)
Σε μία ερημίκη τοποθεσία με καθαρά νερά,
η παραλία με το χαλικάκι του Άγιου Ανδρέα, σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.
agioa andreas

παραλίες στη Δεσφίνα  ΑΓ ΜΗΝΑΣ
Κι εδώ βουνό και θάλασσα γίνονται ένα! Γνωστή παραλία του δήμου Δεσφίνας, ίσως και η πιο όμορφη! Τα γαλανά και καθαρά νερά της, ο ήπιος βυθός με μικρά βότσαλα και άμμο, είναι οι βασικοί λόγοι που την κάνουν ελκυστική σε εκατοντάδες επισκέπτες που την επισκέπτονται κάθε μέρα, από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Στην παραλία, υπάρχει μια καντίνα με την εμβληματική ονομασία «Ο ΑΓΙΟΣ» που προσφέρει από νερό μέχρι ξαπλώστρα. Η προσέγγισή της απαιτεί ένα μικρό κομμάτι χωματόδρομου (χωρίς καμιά δυσκολία) και λίγη υπομονή στην εύρεση κατάλληλου σημείου για πάρκινγκ.
Πηγή: https://frapress.gr/2018/08/apodrasi-sti-fokida-15-mikroi-parathalassioi-thisayroi-gia-na-anakalypseis/
Οι παραλίες στη Δεσφίνα  αναπτύσσονται στην παραλιακή ζώνη της περιοχής, γύρω από τους μικρούς οικισμούς με τους ελάχιστους κατοίκους. Ζωντανεύουν όμως τα καλοκαίρια, όταν γεμίζουν από τους παραθεριστές της Φωκίδας που αποζητούν μια βουτιά στα καταγάλανα νερά της θάλασσας, κολύμπι και ηλιοθεραπεία.
Άγιος Μηνάς: Μία από τις δύο παραλίες του ομώνυμου οικισμού στην παραλία της Δεσφίνας, θα σας εντυπωσιάσει με τα καταγάλανα νερά και τα άσπρα βότσαλα! Πολύ κοντά στην πόλη και σε μικρή επίσης απόσταση από το Γαλαξίδι και την Ιτέα.
Μακρύγυαλος: Ο Μακρύγυαλος είναι μια από τις παραλίες της Δεσφίνας που θα συναντήσετε στον παραθαλάσσιο οικισμό Άγιος Μηνάς. Μικρός κολπίσκος, χωρίς οργάνωση, θα φιλοξενήσει τις ομπρέλες και τις πετσέτες σας σε κάτασπρα βότσαλα!
Βάλτος: Είκοσι λεπτά περίπου από την πόλη, ένας μικρός γραφικός κόλπος με καταγάλανα νερά. Είναι από τις παραλίες στη Δεσφίνα που διαθέτουν καφετέρια και ταβέρνα.
Άγιος Ανδρέας: Αλλιώς Κεραντριάς. Βρίσκεται νοτιοανατολικά της Δεσφίνας, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων. Η παραλία του ενδείκνυται για βουτιές και οικογενειακές διακοπές.
Άγιος Νικόλαος: Άλλη μια παραλία της Δεσφίνας, βρίσκεται ανάμεσα από τους παραλιακούς οικισμούς του Αγίου Ανδρέα και των Μακριών Μαλλιών.
Ποταμοί: Αν διαπιστώσετε πως σε κάποια σημεία αυτής της παραλίας στη Δεσφίνα τα νερά είναι παγωμένα, είναι λόγω των πολλών μικρών ποταμών που διατρέχουν την περιοχή! Καταγάλανα νερά, πράσινη φύση και άσπρα βότσαλα συνθέτουν το σκηνικό για το μπάνιο σας.
Γυαλινάμμος: Για πολλούς, η ομορφότερη παραλία της Δεσφίνας: κατάξανθη αμμουδιά, και πεντακάθαρα νερά, τόσο που έφτασαν να τα αποκαλούν «γυάλινα»! Θα την βρείτε στον παραλιακό οικισμό Άγιος Ανδρέας, λίγο πιο έξω από την κεντρική ομώνυμη παραλία με τα βότσαλα.
Πρόσακος: Μικρός κόλπος με καταγάλανα νερά και άσπρα βότσαλα, πολύ κοντά στον παραθαλάσσιο οικισμό «Σάκος», από τις παραλίες της Δεσφίνας που βρίσκονται λίγο έξω από την πόλη.

 


Άγιοι Πάντες (χάρτης)

Σε 20 λεπτά δυτικά από το Γαλαξίδι, θα βρεθείτε σε ένα μικρό παραλιακό χωριό, όπου διαθέτει ταβέρνες, ψησταριές, και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

 
agioi pantes

Άγιος Βασίλειος (χάρτης)

Άπό τις ομορφότερες ή ίσως η ομορφότερη παραλία για πολλούς στο Νομό Φωκίδας είναι η παραλιά του Αγίου Βασιλείου που έχει ψιλό βότσαλο.Αρκετοί κατασκηνώνουν τα τροχόσπιτά τους.
Από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές παραλίες του νομού, με τα καταγάλανα νερά και το ψιλό λευκό βότσαλο. Πολλοί την προτιμούν ερχόμενοι με τα τροχόσπιτά τους κάνοντας και διανυκτέρευση, μιας και δύσκολα αποχωρίζεται κανείς τέτοια ομορφιά και ηρεμία!

agios basileios

Άγιος Ισίδωρος (χάρτης)

Μία οργανώμένη παραλία με beach bar και πολύ καλό βυθό όσο και ακτή η οποία έχει ψιλό χαλικάκι, είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς βρίσκεται μόλις 40 χλμ από την Λειβαδιά.
agios isidoros1

Άγιος Νικόλαος (χάρτης)

Με πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και προτάσεις για φαγητό, ο Άγιος Νικόλαος είναι από τις πιο πολυσύχναστες παραθαλάσσιες περιοχές στο Νομό Φωκίδας. Στην παραλία θα βρείτε ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα νερά.

Από τα ομορφότερα παραθαλάσσια χωριά της Φωκίδας, επίσης ιδανικό για όσους προτιμούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε καθαρές θάλασσες, φυσικά σε συνδυασμό με τη γραφικότητα του τοπίου. Και εδώ βουνό και θάλασσα είναι ένα και σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους. Στον οικισμό μπορεί να βρει κανείς τόσο ενοικιαζόμενα δωμάτια, όσο και πολύ καλές προτάσεις για φαγητό. Επίσης, η παραλία είναι οργανωμένη και το beach bar που βρίσκεται εκεί, καλύπτει τις ανάγκες κάθε επισκέπτη!
agios nikolaos

Άγιος Σπυρίδων (χάρτης)

Μία παραλία που έχει επίσης πεντακάθαρα νερά, αλλά και πολλά αξιόλογα μαγαζιά για φρεσκότατο ψάρι και γευστικότατα πιάτα.

Βάλτος (χάρτης)

Σε 20 περίπου λεπτά από την Δεσφίνα και 10 λεπτά από την Αντίκυρα  θα βρείτε μία εξαιρετική παραλία με ψιλό βοτσαλάκι, και μαγαζιά για να απολαύσετε τοκαφέ σας η το φαγητό σας.
baltos

Ερατείνη (χάρτης)

Η παραλία της Ερατείνης  με το χοντρό βοτσαλάκι και τα πεντακάθαρα  έχει μία πολύ όμορφη θέα προς τον Κορινθιακό Κόλπο. Στην περιοχή υπ’αρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία καθώς καταστήματα παντός είδους.
erateini

Γαλαξίδι (χάρτης)

Το Γαλαξίδι απέχει 216 χλμ από την Αθήνα, μία παραθαλάσσια κωμόπολη με πολλά ενδιαφέροντα. Λίγο έξω από το Γαλαξίδι υπάρχει μιά παραλία με ψιλό βοτσαλάκι.
Οι παραλίες στο Γαλαξίδι θεωρούνται οι καλύτερες της περιοχής που ορίζεται από τους Δελφούς και την Αράχοβα. Οργανωμένες ή όχι, με βότσαλο ή άμμο, οι παραλίες του Γαλαξιδίου φέρνουν κοντά στη θάλασσα τους επισκέπτες ενός κατεξοχήν ορεινού προορισμού, όπως είναι ο Παρνασσός, η Οίτη και η Γκιώνα.
Παραλία Ναυτικού Ομίλου Γαλαξιδίου: Είναι η μικρή παραλία στο Γαλαξίδι, δίπλα στο λιμάνι της πόλης. Όσοι προτιμούν την εύκολη λύση αποφεύγοντας τις μετακινήσεις, καταφεύγουν στην πανέμορφη ακρογιαλιά της και τα γραφικά ταβερνάκια με τα ολόφρεσκα ψάρια.
Κεντρί: Μπορεί το μέγεθος της παραλίας να ξεγελάσει, μιας κι είναι αρκετά μικρή, φιλοξενεί ωστόσο πολλές ομπρέλες και ξαπλώστρες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στρωμένη από βότσαλο, ιδανική για τους μικρούς ταξιδιώτες. Την βρίσκει κανείς ακολουθώντας το νότιο άκρο της προκυμαίας, ακριβώς δίπλα από την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων του Γαλαξιδίου.
Ανεμοκάμπι: Παραλία στο Γαλαξίδι, που απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα από την πόλη, χωρίς η απόσταση να αποτελεί εμπόδιο για τους πολυάριθμους επισκέπτες της! Κρυμμένη σ’ έναν απάνεμο όρμο, με χρυσαφένια αμμουδιά και λεπτό χαλικάκι.
Ξιδού: Από τις πιο απομονωμένες παραλίες του Γαλαξιδίου, φτάνει κανείς εκεί με σκάφος ή μέσω ενός δύσκολου χωματόδρομου – που μόνο οχήματα 4×4 ή μηχανές μπορούν να διαβούν. Καταγάλανα νερά και φύση που χαλαρώνουν τους επισκέπτες σ’ ένα ονειρικό σκηνικό.
Καλαφάτης: Πλήρως οργανωμένη παραλία στο Γαλαξίδι και σε πολύ κοντινή απόσταση. Ομπρέλες, ξαπλώστρες, καντίνα και ό,τι ζητήσετε για μια ξέγνοιαστη μέρα στην θάλασσα.
Βίδαβη (Άγιοι Πάντες): Πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά στην κεντρική παραλία του ομώνυμου οικισμού. Οι Άγιοι Πάντες είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στο Γαλαξίδι και από τα καλύτερα παραθεριστικά κέντρα της Φωκίδας, για ντόπιους και επισκέπτες.
Αμμούδα: Μια πολύ μικρή αμμώδης παραλία στο Γαλαξίδι, σχεδόν ιδιωτική για όποιον την προλάβει! Θα φτάσετε εδώ από σύντομο χωματόδρομο, παράκαμψη από τον παραλιακό δρόμο Ιτέας-Γαλαξιδίου.
Προφήτης Ηλίας: Μεγάλη σε μήκος και αμμώδης παραλία, απέχει περίπου 1 χλμ από το Γαλαξίδι. Κοσμοπολίτικη, μαζεύει την νεολαία της περιοχής, ενώ ξέφρενα πάρτι στήνονται στο λεπτό!
Παραλίες Βόιδακα: Στην περιοχή Βόιδακας στο Γαλαξίδι υπάρχει σύμπλεγμα διαδοχικών λιλιπούτειων παραλιών. Άσπρα βότσαλα και καταγάλανα νερά συνθέτουν στις παραλίες αυτές που προσεγγίζονται άνετα με τα πόδια.
Άγιος Βασίλειος: Απόμερη παραλία στο Γαλαξίδι, με ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα νερά. Θα την βρείτε έπειτα από μια σύντομη παράκαμψη πριν τον οικισμό των Αγίων Πάντων, στο δρόμο προς Ερατεινή. Σύμφωνα με πολλούς, είναι η καλύτερη παραλία της περιοχής!
Αράπης: Αν φτάσετε στην παραλία του Αγίου Βασιλείου και θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την διπλανή ακρογιαλιά Αράπης. Προσεγγίζεται εύκολα και γρήγορα με τα πόδια κι είναι σίγουρο πως δεν θα σας απογοητεύσει!

Γλυφάδα (χάρτης)

Η Γλυφάδα είναι παραλιακό χωριό του Δήμου Δωρίδας. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νομού Φωκίδας και έχει μία μικρή παραλία που από εκεί μπορείτε να απολαύσετε τον Κορινθιακό Κόλπο και τα νησιά Τριζόνια.
glifada

Ιτέα (χάρτης)

Για αυτούς που θέλουν να συνδιάσουν βουνό και θάλασσα η Ιτέα είναι μία εξαιρετική επιλογή. Υπάρχει πληθώρα μαγαζιών που μπορουν να καλύψουν όλα τα γουστα. Από την παραλία της Ιτέας διακρίνεται το Γαλαξίδι και η Πελοπόννησος.
   
  

Λεμονιά (χάρτης)

Ένας παραθαλάσσιος οικισμός, σε μια γραφική τοποθεσία, που σας προσφέρει γαλήνη και ηρεμία.
lemonia

Μαραθιάς (χάρτης)

Ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι, μόλις 20 km από τη Ναύπακτο, με μία παραλία με βότσαλο και εκπληκτική θέα.
Ψαροχώρι στα δυτικά παράλια του Κορινθιακού κόλπου στη Φωκίδα. Συγκεντρώνει παραθεριστές ντόπιους και ξένους, αποτελώντας ένα μοναδικό μέρος για όσους θέλουν να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης, τη δροσιά της θάλασσας, τον καλοκαιρινό ήλιο ή να ξεκουραστούν κάτω από τις πυκνόφυλλες μουριές και τα πλατάνια σε ένα από τα πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια του χωριού.
Πηγή: https://frapress.gr/2018/08/apodrasi-sti-fokida-15-mikroi-parathalassioi-thisayroi-gia-na-anakalypseis/

Μοναστηράκι (χάρτης)

Μία παραλία λευκά βότσαλα και χαλίκι και αρκετές ψαροταβέρνες για φρεσκότατο ψάρι.


Η παραλία στο Μοναστηράκι είναι από τις πιο ξεχωριστές της Φωκίδας, καθώς βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο  ομώνυμο ψαροχώρι, στα νότια παράλια του νομού. Διαθέτει μκρά, ολόλευκα βότσαλα, αλλά και χαλίκι σε κάποια σημεία, ενώ τα βαθιά, πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά, θα σας κερδίσουν.
Όσοι επιλέγουν για τις βουτιές τους την παραλία στο Μοναστηράκι εντυπωσιάζονται από την καταπράσινη φύση της Φωκίδας που την περιβάλει, δημιουργώντας για τους λουόμενους ένα μοναδικής ομορφιάς σκηνικό. Σε ένα μεγάλο της τμήμα, η παραλία στο Μοναστηράκι είναι ελεύθερη, αν και υπάρχει επίσης ένας οργανωμένος χώρος με ξαπλώστρες και ομπρέλες.
Πλήθος ουζερί και παραδοσιακά ταβερνάκια περιμένουν τους επισκέπτες πάνω από την παραλία στο Μοναστηράκι αλλά και στο χωριό, όπου μπορείτε επίσης να βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.
Ένα από τα εντυπωσιακότερα στοιχεία της παραλίας στο Μοναστηράκι είναι και η μικρή «λίμνη» που δημιουργείται ακριβώς πίσω από την ακτή και την οποία θα ακούσετε τους ντόπιους να αποκαλούν «γαλάζια λίμνη». Είναι πραγματικά ένα ιδιαίτερο φαινόμενο, ένας κλειστός υδροβιότοπος, τον οποίο χωρίζει από τη θάλασσα μόνο ένα στενό κομμάτι ξηράς, η παραλία στο Μοναστηράκι.
Θα βρείτε την παραλία στο Μοναστηράκι σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από το Ευπάλιο, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται το Σκάλωμα, ένα ακόμα ψαροχώρι της Φωκίδας.

παραλία Πανόρμου

Βοτσαλωτή και με πεντακάθαρα, γαλανά νερά η παραλία Πανόρμου βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την Πάνορμο, ένα από τα μικρά χωριά της Φωκίδας . Τα γραφικά σπιτάκια που φτάνουν ως τη θάλασσα, φιλόξενα ταβερνάκια και καφετέριες για να σας περιποιηθούν αφού απολαύσετε το μπάνιο σας και το γνωστό καταπράσινο τοπίο της ορεινής Φωκίδας στο φόντο, κάνουν την παραλία της Πανόρμου δημοφιλή προορισμό για τα καλοκαίρια.
Την παραλία Πανόρμου θα την συναντήσετε στο κέντρο σχεδόν της ακτογραμμής της Φωκίδας, πολύ κοντά στην Ερατεινή.
monastiraki

Σεργούλα (χάρτης)

Η παραλία της Σέργουλας κερδίζει χρόνο με το χρόνο επισκέπτες με τα γαλαζοπράσινα καθαρά νερά της και το καταπράσινο τοπιο με τα αιωνόβια πλατάνια.
sergoula

Συκιά (χάρτης)

Ανατολικά του κόλπου της Ιτέας βρίσκεται η Συκιά, μία πολύ ήσυχη τοποθεσία.
sikia
Τριζόνια
Τα Τριζόνια είναι οικισμός και νησί, το μεγαλύτερο του Κορινθιακού κόλπου, και το μόνο κατοικημένο. Στα Τριζόνια έχει διατηρηθεί το παραδοσιακό τοπικό χρώμα και φυσικό κάλλος του νησιού, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων (αυτοκίνητα, μηχανάκια). Υπάρχουν τρεις παραλίες, η μεγαλύτερη από τις οποίες είναι γνωστή για την κοκκινωπή αμμουδιά της, και βρίσκεται στην θέση Πούντα 2 χλμ. νοτιοανατολικά από το λιμάνι. Δύο ακόμα μικρές παραλίες που ονομάζονται Άσπρα Χαλίκια και Καψάλες, βρίσκονται στην νότια και δυτική πλευρά αντίστοιχα του νησιού, απέναντι από την Πελοπόννησο. Το πανέμορφο φυσικό λιμάνι του νησιού αποτελεί καταφύγιο για σκάφη και ιστιοπλοϊκά, ενώ είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω πλοιαρίου από τον οικισμό Χάνια που απέχει 276 χλμ από την Αθήνα, 25 χλμ από τη Ναύπακτο, και 50 χλμ από την Πάτρα. Ο επισκέπτης μπορεί όλο το χρόνο να απολαύσει φρέσκο ψάρι στα παραδοσιακά ταβερνάκια και εστιατόρια, αλλά και καφέ και ποτό ανάλογα με τις προτιμήσεις του!
Πηγή: https://frapress.gr/2018/08/apodrasi-sti-fokida-15-mikroi-parathalassioi-thisayroi-gia-na-anakalypseis/

Χανιά (χάρτης)

Μία δημοφιλής και αμμώδη οραγανωμένη παραλία όπου μπορούν οι επισκέπτες να πάρουν το καραβάκι για τα Τριζόνια.

Η παραλία στο Σκάλωμα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς της Φωκίδας και βρίσκεται πολύ κοντά στα δυτικά σύνορα του νομού με την Αιτωλοακαρνανία. Ο μικρός γραφικός κόλπος έχει βοτσαλωτή παραλία, με πεντακάθαρα νερά, καταγάλανα, ενώ στην μια άκρη της παραλίας στο Σκάλωμα, πανύψηλα δέντρα προσφέρουν τη σκιά τους στους λουόμενους.
Το πλήθος των επισκεπτών που προτιμά το Σκάλωμα απολαμβάνει το κολύμπι στα βαθιά νερά της παραλίας, με εκπληκτική θέα στην καταπράσινη φύση της περιοχής.
Δίπλα ακριβώς στην παραλία στο Σκάλωμα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να πιουν το ουζάκι τους και να τσιμπήσουν μεζέδες στα γραφικά ταβερνάκια και τις καφετέριες που προσφέρουν τις νοστιμιές τους και την περιποίησή τους απλόχερα. Το πέτρινο δρομάκι πάνω από την ακτή άλλωστε προσφέρεται για απογευματινούς χαλαρούς περιπάτους στην ηρεμία και τη γαλήνη του τοπίου, που δεν διαταράσσεται σχεδόν ποτέ.
Αν βρεθείτε στο Σκάλωμα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και το μικρό, γραφικό εκκλησάκι που βρίσκεται πάνω στο ύψωμα ώστε να απολαύσετε την πανέμορφη, πανοραμική θέα και της παραλίας, αλλά και του Κορινθιακού κόλπου.

Χιλιαδού (χάρτης)

Σε 15 λεπτά από την Ναύπακτο βρίσκεται η Χιλιαδού, μία παραθαλάσσια περιοχή με ένα όμορφο λιμανάκι δίπλα στην παραλία της, καθως και μία ψαροταβέρνα για φρεσκότατο ψαράκι.


Πολλοί χαρακτηρίζουν την Χιλιαδού ως την πιο εντυπωσιακή από τις παραλίες της Φωκίδας . Είναι μεγάλη σε έκταση και από τις ελάχιστες αμμουδερές, με ψιλή χρυσή άμμο που λάμπει κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Η θάλασσα στη Χιλιαδού, καταγάλανη, πεντακάθαρη, δροσερή και διαυγής προκαλεί τους λουόμενους για ατέλειωτες βουτιές και κολύμπι.
Η Χιλιαδού βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Δωρίδας, στα σύνορα της Φωκίδας με την Αιτωλοακαρνανία και μπορεί κανείς πολύ εύκολα να επισκεφθεί από εκεί τη Ναύπακτο, που απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα, ή και το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Βαρνάκοβας . Στην ουσία η Χιλιαδού βρίσκεται στην «πίσω» πλευρά του ακρωτηρίου «Κόκκινος», όπου λέγεται πως βρισκόταν η αρχαία πόλη Ερυθρές που σήμερα είναι βυθισμένη στον Κορινθιακό, στα όρια δηλαδή της παραλίας στο Μοναστηράκι , με την «Γαλάζια Λίμνη».
Στην Χιλιαδού οι επισκέπτες θα συναντήσουν μια πλήρως οργανωμένη παραλία, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, beach bars, καφετέριες, αλλά και υποδομές για θαλάσσια σπορ (wind surf και kite surf). Τα τελευταία χρόνια ειδικά έχει αναδειχθεί σε έναν από τους  top προορισμούς της Φωκίδας για το καλοκαίρι, με πλήθος ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων ή και ξενοδοχείων, αλλά και κάθε είδους τουριστικών υποδομών να βρίσκονται πλέον στη διάθεση των επισκεπτών.
Εν τούτοις, η Χιλιαδού της Φωκίδας δεν θα απογοητεύσει και όσους αποζητούν την ηρεμία, καθώς ένα μεγάλο τμήμα της παραμένει μη οργανωμένο και ελεύθερο για τους επισκέπτες.

ΠΗΓΗ. www.fokidanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: