Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ

Στην επιφάνεια θα έρθουν το επόμενο διάστημα όλα τα σκάνδαλα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ.
Τόσο η Βουλή όσο και τα εισαγγελικά γραφεία θα ερευνήσουν τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται πρώην υπουργοί ή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πολάκης
Η εξουσία έκανε τον Παύλο Πολάκη να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο. Όχι μόνο υβρίζοντας και στοχοποιώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και προχωρώντας σε απίστευτες ενέργειες οι οποίες σε άλλες χώρες θα προκαλούσαν σεισμό.
Όταν ένας υπουργός τηλεφωνεί στον κεντρικό τραπεζίτη με σκοπό αφενός να του πει πώς θα κάνει τη δουλειά του και αφετέρου εμμέσως να τον εκβιάσει είναι ένα θέμα σοβαρό που πρέπει να ερευνηθεί.
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπέκλεψε τη συνομιλία που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Όταν αντιλήφθηκε ότι αυτό που έκανε είναι κακούργημα,
 με βάση τον παλιό Ποινικό Κώδικα (πλημμέλημα με τον Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ)έκανε κωλοτούμπα.
Ο Παύλος Πολάκης αρνήθηκε ότι έκανε παράνομη καταγραφή.
Η υπόθεσή του ερευνήθηκε από εισαγγελέα, ο Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε εναντίον του, η δικογραφία πήγε στη Βουλή και εκεί η υπόθεση θάφτηκε. Παρακάμφθηκε η διαδικασία άρσηςτης ασυλίας του, μέχρι που αποφασίστηκε να λογοδοτήσει ο Παύλος Πολάκης ως απλός πολίτης.
Η υπόθεση της υποκλοπής της συνομιλίας δεν είναι το μόνο που θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη για τον Παύλο Πολάκη. Υπάρχει και η υπόθεση της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά του πρώην προέδρου των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, τον οποίον ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «κλέφτη».
Και σίγουρα ο πρώην υπουργός θα παίξει ρόλο και στη σκευωρία της Novartis.
Τους επόμενους μήνες είναι δεδομένο ότι θα ανοίξουν πολλά μέτωπα. Η «μαύρη βίβλος» της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ετοιμαστεί στην Πειραιώς εδώ και μήνες.
Αν ισχύσουν όλα όσα έχει πει η Νέα Δημοκρατία κατά καιρούς τότε μια σειρά από δικογραφίες αναμένεται να ανοίξουν το επόμενο διάστημα και να πυροδοτήσουν το πολιτικό σκηνικό.

Υποθέσεις Καμμένου

Πλέον ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας δεν χαίρει της βουλευτικής ασυλίας και οι υποθέσεις του θα αντιμετωπίζονται από την τακτική Δικαιοσύνη.
Ήδη επιστράφηκαν στους δικαστές υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμησης αλλά και η μήνυση που έχει κάνει ο Νίκος Κοτζιάς εναντίον του Πάνου Καμμένου για τα όσα είχε υποστηρίξει στο θυελλώδες υπουργικό συμβούλιο.
Ο Πάνος Καμμένος είχε κατηγορήσει τον Νίκο Κοτζιά ότι παίρνει χρήματα από εταιρείες του Τζορτζ Σόρος για να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Μια βαριά κατηγορία που δεν συγκίνησε κανέναν, και που τελικά έμεινε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας στην Κυβέρνηση και εκδιώχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς.
Στις υποθέσεις Καμμένου θα πρέπει να προστεθεί και η περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας,της προσπάθειας πώλησης πολεμικού υλικού, περίπου 300 χιλιάδων βλημάτων από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού.
Η πώληση δεν προχώρησε, όμως έμεινε για την Kυβέρνηση η κηλίδα της προσπάθειας να δοθούν εν κρυπτώ οβίδες στη Σαουδική Αραβία, που θα χρησιμοποιούνταν κατά άμαχου πληθυσμού στην Υεμένη.

Η σύμβαση του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Η προηγούμενη Κυβέρνηση θέλησε να παραχωρήσει το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αντί 483 εκατομμύρια ευρώ και μόνο με παρέμβαση της Κομισιόντο τίμημα απογειώθηκε στα 1,1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, καθώς και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι και θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί θα πωλούταν το αεροδρόμιο σε τίμημα σχεδόν τρεις φορές χαμηλότερο απ’ ότι τελικά.

Η διαχείριση των κονδυλίων για μεταναστευτικό

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έχουν «χαθεί» ή κατασπαταληθεί παρ’ ότι δόθηκαν για την ορθή διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος.
Εδώ, σύμφωνα με όσους ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις, έχει γίνει το μεγάλο «φαγοπότι».Οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση είχαν ήδη ξεκινήσει επί υπουργίας Γιάννη Μουζάλα στο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Σημαντικές είναι και οι καταγγελίες για κατασπατάληση που έκανε ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Ανδρέας Ηλιόπουλος.
Ο Δημήτρης Βίτσας αντί να ελέγξει τις καταγγελίες Ηλιόπουλου, έδιωξε απλά τον βοηθό του σαν να μην τρέχει τίποτα. Στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας έχει μπει εκτός από τονΒίτσα και τον Μουζάλα και ο Πάνος Καμμένος.

Η εξαγορά σκοπιανής εταιρείας Ενέργειας από τη ΔΕΗ

Πρέπει να ερευνηθεί η εξαγορά από τη ΔΕΗ ζημιογόνου εταιρείας του αντιπροέδρου των Σκοπίων. Κι αυτό τις ημέρες που ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το όνομα.
«Πέρα από τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας επενδυτικής κίνησης, οι εύλογες ανησυχίες μας είχαν να κάνουν και με τον χρόνο επιλογής της συγκεκριμένης εξαγοράς, κατά την κορύφωση της διαπραγμάτευσης Ελλάδας και Σκοπίων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίκαιρη ερώτηση πού κατέθεσε στον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Σταθάκη, ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας.

Η ΕΡΤ

Ενδεχομένως να υπάρξει έρευνα για το κόστος των εκπομπών, τις εξωτερικές παραγωγές σε «ημετέρους», το σκάνδαλο με τα τηλεοπτικά δικαιώματα συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών ομάδων.
Και ενώ σπαταλήθηκαν εκατομμύρια η ΕΡΤ παρέμενε απαξιωμένη και ουσιαστικά όργανο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η σκευωρία της Novartis

Η Νέα Δημοκρατία έχει μιλήσει κατά καιρούς για μεγάλο σκάνδαλο που αφορά στην προσπάθεια να στηθεί μια υπόθεση από συγκεκριμένο πολιτικό και παραδικαστικό κύκλωμα.
Η νέα Κυβέρνηση θα ζητήσει εξηγήσεις για τον «Ρασπούτιν», για τις έωλες κατηγορίες κατά δύο πρώην πρωθυπουργών κατά υπουργών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: